rafal_turek Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 witam to znowu ja odpowietrzyłem juz hamulce ,załozone zostały nowe klocki i hamulec jest bardzo słaby a klamke trzeba wcisnac prawie do oporu czy to może być wina przewodów hamulcowych lezały przez 2 lata nie uzywane .jak nacisne hamulec i złapie reka za przewód to czuje jakby pulsował .prosze o odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Przewody hamulcowe powinny byc co 2 lata wymieniane, oczywiscie nikt tego nie robi - radze zamienic na przewody w oplocie stalowym.Z mego doswiadczenia wiem ze tak stara pompa moze byc rowniez na ostatnich nogach a wymiana na nowa czy regeneracja moze poprawic hamulce. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_turek Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 czyli te przewody mogą byc powodem słabych hamulców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 tak, po ciśnienie zamiast na tłoczki idzie w pisdu na wężyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 po pierwsze kolego to klocki trzeba "dotrzeć"... czyli na początku nowe klocki nie hamują w 100% swoich możliwości. jest nadzieja że sytuacja po dotarciu się klocków znacznie się poprawi.ale jeśli mówisz, że przewody "puchną" to są pewniakiem do wymiany- wymienić, pojeździć aż się klocki dotrą i hebelek będzie jak złoto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosiak18 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 masz racje kolego klocki tym bardziej nowe musza sie dotrzec. Ja osobiscie radził bym wymienic przewody na kabelki w oplocie lepsze cisnienie i itp. i od razu wymien sobie płyn jakis lepszy DOT4 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi