ArtXV Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 witam piszę na Cruiser/Chopper bo pozostali nie czyszczą (chyba)mam aluminiowe felgi (Virago1000) wersja "złota" jak i czym to czyścić żeby nie zniszczyć tego "złotego"pozdrawiam Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 No to witaj w Klubie Gold :D Mam taką samą wersję i ten sam problem. Pasty ścierne odpadają. Zauważyłem że brud mieści się w porach felgi. Dobrze schodzi używając szczotki, detergentu i gorącej wody. Chodzi o to, żeby dotrzeć do brudu w tych zagłębieniach. Trochę żmudna robota, ale wcześniej miałem Virago z felgami szprychowymi. MASAKRA. Nigdy więcej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Ja mam felgi malowane, ale ranty odkryte. Czyszczę AutoMaxem, pięknie juz błyszczą. Jak napisał Dark Rider, szczotka, mydło i gorąca woda. Jeśli lekkie zabrudzenia, to szmatką delikatnie :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz89 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 No wlasnie ja kupilem do swojego bandita plyn do mycia felg samochodwych zeby nie miec problemow z usunieciem pyłu ze startych klocków hamulcowych i smaru z łańcucha, ale na opakowaniu jest napisane ze nie wolno tego używać do motocykli ;| niby dlaczego? Nie ma to związku z tym ze są lakierowane bo wyraźnie było napisane ze felgi lakierowane ale SAMOCHODOWE mozna myć... o co wiec chodzi? Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 No wlasnie ja kupilem do swojego bandita plyn do mycia felg samochodwych zeby nie miec problemow z usunieciem pyłu ze startych klocków hamulcowych i smaru z łańcucha, ale na opakowaniu jest napisane ze nie wolno tego używać do motocykli ;| niby dlaczego? Nie ma to związku z tym ze są lakierowane bo wyraźnie było napisane ze felgi lakierowane ale SAMOCHODOWE mozna myć... o co wiec chodzi? Ja tak samo kupiłem czernidło do kół. Do zastosowania wszędzie,ale nie do motocykli :buttrock: I tak używałem. Starałem się tylko nie nakładać na bieżnik i bezpiecznie przejeździłem cały sezon. Może w Twoim przypadku chodzi o to samo, czyli przypadkowe zabrudzenie opony i bieżnika? Takie zabezpieczenie przed debilami, którzy psiukają wszędzie i wszystkim co mają pod ręką. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Może ma to związek z tym że po umyciu felg możesz zaliczyć małego szlifa ponieważ płyn ma wpływ na opony,samochód ma cztery koła więc nic tobie nie grozi.Tak mi się wydaje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Może ma to związek z tym że po umyciu felg możesz zaliczyć małego szlifa ponieważ płyn ma wpływ na opony,samochód ma cztery koła więc nic tobie nie grozi.Tak mi się wydaje :banghead: Dokładnie. Do tego się to sprowadza. Dlatego można tego używać, ale Z GŁOWĄ! :biggrin: Zażywanie wit. C w nadmiernych ilościach tez bywa podobno bardzo szkodliwe :crossy: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 woda z mydłem i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 gombka i cif:) mam zlote alusy w dominatorze i niema problemu Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam. Zwracam się z kolejną prośbą o poradę ;)Chcę wyczyścić felgi których nigdy nie czyściłem i nie wiem jaki płyn do tego kupić. Czym zmywacie tak ciężki brud ? Na allegro widzę różne wynalazki ale zanim dokonam zakupu chcęzapoznać się z waszymi opiniami. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 (edytowane) ... :buttrock: zacznij od prostych rzeczy benzyna ekstrakcyjna a potem mleczko CIF ...potem zależy od oczekiwań... Edytowane 27 Marca 2011 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi