motórzystka Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Witam. Kolega kupił dzisiaj crossa orion viltage 200ccm. Motorek przyszedł w paczce, nowy, poskładaliśmy go, uruchomili ale coś za ciężko chodziła dźwignia sprzęgła więc kolega wymyślił że spróbuje popuścić lekko to sprzęgło. Spowodowało to że przestało w ogóle wysprzeglać więc podkręciliśmy je zpowrotem i dalej nie wysprzęgla, nawet jak podciągnie sie tak że nie można ruszyć dźwigni sprzęgła. Moja teoria jest taka że jak popuściliśmy to sprzegło to tarcze sie skleiły i teraz nie chcą sie rozkleić. I nie wiem co mamy teraz robić, nie wiem czy coś da rozbieranie sprzęgła a nie chce tego robić bo to jest nowy motorek. Proszę o jakieś sugestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Wrzuc na jedynke, wcisnij dzwignie sprzegla i sprobuj przekopac kilka razy, w pewnym momencie sprzeglo powinno puscic. Oczywiscie jezeli jest kopniak.Jaka regulacje rzescie przestawiali, czy przy dzwigni czy przy sprzegle ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Jak sie skleiły to pewnie da rozbieranie żeby je rozkleić jeśli nie pomoże kopanie na sucho:) poza tym coś nie tego jeśli tak ciężko to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 sprawdź popychacz .może przy waszej regulacji odsunął się za daleko i nie jest wpychany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi