Bart3z Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Filmik już był :biggrin: Ogólnie nie jestem za wyprzedzaniem po prawej stronie, ale kilka razy mi się zdarzyło to zrobić na autostradzie...Jak jadą sobie 2 tiry i jeden postanawia wyprzedzić drugiego i zajmuje mu to baaaaardzo dużo czasu to wtedy wyprzedzam prawą stroną (pasem wydzielonym z ruchu - poboczem) :) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 dobrze ze nie wylecial poza barierke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Tak to jest, to jest podobnie jak z jazdą na gumie. 1000 razy Ci wyjdzie, ale za 1001 już nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Nawet gdyby tam żwiru nie było to i tak by się nie zmieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Jak bylo kosz http://www.smog.pl/wideo/13153/niepotrzebnie_go_wyprzedzal/Byyyło... :P ale może część tego nie widziała...Była nawet niezła dyskusja na ten temat, czy samochód czasem nie zajechał mu drogi itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 wszystkie tego typu filmy i dyskusje sprowadzaja sie do jednego, dosyc oczywistego, wniosku: ulica, to nie tor wyscigowy! i nie ma co pierdoli* - zajechal mu, czy tez nie pomyslal, ze jest piasek... jezdzisz szybko i niebezpiecznie wykonujac manewry, na widok ktorych innym jezy sie wlos na glowie? predzej, czy pozniej zle to sie skonczy... ...no, ale... taki lajf, kazdy chce poszalec, zwlaszcza na sportowym moto :D pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Osobiscie czesto zdarza mi sie przeleciec prawa strona,jednakze jedynie gdy warunki na to pozwalaja (szeroka ulica,nie przy zadnym skrecie badz skrzyzowaniu). Rowniez tak jak juz inni napisali - na swiatlach nie zawsze da sie lewa strona albo czasem po prostu wygodniej z prawej :D Zreszta dysponujac takim zapasem mocy jak ja - to z prawej strony jest czasem bezpieczniej :crossy: Pozdro :biggrin: Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 No nie wiem, czy z prawej jest bezpieczniej. Czy to w mieście, czy poza, jak coś się rozpieprzy, to staje na prawym pasie, włącza awaryjne i czeka. Wyprzedzając z prawej strony można nie zdążyć. Sam miałem niedawno taką sytuację, wyprzedzałem przed górką na trasie Toruńskiej tira z prawej strony. Gdy dojeżdżałem do szczytu, zauważyłem, że jakiś idiota zatrzymał się kolejnym tirem tuż za górką :icon_eek: . Na szczęście gaz w opór i dało radę się zmieścić, jak nie, to już bym tego nie napisał :wink: Fakt, trochę moja wina, prędkość + górka + wyprzedzanie z prawej, ale na lewym pasie nie byłoby tira na awaryjnych :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Jasne. Samochód zobaczył w ostatniej chwili i do tego hamulce mu wysiadły :icon_razz:W sumie prawie tak to wyglądało, słychać jak odpuścił gaz - hamowanie silnikiem to pewnie troszkę zacieśniło mu tor jazdy, dodał przedni hebel i go wyniosło, niestety nie miał miejsca gdzie uciec. Szkoda go bo widać, że chciał fajnie zrobić łuk ale nie wkalkulował w to, że może pojawić się osobówka.Przynajmniej tak to z mojego punktu widzenia wygląda. Z prawej strony wyprzedzanie jadących pojazdów jakby nie było głupota, tak jak zauważyli poprzednicy, rzadko kiedy zagląda się w prawe lusterko a w mieście wręcz niekiedy nie ma na to czasu. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi