drex Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Dla przykładu za wydech ( tuningowy z USA ) który u Dealera kosztuje 2500 pln - to ten sam wydech prywatny importer sprowadzi za 1400 pln - różnica dość znaczna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Dla przykładu za wydech ( tuningowy z USA ) który u Dealera kosztuje 2500 pln - to ten sam wydech prywatny importer sprowadzi za 1400 pln - różnica dość znaczna....moze masz jakies namiary na taka osobe??? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 moze masz jakies namiary na taka osobe??? :( I mam i nie mam- gosc odezwał sie na jednego z moich postów i ma wystawić takowy wydech przez serwis Allegro- zeby było "bezpiecznie" , jak kupie dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian xvs650 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 :) Witam koledzy mam prośbę doradżcie mi jak można poprawić barwę głosu mojej 650 drag star mam oryginalne wydechy i są bardzo ciche, mam zamiar je jutro z kumplem przewiercic wiertarką na końcach, on tak zrobił w swojej i jest trochę lepiej . Patrzyłem na Allegro i nie ma żadnych wydechów tuningowych do mojej Yamaszki. Poradzcie coś ewentualnie gdzie mozna znależć fajne wydechy w mazowieckim i co myślicie o tym wierceniu? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian00 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Witam, osobiscie nie polecam wiercenia seryjnych wydechów bo może jednak za rok lub dwa zechcesz wrócic docichego dźwieku (np. gdy będziesz się wybierał w jakas dłuższą podróż) i co wtedy...??Pozdrawiam marian00 P.S. Mój V-Star wcale tak cicho nie pacuje... Edytowane 17 Maja 2008 przez marian00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikgar Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 poszukaj na forum bo nie raz o tym było. jednak ja ze swojego doświadczenia powiem tak: Jeździłem z kumpla pustymi wydechami i głowa mnie bolała :-) efekt fajny ale jeśli masz możliwość wyciszenia. Aktualnie jestem na etapie dalszego wybebeszania swojego wydechu. Wcześniej miałem nawiercone 4 otwory 10mm + 4 otwory 6mm w ostatniej ściance naprzemian - motocykl po tym zabiegu wyregulowany, dźwięk inny, zero zmian. Teraz jednak z nudów rozwierciłem całą tylną ścianke i jestem na etapie mozolnego wyciągania tej ostatniej rurki :icon_mrgreen: musze wymyślić jakiś patent bo mi ręce odpadną. Rurka przymocowana jest lekko na trzech spawach wiec wystarczy włożyć coś do niej, rozruszać i wyjąć ale zakończona jest CZYMŚ co blokuje to wyjęcie - jednak majkelpl to wyjął więc i ja sobie poradze. Efekt? dźwięk wydobywa sie z wydechu głównego wcześniej i leci jeszcze przez kawałek puszki przez co zniwelowane jest to pierdzenie a dźwięk jest bardziej basowy. Polecam. Teraz zastanawiam się już nad tymi Cobrami. Można jeszcze zrobić tak: http://www.stargis.net/webslinger/Docs/CaliGut.pdf jak nie wyjme rurki to pójde o krok dalej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kjujik Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 No to teraz u mnie:Nawiercone po 6 otworów na tłumik wiertłem fi 10 w pierwszej blasze.Jest głośniej ale nie jestem zadowolony - wg mnie jest bardziej metaliczny dźwięk, fakt faktem ze stado słoni mi na uszach tańcowało w dzieciństwie ale do basu to temu baaaaardzo daleko.Słowem nieporozumienie i żałuję w myśl kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje.Moim zdaniem lepiej kupić markowe rurki a oryginały zostawić tak jak jest.Jadę niebawem z kumplem do Niemcowni i przyznam że mam stresa czy policaje czepiać się będą. pzdrkjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juliusz55 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Jest wersja, że otwory np. 10 mm są nagwintowane i w razie potrzeby wkręcać mozna kołki (śruby) i w ten sposób przywracamy stan "sprzed" . Ma to sens przed przeglądem rejestracyjnym, wyjazdem do Niemcowni...PozdrawiamJuliusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 nie polecam wiercenia! dzwiek po tej operacji bardziej przypomina pierdzące cinqucento niż bass! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georg48 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 A jak tak wiercicie, dzwonicie, pierdzicie i co tam jeszcze to MACIE CZAS JEZDZIC ?Mysle ze czesc z Was powinna porobic w telewizorze dziury i nalac roznokolorowych farb zeby byl LEPSZY KOLOR potem go zgniesc to bedzie bardziej plaski potem.......WY.......LIĆ go za okno i kupic nowy i NIE GRZEBAC -nie jestesmy madrzejsi od tych co to wymyslili i wyprodukowali a jesli ..to do roboty ! ! ! (ale przy produkcji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 A jak tak wiercicie, dzwonicie, pierdzicie i co tam jeszcze to MACIE CZAS JEZDZIC ?Mysle ze czesc z Was powinna porobic w telewizorze dziury i nalac roznokolorowych farb zeby byl LEPSZY KOLOR potem go zgniesc to bedzie bardziej plaski potem.......WY.......LIĆ go za okno i kupic nowy i NIE GRZEBAC -nie jestesmy madrzejsi od tych co to wymyslili i wyprodukowali a jesli ..to do roboty ! ! ! (ale przy produkcji) Tak to napisałeś jakbyś nigdy przy motorku nic nie robił. Te typy tak mają, że czerpią przyjemność i z jazdy i z "grzebania". Witam! Ja do Drag Stara 1100 Classic zrobilem sam - dwa kawalki kwasowki ,dwa kawalki Plexi , dwie obejmy na wymiar lagi (nie pamietam) ,8 srobz kolpakowymi nakretkami chromowanymi 4 godziny pracy ....i BYŁY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 nie pamieta wół jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 ale jestes Virek czujny:) Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georg48 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 I tu mnie przylapales ale... robilem cos czego nie mozna bylo (i jest) kupic ani w Kraju ani na Ebayu(no i trafil sie rym czestochowski) i dlatego robilem sam ale to ubieranie a nie przerabianie -poprawianie . To tytlko wizaz a nie chirurgia. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 NIE GRZEBAC -nie jestesmy madrzejsi od tych co to wymyslili i wyprodukowali a jesli ..to do roboty ! ! ! (ale przy produkcji)Hmm a mówią ci coś normy dotyczące głośności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi