skalim1 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 kupiłem ostatnio okazyjnie nowy łańcuch oringowy, lecz brakuje 9 ogniw, mogę kupić ogniwa łańcucha bezoringowego zbić razem i założyć lub dokupić ogniwa oringowe, czy łańcuch oringowy jest o dużo trudniej zbijać? dam rade sam to zrobić czy jechać z tym do serwisu? z łańcuchem bezoringowym nie miałem problemów... proszę o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 jesli chcesz to zalozyc do sendy to nie radze bo motocykl oslabnie a tak zaczynasz kombinowac ze pozniej bys jescze na tym gorzej wyszedl. Kup nowy lancuch bez orginowy i nie kombinuj bo pozniej ci strzeli, rozwali karter i bedzie placz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAMALA Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 dokladnie nie ma co kombinowac bo jak strzeli gdzies na trasie to bedzie za pozno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 kupiłem ostatnio okazyjnie nowy łańcuch oringowy, lecz brakuje 9 ogniw, mogę kupić ogniwa łańcucha bezoringowego zbić razem i założyć lub dokupić ogniwa oringowe, czy łańcuch oringowy jest o dużo trudniej zbijać? dam rade sam to zrobić czy jechać z tym do serwisu? z łańcuchem bezoringowym nie miałem problemów... proszę o radeWstawianie do dobrego łąńcucha kawałków innego i to o zupełnie odmiennej konstrukcji, to jak wiązanie łańcucha drutem ze spinacza :icon_evil: . Predzej niż się spodziewasz łańcuch strzeli w miejscu połączenia i w najlepszym wypadku będziesz musiał pchać sprzeta. Jedyne sensowne rozwiązanie to kupno łańcucha o właściwej ilości ogniw. Kombinacje nie popłacają :icon_evil: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Jak kupiłeś nowy łańcuch oringowy ale za krótki to możesz dokupić brakująca ilość ogniw takiego samego łańcucha oringowego (często można kupić łańcuch "z metra") + dwa ogniwa do zakucia i zakuć. Ale zakuwarką nie młotkiem, bo masz duże szanse zgnieść oringi. Warto pojechać z tym do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Jak wyżej. Nie kombinuj z różnymi łańcuchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 a jest w ogóle sens we wstawianiu oringowego do sendy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 a jest w ogóle sens we wstawianiu oringowego do sendy?Do motocykli o większej mocy i pojemności to ma sens,ale w Sendzie możesz odczuć spadek mocy spowodowany większym tarciem między ogniwami łańcucha.I nie kombinuj z tymi ogniwami bo przekombinujesz. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 31 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 mam możliwość kupienia łańcucha o-ringowego "z metra", jednak po waszych wypowiedziach przemyślałem i kupiłem RK wzmacniany bezoringowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi