enduroguy Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 hehehe spoko moge cos ogarnac tylko znajde fotografa :icon_question: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Melduje się w ten weekend :buttrock:Moj aparat akurat filmiki robi spoko! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Ja chciałem sie spytać co zrobić wtedy gdy podczas pokonywania bardzo stromego podajzdu (na 1 biegu czyli brak możliwości redukcjki) moto wstaje na koło i ma zamiar spod tyłka wyjechać?Ostatnio tak mi sie stało i było... dupen klapen. Czy da sie w ogóle jakoś z tej sytuacji wyjść?To było napisane 2 strony wcześniej, jednak musiałem zareagować bo odpowiedzi na to pytanie to były jakieś totalne bzdury. Ludzie jeżeli przy bardzo stromym podjeździe walnie brzuchem o kierownice i bedzie tak próbował podjechać to tylnie koło straci przyczepność, zacznie okręcać sie w miejscu i bedzie kaplica. Natomiast jeżeli przesunie sie do tyłu to koło złapie przyczepność ale wyrwie go na koło. I tu jest cała heca - należy balansować ciałem po środku, ani do tyłu ani do przodu. Jak wygina do tyłu to lekko pochylić sie do przodu, jak koło sie zaczyna ślizgać to do tyłu. Musisz utrzymac taką równowage. PozdrawiamI tak samo z tym że jamy trzeba pokonywać na prostych nogach i jednym kole to śmiech na sali. Za dużo filmów typu Revelation199 :evil: Edytowane 23 Listopada 2006 przez Kaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 jest jakas technika jazdy po mokrych podgnilych lisciach ?? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jak opanowaliście trzymanie moto kolanami na skokach ??? bo ja jakoś nie moge.... nogi mi sie odklejają od podnóżków i niekiedy jedna noga nie trafia na podnóżek :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 jest jakas technika jazdy po mokrych podgnilych lisciach ?? Ja stosuję ... walkę o życie.... :biggrin: :icon_exclaim: ...znaczy się ...czujnym trza być (bo już zaliczyłem parę szlifów na tych pitolonych liściach :icon_razz: ) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jak opanowaliście trzymanie moto kolanami na skokach ??? bo ja jakoś nie moge.... nogi mi sie odklejają od podnóżków i niekiedy jedna noga nie trafia na podnóżekBo za słabo trzymasz. Dobry ścisk można sprawdzić w taki sposób że opierasz motor o ściane -> stajesz w pozycji wyjściowej na motorze -> łapiesz go kolanami -> puszczasz ręce i próbujesz sie tak wychylić żeby dotknąć głową błotnika, jeżeli kręgosłup nie pozwala to wygni sie maksymalnie. Uścisk musi być tak mocny żebyś nie spadł z motocykla, ręce oczywiście luzno w powietrzu. Z taką samą siłą należy trzymać motor kolanami na whoopsach i skokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuaowner Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 MaM małe pytanko. Wie ktoś co trzeba zrobic ze sprzegłem tzn jaka predkosc musze miec ktory bieg itp ja mam yamahe dt 50 ccm zajebiscie zrywny motocyklPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 MaM małe pytanko. Wie ktoś co trzeba zrobic ze sprzegłem tzn jaka predkosc musze miec ktory bieg itp ja mam yamahe dt 50 ccm zajebiscie zrywny motocyklPozdr. RISPEKT!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 MaM małe pytanko. Wie ktoś co trzeba zrobic ze sprzegłem tzn jaka predkosc musze miec ktory bieg itp ja mam yamahe dt 50 ccm zajebiscie zrywny motocyklPozdr.Sprzegło zostaw w spokoju! Nie używaj go gdyż go zużywasz tylko w taki sposób, a naprawa dużo kosztuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuaowner Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 a wiec wytlumaczysz mi może jak wyrwac na koło?? i jeszcze jedno, mam yamahe dt 50 i jest po remoncie silnika ; szlif etc... od momentu remontu na dotarciu silnika przejechalem kolo 300km ile jeszcze mam przejechac? bo chcialbym przeciagnac moto a nie chce przetrzec;)Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 a wiec wytlumaczysz mi może jak wyrwac na koło?? i jeszcze jedno, mam yamahe dt 50 i jest po remoncie silnika ; szlif etc... od momentu remontu na dotarciu silnika przejechalem kolo 300km ile jeszcze mam przejechac? bo chcialbym przeciagnac moto a nie chce przetrzec;)Pozdr.Przez co chcesz przeciągnąć moto?? Przez rów czy może przez rzekę?? Przetrzeć to sobie możesz spodnie na tyłku. Stary, jak chcesz latać na gumie to minimum musisz mieć CR 500 !! Inne sprzęty wcale nie idą! PzdrP.S. Sorry, ale nie umiałem się powstrzymać :D :icon_twisted: :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuaowner Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 dziex za przydatne info ale widac, ze ch*** wiesz o jezdzie na kole... moj 13 - letni qmpel ma honde mt 50 '99 i ciagnie na kole kolo 100 - 200m. nie trzeba miec wcale niewiadomo jakiej pojemnosci. PS ile mam qrwa jeszcze go docierac;p?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 a wiec wytlumaczysz mi może jak wyrwac na koło?? i jeszcze jedno, mam yamahe dt 50 i jest po remoncie silnika ; szlif etc... od momentu remontu na dotarciu silnika przejechalem kolo 300km ile jeszcze mam przejechac? bo chcialbym przeciagnac moto a nie chce przetrzec;)Pozdr. Jeździj jeszcze do 500km spokojnie. Poźniej następne 500 troszke mocniej. i po 1000 już będzie git, ale nie przesadzaj bo Dt 50 i tak nic nie zrobisz:D:D :bigrazz: :) A co do wyrywania na koło to z nogami na ziemi jedynka i strzał ze sprzęgła i idzie do góry. Można z nogami na tylnych stópkach i wtedy 2 bieg również strzał sprzęgła troszke gazu :) i jedziesz. Ale tu musisz uważać bo raz na plechach lezałem :) :D :D Pozdrourban :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekts Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 PS ile mam qrwa jeszcze go docierac;p?? Az ci sie znudzi :icon_mrgreen:Sory ale na taki tekst taka odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi