meknam Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam Posiadzam RGV 250 i mam taki problem: Wszystko fajnie odpalam motro na ssaniu wszystko jest OK, po wyłączeniu ssania przy gwałtownym dodaniu gazu on sie zamula i gaśnie poprostu ale gdy zastawiam na ssaniu wszytko jest ok gaz normalnie chodzi przy gwałtownym dodani gazu wszytko jest ok tylko właśńie jak wyłącze ssanie to tak jest. W sumie można tak jeżdziź tylko trzeba powli gaz na początku dodawać a pożniej normalnie chodzi ale dziwi mnie że na ssaniu wszytko ok a bez to nie !! CO TO MOŻE BYĆ!!!!!!!????????? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 mam identycznie w rsce jak narazie to podejrzewam ze mam zamala dysze glowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 podobnie bylo w skuterze w Aeroxie u kumpla, bez ssania nie chcial palic, trzymac wolnych obrotow i wogole nie wkrecal sie i mulilo go. Mial zniszczona uszczelke pod cylindrem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Logicznie rzecz biorąc ssanie powoduje wzbogacenie mieszanki. Więc jeśli na ssaniu chodzi dobrze, a bez nie to bezpiecznie można założyć że mieszanka jest za uboga. Po pierwsze: Jaki masz kolor świecy? Po drugie sprawdź szczelność na drodze cylinder - gaźnik, a po trzecie jeśli to nie pomoże to ustaw skład mieszanki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Od kiedy na zimnym silniku sie daje w palnik? może trzeba poczekać żeby się rozgrzał.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Ja stawiam na ustawienia gaznika. Jak dla mnie to za uboga mieszkanke masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 ZA niski poziom paliwa, zła regulacja gaźników i brak synchronizacji gaźników. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi