piotrek2345 Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Ja dzisiaj dostalem prawko :buttrock: po 13 dniach Kurde ludzie was tez plecy z tych scigaczy tak bola ??????????????/ Edytowane 1 Października 2007 przez piotrek2345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian17 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich. Prawko jest od 16 lat tak jak tam wyżej pisali, że z A1 nie trzeba zdawać teorii na A. Ale z tego co widze nikt nie napisał o największej ciekawostce widać jesteście słabo poinformowaniNajlepsze w tym prawku jest to ze jak np złapią Cię na 600 dostajesz jedynie 300zł mandatu i 0 punktów karnych 0 odpowiedzialności itd gdyż brak Ci tylko PODKATEGORII poinformował mnie o tym 1 policjant i to jest już sprawdzone brata ciotecznego złapali na fazerze 600 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 300 zł to i tak duzo myslałem ze gora z 200 zł bedzie mandat a jak w razie wypadku wazne jest OC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 odkopuje stary temat bo niechce zakładać nowego ;] a wieć tak :niedługo zamierzam robić prawko a1 i mam kilka pytan ... -na jakich moto tam sie jezdzi ? (mieszkam w woj. pomorskim, zamierzam robic prawko a1 w Tczewie Lub Starogardzie )-ile jest godzin praktyki ?-czy jeżeli miałbym moto swoje 125 np. cagive planet to czy mógłbym nią zdawać prawajazdy ? -są jakieś ograniczenia predkosciowe ? np. na a1 mozna max 110grzać czy cuś ? bo wiem ze chyba mozna miec max 15km ... a daloby sie np. dt 125 machnąć na a1 czy trzeba cos z papierkami kombinowac i znow dupą trząść jak sie miśki widzi ... ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron92 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 odkopuje stary temat bo niechce zakładać nowego ;] a wieć tak :niedługo zamierzam robić prawko a1 i mam kilka pytan ... -na jakich moto tam sie jezdzi ? (mieszkam w woj. pomorskim, zamierzam robic prawko a1 w Tczewie Lub Starogardzie )-ile jest godzin praktyki ?-czy jeżeli miałbym moto swoje 125 np. cagive planet to czy mógłbym nią zdawać prawajazdy ? -są jakieś ograniczenia predkosciowe ? np. na a1 mozna max 110grzać czy cuś ? bo wiem ze chyba mozna miec max 15km ... a daloby sie np. dt 125 machnąć na a1 czy trzeba cos z papierkami kombinowac i znow dupą trząść jak sie miśki widzi ... ? Kolego nie musisz trząść dupa z tego względu że dt ma wpisane w papierach 15km i każde inne 125 też (zdarzają sie wyjatki) w większości są to moto odblokowane, które początkowo miały 15km. Nie ma ograniczeń prędkości jesteś normalnym użytkownikiem dróg a nie motorowerzystą. Dlatego takim pojazdem możesz wjechać bez przeszkód na autostradę itp. Pozdro mam nadzieję że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 czy jeżeli miałbym moto swoje 125 np. cagive planet to czy mógłbym nią zdawać prawajazdy ? Nie, pozatym nie miałoby to większego sensu: 125 w WORDie są zwykle dość zwinne :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoboy Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Nie, pozatym nie miałoby to większego sensu: 125 w WORDie są zwykle dość zwinne Tak szczególnie rozwalony minsk 125 na którym to musiałem zdawac egzamin :notworthy: :icon_mrgreen: Moze juz lepiej nie wspominac, ze moto przerywało, gasło bez powodu i ciekł olej :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Panowie a czy puzniej kiedy robi sie kat A płaci sie mniej kiedy ma sie A1? czy jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Panowie a czy puzniej kiedy robi sie kat A płaci sie mniej kiedy ma sie A1? czy jak to jest Do końca nie wiem jak coś proszę mnie poprawić. Ja słyszałem od kumpli ze trochę taniej się wtedy płaci ale to są podobno minimalne stawki. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoboy Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 No nie płacisz przecież za egzamin teoretyczny i trochę mniej za kurs, bo czas trwania sie skraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Ja napisze jak ja miałem. Po A1na A kurs kosztował mnie 250zl ( normalnie 450zl) i egzamin tylko praktyczny ( nie pamiętam ceny) Finansowo może nie wychodzi to na plus ale i tak nie żałuje że zrobiłem bo jakbym miał do 18 lat tłuc się na motorowerach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edie Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 ja slyszalem ze placi sie tyle samo, bez wzgledu czy masz juz a1 czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Nie płaci się tyle samo, bo z kursu odpada Ci cała teoria i jak masz już A1 to musisz wyjeździć na kursie tylko 10 godzin a nie 20 :] Więc min. połowa taniej niż cały kurs :D Na 100% tak jest, bo mam A1 a w poniedziałek sie zapisuję na A :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Na 100% tak jest, bo mam A1 a w poniedziałek sie zapisuję na A :) Qoba to popraw wiek bo dzieci nie ida na kat. A :P :) Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) ak szczególnie rozwalony minsk 125 na którym to musiałem zdawac egzamin Moze juz lepiej nie wspominac, ze moto przerywało, gasło bez powodu i ciekł olej I później się dziwić, że niektórzy jeźdzą tak, a nie inaczej. Mnie uczyli co robić, żeby zdać na prawko (a nie jak jeździć...). Jeździłem na kursie zarżniętą MZ 150, uczono mnie używać kopnika, robić mieszanke, podczas gdy na egzaminie dostałem YBR 125, która się nijak ma do MZtki. Dobry motocyklista pojdzie na czymkolwiek, no ale dopiero za drugim razem zdałem :banghead: Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez mm666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi