Skocz do zawartości

Mój Junak

Tomblack
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/item255173509_junak_zare...rozrusznik.html

ja sie tutaj dobrze nabijam, ale dopiero teraz zobaczylam, ze to junak z jaroslawia :icon_eek:

no nie.. wiem ze niekotrzy tutejsi to maja "leb do takich samoprzerobek".. ale to pieknie podsumowalo :icon_biggrin:

tom znasz go?

Goska

Edytowane przez wild

Dzika, tak jak natura chciała

Niedawno skończyłem remont Junaka M 07

o to on:

http://polskajazda.pl/Motocykle/Junak/ZS,200/16817

obejrzyjcie i powiedzcie jak wam sie podoba.

Bardzo fajny. :icon_eek:

A malkontentami nie posiadajacymi cienia wyobraźni przejmowac się nie należy. Oni potrafia jedynie poskładać klocki LEGO wypuszczone przez fabryke :icon_biggrin:

Tego kolesia od akumulatora nie znam ale jak bym wiedział kto to ty bym sie zapytał co go skłoniło do takiej "przeróbki" junaka. Może miał jakieś problemy emocjonalne :icon_biggrin:

Za wszystkie opinie Wielkie Dzięki, nie ważne czy pozytywne czy nie <mi sie podoba>.

Wczoraj zaliczyłem nawet trasę po zmroku i wszyscy sie dziwili ze miałem światła i akumulatorek nie padł a mam instalacje na oryginalnej prądnicy 6V. To był ostateczny test dla "Dziadka", wiec motor skończony tylko szkoda ze sezon też.

Teraz trzeba zacząć szukać jakiejś ekipy do przyszłorocznych jazd.

Pozdro 4All.

A malkontentami nie posiadajacymi cienia wyobraźni przejmowac się nie należy. Oni potrafia jedynie poskładać klocki LEGO wypuszczone przez fabryke

oki- by nie bylo :icon_biggrin: co prawda juz dawno zostalo mi to wytkniete, ale historia tego junaka byla od poczatku do konca przerobka.

http://img178.imageshack.us/img178/8411/junkerslc3.jpg

Goska

oki- by nie bylo :icon_eek: co prawda juz dawno zostalo mi to wytkniete, ale historia tego junaka byla od poczatku do konca przerobka.

http://img178.imageshack.us/img178/8411/junkerslc3.jpg

Goska

Bardzo mi sie podoba ten Junaczek.

Miło że istnieją ludzie którzy lubią mieć własne nie powtarzalne maszyny i ze istnieją ludzie którzy lubią oryginalne. Dzięki nim wszystkim świat motocykli jest bardzo kolorowy i urozmaicony. :icon_biggrin:

Miło że istnieją ludzie którzy lubią mieć własne nie powtarzalne maszyny

tu wszystko fajnie oby nie kosztem zabyta

świat motocykli jest bardzo kolorowy i urozmaicony.

oj tak- niektorzy to potrafia :icon_biggrin:

i im gratulujemy (czesto) dobrego poczucia humoru :icon_eek:

Goska

tom, racja ale do pewnego stopnia. nie mówię o twoim junaku, żeby było jasne, ale zabytek to zabytek. o nie trzeba dbać. zamku królewskiego też nie przerobisz na dyskotekę, żeby było bardziej kolorowo, nie? :buttrock:

zmierzam do tego, że większość przeróbek to totalna dewastacja, niszczenie jakby na to nie patrzeć legendy naszej polskiej, ale przecież nie tylko, motoryzacji.

Lepiej, że sprzęt został złożony, niż miałby dalej gnić w piwnicy.

Szkoda tylko tylnego koła, bo w tym momencie motocykl stracił swoją wielką zaletę, jaką jest doskonałe prowadzenie się na zakrętach oryginalnego Junaka (o ile opony są jakieś normalne).

Pozdrawiam.

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus

Nie jest najgorszy :crossy: Dobrze,że rama nie jest pochlastana . i jest kratka na zbiorniku-tak jak być powinno :clap:

doskonałe prowadzenie się na zakrętach oryginalnego Junaka

Ja swoim przycierałem podnóżki :wink: :crossy: :wink:

mi szczerze mowiac srednio sie podoba.

jesli ktos przerabia WSKE na streetfightera albo ogara na crossa to nic nie mowie, ale junak to junak i tak musi pozostac.

niemniej gratuluje ukonczenia prac i szerokosci zycze;)

a i faktycznie zmiana kola chyba zbyt dobrze nie wplynela na wlasciwosci jezdne.. :icon_mrgreen:

pzdr:)