tomek 125 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 witam, kilka tygodni temu pisałem za cos mi wali w przednim zawieszeniu, wtedy doradziliscie mi zeby ziemic olej, i siemeringi, tak tez uczynilem i juz sam niewiem bo dalej mi tak wali w tym zawieszeniu, :D ma ktos jakies schematy czy w lagach nie powinno byc jakis podkładek wygłuszających ani cos w tym stylu bo juz sam niewiem, poskładałem w takiej samej kolejnosci jak rozkrecałem :D z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 a półki dobrze poskręcane? jakieś luzy są wyczuwalne przy skręcaniu kierownicą? przytrzymaj hamulec przedni i pobujaj motórem do przodu i do tyłu kładąc drugą rękę na półce górnej.. jak poczujesz że ma luz prżód-tył to może być luźna/wyrobiona półka w miejscu styku ze sztycą.chrom w jakim jest stanie? są wytarcia, rysy?jak dalej nic nie znajdziesz to postaw moto na centralnej podstawce, złap za lagi na dole i poruszaj przód-tył, jak wyczujesz luz to spróbuj zlokalizować czy luz jest na tulejach ślizgowych w lagach czy na łożysku główki (np. jak złapiesz blisko półek (za rury nośne) i będzie luz to główka. Jeśli zaś luz będzie tylko na końcu lag, a wyżej luzu już nei bedzie to tuleje ślizgowe do wymiany (te pod uszczelniaczami w lagach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek 125 Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) własnie dzisiaj sprawdzałem i półka jest dobrze poskrecana, niema luzów w głowce ramy, moze to stukanie jest spowodowane czyms w srodku lag? Edytowane 24 Września 2007 przez tomek 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 łożysko główki ramy ?niedokręcony zacisk ?luzy w prowadnicy zacisku ? luźne klocki hamulcowe ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 A może wyrobione łożyska ślizgowe? Po wyjęciu amorka trzeba było zamocować lagę w imadle i sprawdzić czy rura nie kołysze się na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosiak18 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 jak to co zrobiłes nic nie poprawiło to chyba wymiana łozysk głowki ramy moze sa wybite pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi