Skocz do zawartości

problemy z Yamahą fz750

Kabu13
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko

Mam problem z fz i nie wiem co jest.Na ssaniu nie chce czasmi palić. Tak jakby nie palił 4 cylinder.

Ale nie zawsze.Czasami odpalam na ssaniu i mam 2,5obr. a czasami troche ponad 1.

Elektryka jest w ok. Wymieniałem świece , przewody z fajkami i zabardzo się nie poprawiło. Jak się rozgrzeje to jest troche lepiej.

A pozatym czasami zdarza się że podczas jazdy gdy dam w palnik na początku strzela w wydech i dopiero przyspiesza. Szczególnie przy rolingach na wysokich biegach.Co to może być?Synchro gaźników czy coś z mieszanką.Ma opuźnioną reakcje na gaz.

Edytowane przez Kabu13

trzeba zrobić czyszczenie gaźników i filtra powietrza(o ile jest gąbkowy, jesli papierowy i zasyfiony to do wymiany).

Po tym już tylko synchro gaźników, sprawdzenie czy przez króćce nie bierze lewego powietrza i będzie git :)

Filtry odpadają. Kupiłem ze 3 miesiące temu stożki K&N.

A zawory jeszcze nie były robione ponieważ maszynka ma 36tys.Mechanik mówił że jeszcze nie trzeba robić.

Ale poprzedni właściciel coś tam robił przy gażnikach.Mówił że czyścił.

Dzisiaj miałem ten sam problem.Na początku było ok, ale po daniu pare zazy troche więcej gazu znów stał się mułowaty.Jakby zażucało świece i przepalało w tłumniku. Szczególnie to czuć powyżej 5 tys.obr.

Filtry odpadają. Kupiłem ze 3 miesiące temu stożki K&N.

To jest kolego przyczyna twojego problem.Nawet zestaw tuningowy(dynojet,etc),ktory powinnines w typ przypadku zalozyc, nic nie pomoze jako ze uklad ssania w gazniku nie podlega modyfikacji.Trzeba powiekszyc dysze od "ssania".To znana przypadosc mikuni gaznikow po zmianie filtru powitrz na bardziej przepustowy.

Druga opcja to zalozyc orginalna puszke powietrzna.

http://www.factorypro.com/

kliknij na Product Support na gorze a pozniej na Cold Start Problems pod "C"

Edytowane przez tomekd