marian74 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 witam i ja wtrace moje skrone zdanie ja jezdze tak kurtka tekstylna firmy funt sprawdzona w ciezkich warunkach pogodowych jak sobie zobaczysz na stronie to mam taka z trybalami na rekawach wczesniej 3 lata temu jezdzilem w skorzanej i bylo do bani nasiakalo to woda ciezkie bylo i w ogole jakos kiepsko pewnie wina wykonania tej kurki a zeby dodac smaku calosci to na to zakladam kamizelke skora wiazana na bokach a na glowe orzech za 70 zl wiem ze niektorzy uwazaja to za nie rosadne bo taki kask jest do dupy ale jesli wybrales taki motor to i bedziesz poruszal sie predkosciami rzedu 120 km co daje duze mozliwosci unikniecia roznych niebezpiecznych sytuacji a podczas powaznego wypadku to ani kask ani zadna zbroja super kombinezon nie da rady do takiego motoru mam nadzieje ze i masz dusze czyli lubisz zajebisty szum wiatru bul sprawiajacy padajacy deszcz ktory uderza o twarz no i podstawa co na trasie to na ryju wtedy obcujesz z droga ludzie czesto mnie pytaja czemu taki kask czemu nie zakladasz szyby i takie pierdy a ja na to ze to taki motocykl jak mam sie zamknac w kasku i zaslonic za szyba na tkim motorze to albo jezdze samochodem albo wybieram motor sportowy i jestem fanem szybkosci a co do spodni to oczywiscie stare wytarte spodnie jeansy dodam tylko ze tylko w tym sezonie w takim kasku zrobilem 17 000 km a mam go 3 sezon juz nawet frba zmatowila sie na nim ale to tylko moje skromne zdanie pozdrawiam marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Bodo napisał :..... jestem starszym lekko niedomagającym panem.... skóra dla wyglądu testylia dla zdrowia......Ze spodniami mam problem .... wszystkie.... motocyklowe.... były za krótkie. Kask .... otwarty. Jest szyba i jakaś taka większa radocha, chociaż jak raz dostałem chrabąszczem majowym w brodę...... Witajcie.No zaraz, jaki starszy ! Mialem problem podobny, ale z rękami. za krótkie rękawy - w podwarszawskiej firmie (bez reklamy ). wszyli od numeru większego. Kiedy zaczęły się wysiepywać rzepy - poprawili od ręki. Jeździłem w płaszczu skórzanym i orzeszku 1962. Każdy się oglądal :buttrock: , lans przedni. Ale dalszą drogę - np bylem w Danii (2700 km ) na http://www.oldtimerloebet.dk/ wiało . lało, założylem tekstylny Ciepluśko i miluśko :biggrin: . Fakt po dwóch latach eksploatacji w kroku zaczął puszczac, szczególnie po czech godzinach jazdy w ulewie i śniegu z deszczem. Obowiązkowo pasek na nereczki. Buty desantówki - zaczynają przemakać po około dwu godzinnej jeździe w solidnym deszczu. Rękawice skórzane z futerkiem w środku, w deszczu szybko nasiąkają, ale woda się nagrzewa od ciała i nie jest źle. Kask otwarty Nitro, z daszkiem i głęboką szybą. Daszek mi nie pasił, ale przy wieczornych śmiganiach w zachód słońca jest ekstra. Szybę można lekko unieść i czuć wiaterek w zębach. Teraz (październik / listopad ) zakładam dodatkowo kominiarkę i cieplejsze skarpety.Przyzwyczaiłem się do tekstylniaków.Do zobaczyska w trasie :buttrock: K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musstaffa Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ale jaki problem, wystarczy uszyć sobie portki na wymiar... U nas jest krawiec, u którego wybierasz sobie krój z katalogu Tarbora i szyje Ci takie spodnie za 300zł. a mozesz dac dokladny namiar ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Szczekowe to chyba najlepsze rozwiazanie, w zimne dni i podczas jazdy na autostradzie zamykasz, a w miescie czy na fajnych bocznych drogach otwierasz, super rozwiazanie i uniwersalne. Tak chyba nie do konca. Otworzyc mozesz co najwyzej szybke, szczeka w czasie jazdy powinna byc opuszczona, bo w razie gleby kask wtedy znacznie gorzej chroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 w teori moze powinno sie zamykac, ale w praktyce... zapomnialem napisac o duzym minusie tekstyliow (do tej pory chwalilem) , a mianowicie podatnosc na ogien, chodzi mi o to ze np. siedzac w knajpie (papierosy) czy przy ognisku (iskry) latwo wypalic dziure w ciuchach , trza tego pilnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARAS... Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 :flesje: Witajcie panowie jak widać zdania podzielone :smile: fakt na dobrą sprawę należałoby posiadać każdy rodzaj ubioru zajebistą skórę :crossy: tekstylia i mieć je zawsze przy sobie. Ja mam same skóry firmy higwei louisa od butów przez kurtke i spodnie zakupiłem je jak wsztystko www.moto-akcesoria.pl polecam jeżdze w nich w każdych warunkach bo to klasa wygląd i prezentacja , tekstylia na cruisera niestety ale nie prezentują się tak ale mają napewno wiele innych zalet np. latem czy podczas deszczowej ch pogody i plecaczki uwielbiają takie wdzianka ostatnio bo im się pipki nie gotują tak jak w skórach w upalne dni :icon_rolleyes: hihihihi :icon_twisted: :icon_mrgreen: :lalag: :crossy: pozdro i uszanowanko wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Dopisuje tutaj, zeby nie powielac tematow - jezeli moge sobie pozwolic na jedna kurtke skorzana, to zdecydowac sie na perforowana skore, czy pelna? Nie planuje jazdy w zimie, raczej od wiosny do jesieny. Uprzedzajac sugestie, nie jestem zainteresowany kurtka tekstylna :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robvalkpol Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Ja mam całą skórę bez wydziwiania z dziurami, jeśli za gorąco to out na bagażnik i wiaterek se hula pod kołami, bo szybe mam cholernie dużą. A zazwyczaj wszystkie kurtki mają zamki do rozpinania i inne wywietrzniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 W czym jezdzicie w obecnych warunkach pogodowych :icon_mrgreen: (temp ok.10 st) Może ktoś poleci jakies sprawdzone ciepłe wdzianko :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damaged_Lady Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Zawsze ubiór motocyklisty kojarzyl mi sie ze skórami. Mój gust to również skórzane spodnie i kurtka, szczególnie, że z Intruderem doskonale sie komponuje. Niemniej uważam, że wygoda , komfort i bezpieczeństwo to podstawa i wcale nie dziwi mnie to , że są motocykliści którzy dosiadając choppera czy cruisera noszą sie w tekstyliach.Każdy lubi coś innego i szanuję to. Na obecną chwilę posiadam skóry, ale nieco zuzyte, do tej pory jeździłam jako pasażerka, ale teraz planuję kupić sobie kurtkę i spodnie ze skóry . Widziałam całkiem ładne w Tarborze, zarówno dół i góra posiadają sznurowania po bokach, a kurtka ma ładnie wyprofilowaną talię.Fason typowo kobiecy i bardzo mi odpowiada.Buty natomiast to kowboyki albo wyższe kozaki chroniące kostkę.Kask otwarty , gdyż ostatnio przymierzając szczękowy potwierdziło sie, że mam skłonności do klaustrofobii.Zwykły, czarny, matowy, bez żadnych ozdób i zbędnych firmowych naklejek, wszystko usunęłam. Żeby w chłodniejsze dni ci**a nie marzła najlepsza jest ciepła bielizna, szkoda, ze te termoaktywne nie posiadają koronki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 ja długo myslałem o wyborze miedzy tekstylem a skóra, i rozpatrzywszy wszystkie za i przeciw, wybralem tekstyla bo... - wygoda- uniwersalnośćzgodze sie ze skóry fajnie wygladają i pewnie w przyszlosci kupie tez ale w tekstylu wiem ze nie zmarzne i nie przemoknei zupelnie niezle moj tekstyl pasuje do shadowki w koncu odebralem swoją pierwszą porządną kurtke, ale przetestuje ją dopiero w weekend :-) Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatsu Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Zawsze ubiór motocyklisty kojarzyl mi sie ze skórami. Mój gust to również skórzane spodnie i kurtka, szczególnie, że z Intruderem doskonale sie komponuje. Niemniej uważam, że wygoda , komfort i bezpieczeństwo to podstawa i wcale nie dziwi mnie to , że są motocykliści którzy dosiadając choppera czy cruisera noszą sie w tekstyliach.Każdy lubi coś innego i szanuję to. Na obecną chwilę posiadam skóry, ale nieco zuzyte, do tej pory jeździłam jako pasażerka, ale teraz planuję kupić sobie kurtkę i spodnie ze skóry . Widziałam całkiem ładne w Tarborze, zarówno dół i góra posiadają sznurowania po bokach, a kurtka ma ładnie wyprofilowaną talię.Fason typowo kobiecy i bardzo mi odpowiada.Buty natomiast to kowboyki albo wyższe kozaki chroniące kostkę.Kask otwarty , gdyż ostatnio przymierzając szczękowy potwierdziło sie, że mam skłonności do klaustrofobii.Zwykły, czarny, matowy, bez żadnych ozdób i zbędnych firmowych naklejek, wszystko usunęłam. Żeby w chłodniejsze dni ci**a nie marzła najlepsza jest ciepła bielizna, szkoda, ze te termoaktywne nie posiadają koronki.... A może barchanki. Kiedyś coś takiego było w sprzedaży. Koronkę zawsze można doszyć :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włoszku Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Każdy ma swoje zdanie na ten temat i ile osob, tyle opinii.Ja nie wyobrażam sobie jeżdzenia na chopperze w textyliach. Równie dobrze mógłbym na seledynowego Ninja ubrać ramoneske, wiązanke na nogi i kowbojki. Budzi lekki niesmak. Nie wiem jak jezdzi sie w texach, bo nie jezdzilem, ale od poczatku je skreśliłem. Poprostu jestem zagorzałym miłośnikiem skór i tylko w tym wsiadam na mojego chopperka.Co do firmy, wybrałem Tarbor i był to świetny wybór. Jestem totalnie zadowolony, jakość tych skór przewyższyła moje oczekiwania. Zdążyłem je już całkowicie przemoczyć (3h w ulewnym deszczu!) i po namaszczeniu olejkiem Johnson & Johnson (taki dla niemowlaków) skórki są jak nowe. Nie kupowałem przez net. Wolałem z kumplem udać się specjalnie do Lublina, zeby poprzymierzać, pogadać z szefostwem (bardzo miłym) i dostać jakaś zniżke. I dostaliśmy :icon_rolleyes: Widok kumpli (motocyklistów) mlaskających na widok tego stroju - bezcenny :icon_eek:Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer666 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Witam wszystkich !Motocykl już wybrany - Suzuki VL 1500 Intruder, jadę po niego za miesiąc. Teraz pozostaje dobrać odpowiednie "szaty". Ale tu zaczynam się zastanawiać - czy wybrać skórę czy coś tekstylnego. Może jedno i drugie ?. Patrzyłem pod różnymi względami : bezpieczeństwo, wygoda, wygląd itp. Temat kasku również nie do końca rozwiązałem. Kask otwarty czy szczękowy? Proszę o porady i wskazówki szanowną brać motocyklową.Pozdrawiam serdecznie....najlepsze cuchy trafisz w lumpeksach,nawet nie wiesz jak tam sie mozna oryginalnie usprzetowic :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garnek Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Ja mam skórkę Tschula - model 902 i spodnie m40. Według mnie bardzo dobra jakość za niewielkie (nomen omen) pieniądze. Chociaż tez mam choppera wolałem bardziej turystyczny krój niż ramoneche ala rockers :icon_mrgreen:Do tego turystyczne buciorki Sidi. Całość wygląda zajefajnie i ma jeszcze wbudowane protektory, czego nie ma ramoneska i skórzane jeansy, to tez przeważyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi