zwirson Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 czy to prawda że za granicą np. w Niemczech odzież na moto jest dużo tansza niż w PL.? Opłaca sie zamówić np. przez internet czy lepiej bez zabawy kupić tutaj na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 gdybyś poświęcił trochę czasu na poczytanie w tym temacie, to miałbyś odpowiedźgeneralnie: tak, jest tańsza, z kilku powodów. po pierwsze bywają wyprzedaże, co u nas jest praktycznie niespotykane. po wtóre większy rynek = niższe ceny (w uproszczeniu)natomiast zakupy ciuchów (jak i np kasków) przez internet są generalnie dobre wtedy, kiedy możesz gdzieś przymierzyć konkretny model i rozmiar - żeby kupić pasujący i wygodny. bo tabelki i opis to za mało temat IMHO do oczyszczalni...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirson Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 gdybyś poświęcił trochę czasu na poczytanie w tym temacie, to miałbyś odpowiedźgeneralnie: tak, jest tańsza, z kilku powodów. po pierwsze bywają wyprzedaże, co u nas jest praktycznie niespotykane. po wtóre większy rynek = niższe ceny (w uproszczeniu)natomiast zakupy ciuchów (jak i np kasków) przez internet są generalnie dobre wtedy, kiedy możesz gdzieś przymierzyć konkretny model i rozmiar - żeby kupić pasujący i wygodny. bo tabelki i opis to za mało temat IMHO do oczyszczalni...jszszukałem i nie znalazłem, a jeżeli sie myle to przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 zawstze tam gdzie sprzedaje sie czegos woecej towar bedzie tanszy, konkurencja pobudza ruch w interesie. Ciuchy sa wiec w Niemczech tansze niz w PL. :wink: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Nie tak do końca Kolega Fat, do tablicy :biggrin: Ja swojego kombiaka, kupiłem nieco taniej w polskim sklepie niż mieli w niemieckim Krawehl. Jakies 100 czy 150 taniej, nie pieniądz ale zawsze na cukierki jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 w Niemczech raz taniej a raz nie. Tanio jak maja wyprzedaz w innym wypadku jest tak samo a czasem nawet drozej. Zalezy od okazji Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomba7 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 W ubiegły weekend byłem w Berlinie i odwiedziłem POLO i LOUISA. Moje spostrzeżenia są następujące. Zakupy za granicą mają tą przewagę, że wybór tam jest naprawdę duży w porównaniu z polskimi sklepami. Rzadko się zdarza, że czegoś nie ma na półce jeśli chodzi o rozmiar/kolor. W Polsce niestety większość zakupów robi się z katalogów i po zamówieniu trzeba długo czekać. Najbardziej korzystne zakupy dotyczą produktów z przecen "gazetkowych". Przeceny sięgają 35%-50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukepl Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 w usa kombinezon który kosztuje w polsce ponad 4tys tam można spokojnie kupić za 2,5tyś tylko że musisz mieć kogoś kto by ci go wysłał do polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
issoria Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Mieszkam przy granicy z Niemcami i bliżej mam do kilku sklepów motocyklowych tam niż po polskiej stronie. Moje porównanie cen różnych produktów odzieżowych w sklepach niemieckich (m.in. Louis) i w polskim internecie wypada zdecydowanie na korzyść zachodnich sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi