Skocz do zawartości

Policja motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to ja wam powiem,że nie mam problemów z nimi.Powiem więcej,gdy mijam ich na drodze bądź wyprzedzam,lub oni mnie wyprzedzają,to zawsze pozdrawiają mnie naszym gestem.Nie wiem czy Wy się z tym spotkaliście ale ja dosyć często.A ostatnio jak śmigałem nad Zegrze to stali na trasie z Legionowa i w czasie kontroli,odwrócił się i machnął.Ja zawsze odpowiadam pozdrowieniem.

pozdrawiam

Witam

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to ja wam powiem,że nie mam problemów z nimi.Powiem więcej,gdy mijam ich na drodze bądź wyprzedzam,lub oni mnie wyprzedzają,to zawsze pozdrawiają mnie naszym gestem.Nie wiem czy Wy się z tym spotkaliście ale ja dosyć często.A ostatnio jak śmigałem nad Zegrze to stali na trasie z Legionowa i w czasie kontroli,odwrócił się i machnął.Ja zawsze odpowiadam pozdrowieniem.

pozdrawiam

Bo to sa poprostu normalni ludzie, ktorzy kochaja motocykle jak my.

Chcialbym choc w polowie umiec to co oni.

Belgu1.gif

mnie złapali na radar wykazało 104 a powinno być 50 (przekroczyłem tylko tablice jakiejś wsi zdążyłem tylko puścić gaz i odrazu odstrzał) oczywiście chcieli dać 500 zł i 10 pkt. (dodam tylko ze nie miałem przy sobie nawet ubezpieczenia a dowód jeszcze na starego właściciela) policmajster chciał holować moto, ale ten drugi też jakimś sprzętem jeździ, wsiadł na moje moto wypytał się jaka pojemność itd. i w końcu mnie puścił nawet bez pouczenia, jeszcze na koniec jak wsiadałem na moto spytał się kiedy sie pościgamy :icon_mrgreen: oczywiście ja wielce skruszony odpowiedziałem że lepiej nie :icon_eek:

więc widać że policmajster motonita też człowiek :icon_biggrin:

Jak zobaczysz taki sprzet w lusterku to racej bedzie juz za pozno i pozostanie Ci grzeczne zjechanie na pobocze i przyjecie pokuty :icon_biggrin:

Na tym polega cała atrkacja by zobaczeć go w lusterku zanim się odwinie :icon_mrgreen:

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

tak właśnie jest z policjantami - motocyklistami... Wiedzą o co chodzi w tym wszystkim, a jak człowiek z nimi odpowiednio rozmawia (bez cfffaniactwa) to zawsze da się dogadać :bigrazz: Proste !! Jeszcze mi się nie zdażyło żeby jakiś policjant na moto nie podniósł "łapy" .

Rozmawiałem na otwarciu sezonu z jednym z BMW k1,2, gość stwierdził że on się tak naprawdę nie czepia bikerów, że konsekwencje wyciąga dopiero jak ktoś przekracza dozwoloną szybkość więcej niż 50km/h. Wtedy ... z całą konsekwencją ... 500zł i 10 punktów ...

Zauważcie że na Siekierkowskiej motocykliści w zasadzie płacą tylko takie mandaty.

Czyli ... przeginać ... w granicach rozsądku.

Hehe, ale macie wyobraznie Panowie ;). W kazdym razie bede mial to na uwadze :)

Pamiętaj o tym, bo to niestety nie jest tylko nasza wybujała wyobraźnia...

Witam

pozdrawiam

Gość na nieoznakowanej beemce nie jest tak solidarny. Co do oznakowanych drogowców to się zgodzę :)

Pamiętaj o tym, bo to niestety nie jest tylko nasza wybujała wyobraźnia...

Gość na nieoznakowanej beemce nie jest tak solidarny. Co do oznakowanych drogowców to się zgodzę :)

Na tej nieznakowanej beemce jeździ 4 na zmianę poza tym jak już ci zrobią film to raczej nie mogą go skasować już.

patryk.cbr nie spotkałem się jeszcze z nim ale z pewnością masz rację.No mnie to i tak na dużym wykroczeniu by nie złapał,nie po to mam vn aby śmigać jak Wy.Ale fakt faktem,że nie może wykasować tego co nagrał(choć słyszałem inne opinie) i potem musi się z tego rozliczyć.Ale gdy my będziemy normalnie z nim gadać to chyba i on podejdzie do tego inaczej choć chyba ma taryfikator.

pozdrawiam

Srebrna FJRa....zobaczylem ja ktoregos dnia przy mojej spoldzielni..jak szedlem na parking z bratem po auto...wchodze patrze a koles sobie na spoldzielnianym "podworzu" myje owa FJRke :buttrock:

Oczywiscie motocykl wyposazony we wszystkie nowinki tech takie jak kamery :buttrock:

Oby wiecej takich motocykli! :buttrock:

Wspomniana FJR-a nie jest aż tak groźna :buttrock:

Jedyny srebrny motocykl z kamerką jaki znam to Honda ST1300 PAN EUROPEAN :biggrin:... ale to już całkiem inna historia...

R.

NO SALSA - NO FUN

patryk.cbr nie spotkałem się jeszcze z nim ale z pewnością masz rację.No mnie to i tak na dużym wykroczeniu by nie złapał,nie po to mam vn aby śmigać jak Wy.Ale fakt faktem,że nie może wykasować tego co nagrał(choć słyszałem inne opinie) i potem musi się z tego rozliczyć.Ale gdy my będziemy normalnie z nim gadać to chyba i on podejdzie do tego inaczej choć chyba ma taryfikator.

pozdrawiam

Jak będzie miał w sobie duszę motocyklisty, to zawsze może zakończyć sprawę pouczeniem :icon_twisted: