rafal_turek Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 WITAM mam pytanie jak odpowietrzyć układ hamulcowy w mojej hondzie cb 900 custom z 1981 roku ,posiada ona 2 zaciski z przodu.juz próbowałem odpowietrzać od dołu ale nie ma hamulca i klamka jest miekka .prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Czy odpowietrzles ja przy samej pompie przez szybkie odkrecenie i zakrecenie sruby laczacej przewod hamulcowy z pompa ( hamulec napompowany z wcisnieta dzwignia ) ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_turek Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 tak próbowałem juz odpowietrzyć przy pompie ,nawet podawałem płyn od strony odpowietrznika ale nic to nie dało ,co dalej nie mam pojecia jak to zrobic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Czy płyn podczas odpowietrzania jest pienisty? Jeżeli tak to łapie gdzieś powietrze? I trzeba szukać przyczyny w awarii tłoczków lub uszczelniaczy pompy i zacisków. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 nie ma tak chop-siup. trza się trochę napracowaćpoluzuj śrubę upustową na dole, przepompuj parę razy cały czas pilnując, żeby nie zapowietrzyć od góry (pełno w zbiorniczku), to samo zrób z drugim zaciskiem. dopiero wtedy zacznij prawidłowo odpowietrzać, tzn pompujemy, trzymamy, odkręcamy, zakręcamy upust na dole. to samo z drugim zaciskiem. jak nie idzie pochyl trochę moto i popukaj lekko w ten trójnik koło lag, bo często tam łapie powietrze.jak już klamka będzie twarda, to jeszcze zdób to samo ze śrubą przy pompie i musi być cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_turek Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 płyn jest normalny nie pieni sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 nic nie cieknie? sprawdź przy tłoczkach. jak pompujesz to czujesz w ogóle, że wzrasta ciśnienie? wcześniej jak było, jest tak po twojej wymianie, czy odpowietrzasz z powodu naprawy? przewody posprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_turek Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) nie naprawiałem ,poprostu restaurowałem honde i musiałem pomalować zaciski i je odkręciłem a przed zdjęciem działało normalnie Edytowane 24 Września 2007 przez rafal_turek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi