Gość spiderr Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 witam serdecznie. mam pytankoJak bardzo szerokie koło da się włozyc do xs 400 bez wiekszych przerobek ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 ja w swoim soft chopperze mialem 130-tke/80 chyba, a potem przeszla mi ochota na choppery:-))))).Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 http://www.xs400.de/ pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Witam, są na forum jacyś posiadacze takich yamaszek ? Ja posiadam Xs 400 special z 81 roku, wersja amerykańska, szprychowane felgi, 12000 mil przebiegu z czego ja nabiłem 5tys. Szukałem w całym internecie, i znalazłem może ze 4 takie maszyny. Czy rzeczywiście jest to taka żadka wersja ? Macie jakieś doświadczenia z podobnymi maszynami ?Jak narazie jeździ zupełnie bezawaryjnie, jedyny problem to gdy szykowałem ją na postój zimowy odkryłem, że pękł mi wydech - zupełnie nie wiem od czego, może dragnia ? Jak ktoś ma takie wydechy na zbyciu to proszę o kontakt . Teraz zabrałem się za polerke silnika, lag i bebnów. Jak by ktoś był zainteresowany mam manuala do xs360-400 oraz xs400 dohc. Edytowane 15 Listopada 2007 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAQUB Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ja również jeżdżę takim motocyklem choć nie jest to wersja amerykańska lecz zwykły xs 400 z pierwszych lat produkcji, jeszcze z dwoma hamulcami tarczowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp2lku Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witam, są na forum jacyś posiadacze takich yamaszek ? Ja posiadam Xs 400 special z 81 roku, wersja amerykańska, szprychowane felgi, 12000 mil przebiegu z czego ja nabiłem 5tys. Szukałem w całym internecie, i znalazłem może ze 4 takie maszyny. Czy rzeczywiście jest to taka żadka wersja ? Macie jakieś doświadczenia z podobnymi maszynami ?Jak narazie jeździ zupełnie bezawaryjnie, jedyny problem to gdy szykowałem ją na postój zimowy odkryłem, że pękł mi wydech - zupełnie nie wiem od czego, może dragnia ? Jak ktoś ma takie wydechy na zbyciu to proszę o kontakt . Teraz zabrałem się za polerke silnika, lag i bebnów. Jak by ktoś był zainteresowany mam manuala do xs360-400 oraz xs400 dohc.witam posiadam xs400z 87roku jak byś mi użyczył manuala to bym był wdzięcznzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBRedzio Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) Mój brat miał takie dwa :buttrock:Pierwszego mu ukradli. W końcu go jednak niebiescy znaleźli (gość wygrzmocił bez kasku w przystanek autobusowy po pijaku - finał oczywisty...). Zostało z niego kilka części, które w miarę potrzeb przeszczepiał do "nowego" zakupu. Nowszej i mocniejszej sztuki (pierwsza kastrowana)! BTW. Został mu kilka części i wspomniane "nowe" moto na sprzedaż - link MotoKlamoty. Edytowane 13 Grudnia 2007 przez CBRedzio Cytuj pozdrMichał, WrocławKTM EXC-R 530 Six-Days, Husaberg FS 650 Force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Pytanie do znawców tematu: Jak według was wygląda techniczne wykonanie ów motocykli ? Czy warto inwestowac nieskończenie wiele dziengów w renowacje takiego sprzęta (i tak ta opinia nic nie zmieni, ewentualnie może umocnic mnie w przekonaniach) czy jest to totalna głupota ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamdohc Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Witam, są na forum jacyś posiadacze takich yamaszek ? Ja posiadam Xs 400 special z 81 roku, wersja amerykańska, szprychowane felgi, 12000 mil przebiegu z czego ja nabiłem 5tys. Szukałem w całym internecie, i znalazłem może ze 4 takie maszyny. Czy rzeczywiście jest to taka żadka wersja ? Macie jakieś doświadczenia z podobnymi maszynami ?Jak narazie jeździ zupełnie bezawaryjnie, jedyny problem to gdy szykowałem ją na postój zimowy odkryłem, że pękł mi wydech - zupełnie nie wiem od czego, może dragnia ? Jak ktoś ma takie wydechy na zbyciu to proszę o kontakt . Teraz zabrałem się za polerke silnika, lag i bebnów. Jak by ktoś był zainteresowany mam manuala do xs360-400 oraz xs400 dohc. Posiadam yamahę xs 400 dohc, bardzo bym poprosił o przesłanie manuala. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasmog Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 WitamMiałem ten motocykl (OHC) dwa lata - rozbierałem go całego, i doprowadziłem od złomu do stanu fabrycznego.Chętnie podziele się wiedzą.Jeśli tylko bede wiedział i umiał pomoc to chętnie pomogę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamdohc Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 posiadam yamaha xs 400 ale z dwoma wałkami rozrzadu, z tego co słyszałem taka yamaha jaką masz jest w stanie wytrzymać przebieg nawet około 100 tyś bez remontu silnika, rozmawiałem na ten temat z serwisantem Yamahy. Pozdrawaiam. Jeśli możesz to proszę o przesłanie manuala do xs 400 dohc[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Manual do dohc za dużo zajmuje, żeby go mejlem słać. Wrzuciłem w rapidshare link:http://rapidshare.com/files/80652152/Yamah..._Mosue.pdf.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Czolem! Amazonka z Wroclawia miala XS400. Moze nadal ma?Przestala sie udzielac na forum wiec nie wiem.Smigal na takim tez Broda, ale juz od tamtego czasu ma drugi lub trzeci motocykl. Ja osobiscie uwazam, ze ten motorek da rade przejechac i wiecej niz 100tys.km, bowiem pochodzi z najlepszych lat produkcji, kiedy stosowano najlepsze materialy. Motocykle z lat 80 sa po prostu niezniszczalne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WYRZUTNIA Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam ,właśnie kupiłem taką yamahę w stanie rozkładu.Mam zamiar ją zreanimowac jest z 1988 roku model 12E , także będę się odzywał w tym temacie.Reanimacja rusza za pare dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WYRZUTNIA Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b82c7cd09405049d.html Witam ponownie niezły pasztet wyszedł po zdjęciu cylindrów w xs ,ponieważ jakiś mistrz założył odwrotnie tłok i silnik przez to był zblokowany ,zastosował " super przerubkę "tłok uderzał w zawór ssący.Jeszcze postaram się o zdjęcia "prawidłowo "przeprowadzonego czyszczenia i synchronizacji gażników jak żyje czegos takiego nie widziałem-myśle że to ten sam zawodnik. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da2789eb71923d4e.html Ten zawór powyżej na fotce jest piękny , ale o dziwo trzymają już chyba tydzień po zalania naftą,poza tym pomiary pierścieni tłokowych mieszczą sie w tabelach serwisowych.Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi