Barnaby Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 po czym na pierwszy rzut oka odróżnić silnik M07 - od przejściówki (skoro pokrywy są oszlifowane, a karter w przejściówkach był podobny)??Wnoszę więc, że silnik to przejściówka a nie M07 (a w ogóle z którego jest roku - tak z ciekawosci?);są podobne, ale nie identyczne. w m07 nie ma wyprowadzenia z karteru na łańcuch w formie odlewu aluminiowego. dodatkowo miejsce gdzie wchodzi magistrala olejowa do głowicy jest w m07 robione na płasko a w m10 z "wypustkami". o ile dobrze pamiętam to w m07 były jeszcze śruby do regulacji luzu zaworowego bez zdejmowania pokrywek. :) wobec powyższego wydaje mi się że to silnik od m10.a o gustach się nie dyskutuje.chociaż też uważam, że w oryginale jest ładniejszy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Dodatkowo w M07 kola na polbebnach i plytkie blotniki - tu kola z pelnymi bebnami i rok produkcji 64 :icon_twisted: - to koniec a nie poczatek produkcji Junaka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoszymek666 Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Ludziska wyluzujcie dupska!! Mnie osobiście też nie podoba się taka interpretacja "Janka", ale tak jak ktoś już pisał przede mną - chłopina włożył w sprzęt dużo roboty więc uszanujcie to. Mógł przecież olać takiego starego rupiecia i kupić młodsze moto, a woli jeździć klasykiem. Zresztą na ulicy i tak nikt sie nie pozna. A tu od razu wyskakują chłopi z pola z widłami :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 motoszumku- prace czyjas mozna szanowac :D niekoniecznie idea musi byc zgodna. przed 3 laty rowniez przylozylam reke do przerobienia junaka- przy kupnie orginalny to mial jedynie silnik, przednie kolo i rame, ktora i tak poszla na zlom.. :D ale po takich doswiadczeniach rowniez jestem przeciwniczka przerabiania motocykli, ktorym zanika ta cienka granica od klasyka do zabytku... tak wiec jak napisal student- wyjadacze tematu zawsze beda stali murem przed "zniszczeniem" orginalu na czyjes widzi misie. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Niestety przez te idiotyczne przeróbki ceny oryginałów idą jeszcze bardziej w górę. Tobie wild chyba też wygarnąłem kiedyś za tego Junaka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Tobie wild chyba też wygarnąłem kiedyś za tego Junaka zgadza sie :D btw- fory zaraz po kupnie widziales? :D Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Siemka ! Ja na paru zlotach widzialem pare naprawde pieknie utrzymanych Junakow. To, ze akurat sprzet kolegi nie odpowieda oryginalowi coz jego cyrk i jego malpy. Zrobil mimoze tak jak sobie to zazyczyl, jego sprawa ytanie brzmialo czy ladny a nie czy oryginalny i zgodny z historia. A teraz czekam na texty, ze sie nie znam ( i owszem na oldtimar'ach sie nie znam ale czy musze ? ) mi sie podoba ! :) Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 to czy się podoba czy nie, to kwestia gustu. ja jestem przeciwny przerabianiu pięknych zabytków na wszelakiej maści choppery, dragi i inne wydumki. i weteraństwo tego przerabianego motocykla to dla mnie sprawa drugorzędna (chociaż bardzo istotna) ale przede wszystkim wkurza mnie jak piękny weteran jest przerabiany przez domorosłego mechanika za pomocą młotka i przecinaka a wszystko jest poskręcane za pomocą drutu i sznurka. a na to wszystko położona farba pędzlem i mamy polskiego wieś-choppera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel125r Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Całkiem, całkiem, gdyby tak jeszcze polerka pokryw silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Siemka ! ytanie brzmialo czy ladny a nie czy oryginalny i zgodny z historia. :icon_mrgreen: No właśnie nie ładny, bo nie zgodny z orginałem. O to tu chodzi ks-riderze. Taka tam kupa trochę wyróżniająca się na tle innych podobnych jej kup zrobionych z Junaków. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 :icon_razz:Greedo, jaki ty jesteś zaje*cie subtelny.....:icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czervonyr6 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Niedawno skończyłem remont Junaka M 07 o to on: http://polskajazda.pl/Motocykle/Junak/ZS,200/16817 obejrzyjcie i powiedzcie jak wam sie podoba. gratuluje pieknego sprzetu i szerokosci na drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Dorzuć jeszcze akumulator z boku http://allegro.pl/item255173509_junak_zare...rozrusznik.html gratuluje pieknego sprzetuA tam dupa tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomblack Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Ja podałem dane takie jak mam w dowodzie ale na prawdę jest nieco inaczej. Silnik jest z siódemki rama tez ale tylko na ten dowód mogłem zarejestrować a karterów mam z 12 i to jakie złożyłem zależało tylko od ich stanu. w garażu mam jeszcze tyle części ze mógłbym jeszcze ze 2 junaki złożyć ale brak ramy i papierów uniemożliwia mi taka operacje. A co do oryginalnych blach z junaka to nie zakładałem ich gdyż bardzo utrudniały jazde po jakimkolwiek błocie bo zaraz zalepiało błotniki <znawcy wiedza o co chodzi> i nie dało sie dalej jechać i wcale wygląd miśka mi sie aż tak strasznie nie podobał :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Dorzuć jeszcze akumulator z boku http://allegro.pl/item255173509_junak_zare...rozrusznik.htmlbuuuuuuuhahahahhahahahaha :banghead:dawno nie widziałem takiej wydumy!!!!no koleś ma zajebi*stą wyobrażnię.........i ten czerwony silikon.... miodzio normalnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi