ghollum Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 a koszty utrzymania są takie same czy w exc i wr jest taniej ? Z reguły enduraki są bardziej żywotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 utrzymanie enduro typu WR , wyjdzie cie taniej niż utrzymanie sety fulla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 aha, dzieki, zawsze myslalem ze exc od sx rozni sie tym ze exc ma lampe ;) Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) utrzymanie enduro typu WR , wyjdzie cie taniej niż utrzymanie sety fulla. Tak, ale nie dużo taniej. Z tego co czytałem utrymanie sety hard jest bardzo podobne do wyczyna. W exc i wr też jest mocno wyżylowany silnik i napewno trzeba częsciej serwisować niż np. kmx czy wre. Edytowane 16 Grudnia 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 bardzo fajna jest ta WRE, jesli mówisz ze koszty utrzymania niesa az takie duze to coś dla mnie, jak w tym motycklu jest z czesciami i ile on waży (po dt chce kupić cos lekkiego i zwinnego, bo dt'ka wazy 130kg i troszq za duzo jak dla mnie na zwirownie czy tor ;] ) Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 To może rozglądaj sie tez za Aprilią RX, moc troche ponad 30 kucy, waga ok 100kg i dobra zawiecha ogólnie moto bardzo chwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baklazan22 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) z jednym mankamentem.. kopka jest z lewej strony Edytowane 16 Grudnia 2008 przez baklazan22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 125 i tak kopiesz bez zadnego wysilku , to nie 600 w 4T ze calym cialem spuszczasz sie na kopke Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Wiesz ja odpalałem i 650 ale sie na nią nie spuściłem :buttrock: tylko za.....em jej porządnego kopa :bigrazz: Nie mogłem sie powstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baklazan22 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 125 i tak kopiesz bez zadnego wysilku , to nie 600 w 4T ze calym cialem spuszczasz sie na kopke No ale tak czy inaczej jest to niewygodne :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Wiesz ja odpalałem i 650 ale sie na nią nie spuściłem tylko za.....em jej porządnego kopa Nie mogłem sie powstrzymać. ciekawe... a jakież to moto niby odpalałeś. Na dekompresatorze automatycznym czy ręcznym? kopka z prawej czy z lewej. U mnie jak mi przyjdzie wyciągać z błota albo po jakimś ślizgu jak sie zaleje i kopać, to czasem człowiek zmęczony całym ciałem prubóje, a kopka ani drgnie... Albo jak mi gdiześ przy podjeździe zdechnie, to co, przy 4 t zejść z moto i kopać? nenene... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 DR 650 na półautomacie i miałem XL 600 na ręcznym, jeżeli by kopka była w 600 po lewej to co innego ale ja pisałem o RX 125 którą można ręką odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baklazan22 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 XL 600 na ręcznym XL ma ręczny dekompresator ? pierwsze słyszę.. Ma tylko dźwigienkę od dekompresatora, ale od przekopywania motocykla, a do odpalania jest automat. poza tym reczny dekompresator moim zdaniem jest o wiele prostszy w obsludze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minoo Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam, aktualnie posiadam yzf 450 z 2005 roku i zamierzam się przesiąść na coś mniejszego. Głównym powodem zmiany jest mój styl jazdy, lubię ostro poszaleć na co pozwala mi 450 ale tez kreca mnie elementy trialowe z czym jest już jest gorzej. Myślalem o 250 w 4t ale nie wyrobie z kasą. I teraz pytanie do Was, jaki motor nada sie najbardziej i do ostrego polatania i do "trialu" jakies skalki, elemenety techniczne itd.. Kiedys mi sie super jezdzilo 125 no ale po 450 jednak bedzie mi brakowalo mocy (chociaz wiem ze mocy tam nie brakuje :) ) Z tego co wiem super sie sprawdza exc 200 no ale czy nie bede zawiedziony z pracy silnika po przesiadce z 4t. Natomiast czy exc 300 nie bedzie za mocne na tego typu "zabawe" . A co z 250... Prosze o odpowiedzi bo naprawde nie wiem co zrobic, najlepiej gdybym mogl przejechac sie jednym z tych motorów no ale nie mam takiej mozliwosci. Przepraszam za brak polskich znakow, nawyk z gadu-gadu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ale moja XLka miała urwana linke od automatu w ogóle miała pomieszane z tym i do dyspozycji był tylko ręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi