Raven_DRZ400E Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Zbiornik pod airboxem powinien być pusty, tzn. może zawierać płyn chłodniczy, gdy jest mocno rozgrzany, ale ten płyn powinien cofać się do chłodnicy wraz ze spadkiem temperatury - to prawie cytat z instrukcji. Moja już po pierwszych orkach, na dotarciu ją oszczędzałem, oczywiście. Teraz wymiana oleum i filtra, potem jeszcze z 10h oszczędnej jazdy, a potem...na całego:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Zbiornik pod airboxem powinien być pusty, tzn. może zawierać płyn chłodniczy, gdy jest mocno rozgrzany, ale ten płyn powinien cofać się do chłodnicy wraz ze spadkiem temperatury - to prawie cytat z instrukcji. dokładnie, u mnie przy mocnym tyraniu w 1/3 się zapełnia , na zimnym jest pusty a płyn w chłodnicy ok 1cm pod korkiem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_smart Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 dokładnie, u mnie przy mocnym tyraniu w 1/3 się zapełnia , na zimnym jest pusty a płyn w chłodnicy ok 1cm pod korkiem OK Czyli ponawiam pytanie, co zrobić, żeby było prawidłowo- aby zbiorniczek na zimnym silniku był pusty, a w czasie rozgrzanego silnika płyn wpływał do niego? O to mi chodziło, u mnie nie widać płynu pod korkiem, więc muszę go uzupełnić raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 dokładnie, u mnie przy mocnym tyraniu w 1/3 się zapełnia , na zimnym jest pusty a płyn w chłodnicy ok 1cm pod korkiemu mnie jesli sa jakies zmiany to niezauwazalne golym okiem, moze jezdze jak emeryt :) :buttrock: OK Czyli ponawiam pytanie, co zrobić, żeby było prawidłowo- aby zbiorniczek na zimnym silniku był pusty, a w czasie rozgrzanego silnika płyn wpływał do niego?nic, jesli uklad drozny samo sie tak robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 jak wypada serwisowanie takiej DRZ-ty - co ile km wymiania sie tlok a co ile korba ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 jak wypada serwisowanie takiej DRZ-ty - co ile km wymiania sie tlok a co ile korba ? też jestem tego ciekaw, w serwisie mi powiedzieli że ok 20tys dla wersji E, i ok 30tys dla S i SM .W tym że co 10tys warto wymienić łańcuszek Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) też jestem tego ciekaw, w serwisie mi powiedzieli że ok 20tys dla wersji E, i ok 30tys dla S i SMpytanie dotyczylo 2 rzeczy, doprecyzuj prosze czego dotycza podane wartosciW tym że co 10tys warto wymienić łańcuszekwe wszystkich wersjach :icon_twisted: :crossy: Edytowane 18 Marca 2008 przez -Jurgen- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) pytanie dotyczylo 2 rzeczy, doprecyzuj prosze czego dotycza podane wartosciwe wszystkich wersjach :bigrazz: :icon_razz: km a czego ma dotyczyć ?a korba razem z tłokiem a łańcuch dlatego gdyż ponoć przy takim przebiegu zaczyna hałasować, w każdej wersji tego silnika zobaczymy jak to będzie , mi jeszcze 7 tys km brakuje Edytowane 18 Marca 2008 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 a łańcuch dlatego gdyż ponoć przy takim przebiegu zaczyna hałasować, w każdej wersji tego silnika zobaczymy jak to będzie , mi jeszcze 7 tys km brakujehmmm, od 2003 mial byc automagiczny napinacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja rozrząd wymieniłem po 15k km bo już go było lekko słychać (napinacz miał jeszcze zapas do naciągu).Olej co 2-3k km wymieniam z filtrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam Kupiłem sobie takiego cudaka: http://img528.imageshack.us/img528/3788/suzukacs7.jpg Co ile regulować zawory ? I jaka tam jest metoda regulacji (śrubki czy płytki 7,48mm?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 co 60mth, płytki są na ssących 0.1-.02na wydechu 0.2-0.3mm Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam Kupiłem sobie takiego cudaka: http://img528.imageshack.us/img528/3788/suzukacs7.jpg Co ile regulować zawory ? I jaka tam jest metoda regulacji (śrubki czy płytki 7,48mm?) Fajny masz podnośnik do moto.Gdzie taki można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Fajny masz podnośnik do moto.Gdzie taki można dostać? Na allegro: http://moto.allegro.pl/item331108038_podno...iowy_hydr_.html Ale osobiście polecam takiego: http://moto.allegro.pl/item300127318_podno...uro_135kg_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dzięki.Fajna strona dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi