Breżniew Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Zakupiłem w Larssonie pastę Curil T w celu uszczelnienia polówek bloku silnika w GS-ie. Oryginalnie było tam jakies smarowidło bez uszczelki papierowej. Czy ten srodek do tego sie nada? czy ktoś to stosował? Jak uzyc tej pasty by było dobrze? Nie jest to zastygajacy silikon tylko przezroczysty , gęsty zel . Niestety opis trudno zrozumieć na opakowaniu.Czy tym srodkiem mozna tez smarowac uszczelki papierowe w celu lepszego doszczelnienia? Znalazłem w necie opis http://www.elring.de/pdf/compound/td_Curil_T_pl_scr.pdf Moze ktos cos doda? Edytowane 4 Października 2007 przez Breżniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 To co znalazłeś w internecie powinno wszystko tłumaczyć,jest tam napisane że,można stosowac z uszczelkami lub bez!Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Nie znam tej pasty, ale ciezko cos dodac - b.dokladny opis.Tyle ze jak miedzy karterami nie bylo oryginalnie uszczelki to nie mozna jej wkladac, tylko stosowac sama paste w niewielkich ilosciach na odtluszczone powierzchnie. Przed polaczeniem polowek poczekac 5 min i to wszystko. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 pewnie to samo co hylomar: http://www.moly.com.pl/hylom.htmlkolejna firma wypuściła produkt tylko pod inna nazwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 ja uzywam sylikonu K2 i jestem zadowlony. kosztuje 8 zl, nigdy nie mialem z nim problemow.testowalem niebieski i czarny Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Nie jest to zastygajacy silikon tylko przezroczysty , gęsty zel . Adamie , do składania karterów właśnie taka pasta , nie twardniejąca ?Czy może podobna , ale twardniejąca - http://www.elring.de/pdf/compound/td_Curil_pl_scr.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Nie ma znaczenia, jako ze to polaczenie jest b.sztywne moze byc taka nietwardniejaca i twardniejaca, tyle ze minimalne ilosci musza byc uzyte. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi