Magik Opublikowano 16 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2003 Siema!:( Ja mam rometa pegaza (ale silnik od komara) .Wszyscy mi mowia zakoserwuj go na zime........ :) ............ gdy ja nie wiem co to jest konserwacja (chyba jakies czyszczenie:D) i czy ona jest konieczna..... Może ktos mi odpowie na pytanko.....?:D Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 16 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2003 Umyj go żeby niemiał na sopie żadnego błota i innych syfów i pocałuj w bak 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 16 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2003 jezel w zime nei bedzisz go przepalał to wykresc swiece i nalej tam troche mixolu zeby nic sie nie zastało itd. a jezeli bedzesz go przepalał to rób to raz na tydzeń i wszyttko powino być dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 16 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2003 Plan "konserwacji" po mojemu:-dokladne mycie-odkrecenie tlumika i wyczyszczenie go z nagaru-rozkrecenie gaznika i dokladne umycie go w bezynie-nasmarowanie miejsc ktore trzeba smarowac odpowiednimi smarami (tabele smarowan mozna znalesc w necie)-psikniecie troche WD-40 do linek-dokladna regulacja wszystkiego co sie da-wymiena oleju w skrzyni-tak jak mowi gosciu troche oleju do otworu swiecy-napelnienie baku do pelna czysta etylinka (jesli nie bedziesz go przepalal) lub mieszanka (jesli bedziesz go przepalal :-)-niecierpliwe odliczanie dni do nastepnego sezonu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 16 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2003 Wtiam!Wiec tak.: umyj go, nawoskuj / zakonserwuj lakier, spusc troche powietrza z zdetek, zalej bak benza, dozownik tez ( :) ), poluzuj to i tamto... nalej korek oleju i wkrec swiece... zawodowcy nie polecaja "przepalania" - zabojcze dla swiecy itd. Wszystko nauliwi i nasmaruj ... silnik / dekle najlepiej pokryc takze woskiem lub olejem (bron boze WD40)... i masa innych rzeczy ktorych juz nie pamietam. Ja swojego nie konserwuje bo moj sezon trwa caly rok :( >gdy ja nie wiem co to jest konserwacja (chyba jakies czyszczenie:D) i czy ona jest konieczna..W skrocie w tym przypadku "konserwacja" oznacza przygotowanie, oczyszczenie, odrestaurowanie lub odnowienie pojazdu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi