-nowy- Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 a mi pali bardzo mało. na jednym zbiorniku jeżdzę od grudnia do konca marca i jeszcze mi troche zostalo (przez zime sie nie dalo wiecej spalic). a tak poważnie to tez mi sie ten sprzet bardzo spodobal i kupilem i nie zaluje. pogoda coraz lepsza, jeszcze tylk ozmiana opon i ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) przebrnąłem przez wątek i nasuwa mi się prośba o małe podsumowanie - na co zwrócić uwagę przy zakupie :) bo w necie nie znalazłem niczego co by negatywnie wyróżniało ten motocykl, a tu czytam w półsłówkach o zastrzeżeniach do silnika, skomplikowanej i częstej regulacji (czy drogiej?) i zaczynam się zastanawiać czy nie skreślić go z listy poszukiwanych (a pojutrze mam jechać oglądać sztukę w lbn) czyli zr7 vs gsx750 vs hornet vs bandit vs sv 650n :) Edytowane 28 Lipca 2008 przez Kilvov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morris35 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam ktoś może widział ten motocykl lub wie co to soba prezentuje bo wybieram sie ogladnac ale interasuje mnie wszystko o jego przeszlosci lub na temat sprzedajacego komisu http://moto-raj.otomoto.pl/kawasaki-zr-7-l...et-M804356.html bede bardzo wdzieczny za kazde info na jego temat Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez morris35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 a tu czytam w półsłówkach o zastrzeżeniach do silnika, skomplikowanej i częstej regulacji (czy drogiej?)Hej!!Co do regulacji powiem tylko ze jak do tej pory 3 razy sprawdzalem luzy zaworowe - sprawdzalerm bo tolerancja jest spora, i bez problemu wszystkie sie mieszcza. Nie wiem co w tym suilniku mialo by byc skaplikowanego...Wiec zalecane sa czeste wymiany oleju (chociaz znalazlem jakas serwisowke wydana w 2005 roku i tak wymiana oleju juz co 10 kkm zamiast co 6kkm jak w poprzedniej serwisowce) Ja bym nazwal ten motocykl bez obslugowym, i niezawodnym (zrobilem juz ponad 20kkm i jak do tej poryj jedynie wymiany eksploatacyjne - klocki naped olej, opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek9104 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Mam prośbę. Mógł by mi ktoś przesłać na meila skan artykułu ze świata motocylki 9/2005 o tym właśnie modelu kawasaki. [email protected] Edytowane 24 Stycznia 2009 przez wojtek9104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akogo Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) też bym prosił o ten artykuł bo nic prócz opinii na forum ciężko cokolwiek znaleźć [email protected] Edytowane 31 Stycznia 2009 przez akogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemniak26 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Kawasaki ZR-7 to piękne moto. Osobiście wybrałem jako swoje pierwsze. Teraz śmigam już nim od dwóch sezonów i powolutku myślę o zmianie. Mam już swoje przyszłe typy, ale kawa zawsze zostanie w mojej pamięci. Edytowane 21 Lutego 2009 przez ziemniak26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradoo Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) ja tylko raz miałem okazje przejechać sie tą świetną maszyną, od tego czasu zachorowałem na kawe :) marzyłem o niej, a jak to wiadomo marzenia czasem sie spełniają :) Edytowane 6 Marca 2009 przez konradoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilcaster Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Siemanko piszę w intencji znajomego motonity ,który prosił abym się was grzecznie zapytał co sądzicie o kawie zr-7? napalił się na ten moto. Nie chce aby kumpel popełnił błąd i kupił coś co jest nie warte swojej ceny ;) A więc na wydanie 10 tyś. Warto za takie pieniążki kupić taką kawe czy już lepszym wyborem będzie bandit/hornet/sv/lub jeszcze coś innego. Btw. koniecznie naked ;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 jezdzilem nim troszke jak i fazerem i banditem. co do zawieszenia sie nie wypowiem i hamulcow ale sinik super szkoda ze nie ma 6 biegow bardzo ladnie ciagnie juz od 3 tys obrotow i pod tym wzgledem bije bandyte i fazera. mialem kupe frajdy z silnika jak nim latalem. fajne uniwersalne moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Hej! hornet czy SV to nieco inny styl niz zr7, wiec zalezy czego oczekuje od moto. zr7 to sevenfifty zrobione przez kawasaki - swietny niezawodny dlugodystansowy motocykl. osobiscie bardzo polecam. Na pewno lepszy od bandita - ciut wiekszy, ciut wiekszy moment. Swietny do turystyki. Jednak jesli kumpel szuka czegos zeby troche poszalec, to polecalbym pewnie bardziej SV lub horneta ktore sa poprostu mniejsze, lzejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam właścicieli zr7 od niedawna jestem właścicielem tego motocykla, motocykl jest sprowadzony z Francji, z racji tego że brak we francuskim dowodzie danych technicznych motocykla liczę na Waszą pomoc. Do przeprowadzenia rozszerzonego badania technicznego potrzebuję: -masa własna pojazdu -dopuszczalna masa całkowita pojazdu -maksymalna masa całkowita pojazdu -ładowność -najw. Dop. nacisk osi (?) Jeśli ktoś z Was wie gdzie takie info mogę znaleźć w necie to proszę o link (ja szukałem i nie znalazłem) Albo po prostu, jeśli możecie to przepiszcie te informacje z własnych dowodów motocykli pytanie nr 2 Jakim olejem najlepiej zalać silnik?? Może być Motul 5100 10w40?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 210kg suchy kolo 230kg waga zalanego pewnie. olej jak najbardziej OK. powodzenia z szukaniem pozostalych kosmicznych danych, moze ktos Ci poda z wlasnego dowodu ;) ew poszukam manual'a mozesz tez poszperac po linkach na tej stronce http://www.zr-7.com/specifications.htm czesc nieaktualna, ale moze cos znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R"urz"a Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam..wg mojego dowodu wynika że ... : Waga na sucho 236kg + 22litry paliwa ;] maksymalne obciążenie 416 kg MOC: 56 KW a co do oleju... Tak Motulem można śmiało zalewać ale ja np. mam Castrol racing 1 ;] 20w50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 20w50 moze ciut bardziej na zimnym (wiosna jesien) ciagnac sprzeglem na ludzie dopoki sie porzadnie nie rozgrzeje. u mnie przy 10w50 wystepowal ten efekt (w malutkim stopniu) przy rozgrzewaniu nawet w lecie rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi