enduromaster Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 CRASH za nic nie mogę sobie przypomnieć od jakiej to maszyny jest dokładnie, od dużej suzi to napewno ale modelu nie pamiętam, na motobazarach poszukaj z oryginalnym korkiem na zwór, albo podeślij wymiary (długość, gwint) do sklepu, może coś podpasują. płyn w chłodnicy jest ok. Dzisiaj zrobiłem teścik i chyba wraca wszystko do normy , kopcenie na niebiesko też zniknęło po lewej szmata sprzed tygodnia, po prawej dzisiejsza. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c9f6a37996ef7ac7.html Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
str_18 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) Nie wiecie czy takie harminijki beda pasowaly do drz? http://www.motocombo.pl/produkt-4063-257_261_79_94.html Bo wiekszych nigdzie nie moge znalesc. Oblecialem parenascie sklepow motocyklowych motox, motocombo, olek motocykle, moto-akcesoria, moto-abc itd. :banghead: Edytowane 15 Lutego 2009 przez str_18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACA Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Te harmonijki mialem w DR'ce. Srednica lagi pewnie jest mniejsza ale to guma wiec mozna rozciagnac. Tu masz zdjecia do porownania dlugosci i wogole: http://www.bikepics.com/pictures/1270980/ http://www.bikepics.com/pictures/1270985/ Moze sie przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremi Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 http://www.allegro.pl/item551812112_mcct_n...drz_drz400.html Panowie, ponownie zachęcam do skorzystania z proponowanych przeze mnie naciągaczy. Zabezpieczają one przed poważną awarią silnika, która może być spowodowana przez fabryczny (wadliwy) naciągacz łańcuszka rozrządu. Sprawa ta była niejednokrotnie omawiana na forum. Stosując manualny naciągacz przedłuża się tez znacznie żywotność łańcuszka co zaoszczędzi Wam kosztownej i dość skomplikowanej jego wymiany. Częstym objawem niesprawności fabrycznego naciągacza jest tez głośna praca silnika- manualny naciągacz pozwoli to wyeliminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 (edytowane) Jako ze i u mnie pojawily sie niebieskie baki to rowniez ja sie przymierzam do rozebrania moto. Jednak u mnie moze byc kilka niespodzianek, poniewaz moja DRZ jest pogrzebana troszke. Zastanawiam sie czy od razu nie zlecic przy okazji rozlozenia calego silnika co by go przejrzec. I tu mam pytanie, na co zwrocic uwage, co wymienic/sprawdzic. Ostatnio cos dziwnie zaczela zachowywac sie kopka. Jakby troszke ciezej tzreba bylo kopac. Z checia bym z kims na tem temat porozmawial na gg/gtalk co by nie smiecic tu za bardzo. Jeremi, ja sie skusze na napinacz, niech mi tylko rozbiora silnik :) Edytowane 17 Lutego 2009 przez chichio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekCB Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ostatnio cos dziwnie zaczela zachowywac sie kopka. Jakby troszke ciezej tzreba bylo kopac. Z checia bym z kims na tem temat porozmawial na gg/gtalk co by nie smiecic tu za bardzo. Prawdopodobnie rozlegulował się odprężnik automatyczny.Niewiem jak jest skonstrułowany w drz ale kiedyś miałem xt i tam była linka którą się regulowało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 W drz jest odprężnik wyłączany odśrodkowo i nic tam się nie reguluje, być może sprężynka już się wypracowała albo sam mechanizm się zablokował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanibal1970 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam osobiście zakupiłem manualne naciągacze do DRZ 400S(wzorowane na amerykańskiej Firmie TRUMATEG) od tego kolegi i po zamontowani muszę stwierdzić że są super bo Amerykanie nie robią ich z kwasówki a te które kupiłem właśnie z kwasu są wykonane.Silnik na wolnych się wyciszył.Pozdrawiam :notworthy: :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 to ile tych naciagaczy nabyles ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawadał Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Kupie harmonijki uzywane do drz. A moze ktos podradzi jakie mozna kupic bo skarpeta acerbisa mi sie przerwala i widac lage gdy motor w garazu upadł. Kurna w kazdym sklepie harmonijki max 42/45-60 a laga w drz ma 49. Czesc . A jak ci sie te osłony acerbis sprawowały ? Brud sie nie zbierał pod nimi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
str_18 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Czesc . A jak ci sie te osłony acerbis sprawowały ? Brud sie nie zbierał pod nimi ? Po odwroceniu byly wilgotne+piasek. Od zalozenia na wakacjach bodajże nie byly jeszcze czyszczone. Zalewa ze tyle upadkow bylo w terenie i nieulegly uszkodzeniu a w garazu raz upadl i porwane he Zamowilem harmonijki progripa na allegro 55zl i czekam :) Edytowane 21 Lutego 2009 przez str_18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paf Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Moze ktos wie gdzie mozna kupić uchwyt do filtra powietrza? http://www.alpha-sports.com/dspt/2003%20DRZ400S/01.gif nr 3 i 4 Cytuj EXC 250 2tttttttEXC 400 R jak Rules,DRZ 400 ADV oddana w dobre rece,Romet 700 Pegaz - dzieciństwo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Moze ktos wie gdzie mozna kupić uchwyt do filtra powietrza? http://www.alpha-sports.com/dspt/2003%20DRZ400S/01.gif nr 3 i 4 Zapewne w serwisie suzuki za jakąś kosmiczną kwotę Ci sprowadzą, albo na rynku wtórnym szukaj chociaż ciężko bedzie kupić sam ten element bez kompletnego filtra. A CO SIĘ STAŁO Z TYM ELEMENTEM ??? Jeśli masz chociaż jakieś jego szczątki to podjedź gdzieś gdzie spawają plastiki, a oni tam Ci dospawają jakieś kawałki plastiku i powinno działać biorąc pod uwagę że estetyka wykonania tego elementu nie wchodzi w grę bo go nie widać. Oni naprawdę są czasami zrobić cuda z kawałków połamanego plastiku !!! POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paf Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Kolo od ktorego moto kupielm mial K&N. Przyszedl czas na wymiane filtra i okazalo sie ze nie mam tego wlasnie uchwytu. Cytuj EXC 250 2tttttttEXC 400 R jak Rules,DRZ 400 ADV oddana w dobre rece,Romet 700 Pegaz - dzieciństwo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) ja bym tam to zastąpił jakimś innym wynalazkiem :) np z tego co widze na tym rysynku to dwa kawałki drutu pospawać w kształcie "+" a na środku długą śrubę która sie kończy gwintem aby założyć ten element nr 4 :) to tak na szybko co wymyśliłem :) ale napewno jest wiele innych rozwiązać, pomysłowość ludzka nie zna granic :) hehe POZDRO Edytowane 23 Lutego 2009 przez vipszybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi