Skocz do zawartości

Wszystko o DRZ 400

mbk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

RMZ do DRZ :) kolad od RMZ do DRZ. Mam do kupienia fajne kolka enduro. Tak fajne(excel, talon) ze az mam ochote zmienic moje enduro z musem na te kolorowe :). I mam pytanie: czy pasuja ? Jesli nie to czy duzo roboty i $$ bede musial w to wlozyc :)

PS. Ile wazy suchy silnik od DRZty ??

Edytowane przez chichio

siemka

ostatnio tak zaczelem sie zastanawiac jak dziala to cos co pozwala nam biegi zmieniac bez sprzegla ?? osobiscie jakos nie potrafie zmieniac biegu bez sprzegla gdyz wyudaje mi sie ze to niezdrowe dla moto

Sprzeglo sluzy mi tylko do ruszania i do zmiany kilka biegow w dol.

w gore zmienia sie biegi szybciej bez sprzegla - to tylko kwestia dojscia do wprawy i naprawde jazda staje sie plynniejsza i skrzyni nic sie nie dzieje :)

Wazne zeby nie zmieniac biegu w momencie gdy silnik napedza lub ma moment hamujacy na tylnym kole.

Czy ktos z szanownych forumowiczow ma na zbyciu cos z listy ponizej? Jesli tak prosze o kontakt na priv

1. Podnozki kierowcy w rozsadnej cenie (a nie tak jak na allegro zlote podnozki a'la pimp my bike za 250-300 PLN

2. Szeroka kierownice 28,6 mm (800+ mm)

3. Plastikowy bak z wersji E

4. Kompletne kola enduro z wersji E w dobrym stanie (z tego co wiem pasuja do wersji SM)?

Przy okazji mam pytanie, czy mozna bez zadnego problemu wyzucic z DRZy SM zestaw zegarow? Ktos tego probowal?

pozdrawiam

Piotrek

Edytowane przez PeKaWu

Czy ktos z szanownych forumowiczow ma na zbyciu cos z listy ponizej? Jesli tak prosze o kontakt na priv

1. Podnozki kierowcy w rozsadnej cenie (a nie tak jak na allegro zlote podnozki a'la pimp my bike za 250-300 PLN

2. Szeroka kierownice 28,6 mm (800+ mm)

3. Plastikowy bak z wersji E

4. Kompletne kola enduro z wersji E w dobrym stanie (z tego co wiem pasuja do wersji SM)?

Przy okazji mam pytanie, czy mozna bez zadnego problemu wyzucic z DRZy SM zestaw zegarow? Ktos tego probowal?

pozdrawiam

Piotrek

zagary bez problemu mozna zdjac wszystko bedzie działac dalej,podnóżki jesli interesuja Cie oryginalne tez sa na allegro tylko trzeba poszukac tak jak i koła i bak i mnóstwo innych rzeczy....

Pozdro.

zagary bez problemu mozna zdjac wszystko bedzie działac dalej,podnóżki jesli interesuja Cie oryginalne tez sa na allegro tylko trzeba poszukac tak jak i koła i bak i mnóstwo innych rzeczy....

Pozdro.

Dzieki za info. Obserwuje allegro i staram sie byc na biezaco z tym, co tam mozna znalezc. Mimo wszystko pytam tez tutaj bo mam wieksze zaufanie do ludzi z forum (z malymi wyjatkami :) ). Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Czy ten plastikowy bak bedzie pasowal do wersji SM?

Dzieki za info. Obserwuje allegro i staram sie byc na biezaco z tym, co tam mozna znalezc. Mimo wszystko pytam tez tutaj bo mam wieksze zaufanie do ludzi z forum (z malymi wyjatkami :) ). Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Czy ten plastikowy bak bedzie pasowal do wersji SM?

bedzie pasował bez wiekszych problemów.Niektórzy sa i tutaj i na allegro....

Witam wykonam na zamówienie manualny napinacz łańcuszka rozrządu do DRZa w cenie do uzgodnienia w zależności z jakiego materiału ma być zrobiony ( mam z aluminium) Pierwszy wykonałem dla siebie wygląd może i nie oszałamiający ale za to w 100% spełnia swoje zadanie poniżej kilka fotek

http://zapodaj.net/ebe379feae79.jpg.html

http://zapodaj.net/9b31a1191701.jpg.html

http://zapodaj.net/a67ebf33e35e.jpg.html

http://zapodaj.net/6e63be1c310e.jpg.html

Wiecej info gg 6362507

SUZUKI DRZ 400 Y.

Cos takiego znalazłem na e-bayu i zastanawiam sie co to znaczy wersja Y. Po raz pierwszy widze że istnieje taka wersja. Czy ktos spotkał sie z takim moto?

DRZ 400 Y

Mialem taką wersje, na tabliczce znamieniowej i w dokumentach był wlasnie model Y. To już hardenduro, jest palona tylko z kopa i waży 113 kg :biggrin:

Panowie, jakis czas temu pisalem, ze moja drzeta za duzo chleje ( +/- 73 mile ro zererwy) czyli ok 7 litrow.

Dzis zauwazylem, ze czarna rurka ktora idzie od gaznika jest mokra od benzy. Co to dokladnie oznacza? Dlaczego wylewa sie z gaziora? Mam jeszcze cos takiego ze jak odkrece maxymalnie i zaraz po tym zachamuje do zera to motocykl jest zalewany benzyna i gasnie ( manetka zakrecona). Gaznik to Keihin.

Może ktoś mi coś podpowiedzieC?

Z góry dzieki!

Ps- na allegro pojawily sie fajne dekle karbonowe i kevlarowe. Przyklejone na silikon wysokotemperaturowy (ten czerwonY) dają rade!

Pozdr

Ps- na allegro pojawily sie fajne dekle karbonowe i kevlarowe. Przyklejone na silikon wysokotemperaturowy (ten czerwonY) dają rade!

Pozdr

Te osłony przydały by się też na drugą stronę.

Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays

Panowie, jakis czas temu pisalem, ze moja drzeta za duzo chleje ( +/- 73 mile ro zererwy) czyli ok 7 litrow.

Dzis zauwazylem, ze czarna rurka ktora idzie od gaznika jest mokra od benzy.

przelew z komory moze oznaczac:

- za wysoki poziom paliwa w komorze

- zuzyty zaworek iglicowy,

- dziurawy pływak, złamany etc..

- wieszanie się pływaka [miałem tak tam jest za duża podkładka mocująca os pływaka...

z jednej strony wadzi o miskę z drugiej może zawiesić pływak]