Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Było już kilka tematów o tym motocyklu - poszukaj na dalszych stronach spisu, albo wykorzystaj opcję "szukaj".

GS 500 fajny jest. tyle można powiedzieć - prosta konstrukcja, niezłe osiągi, przyzwoite prowadzenie jak na tą klasę motocykla.

Pozdro, Paweł

GS 500 jest fajny ale GS 500 od 2001 jest fajniejszy  :)

Ale mułowaty. Mój `93 ma 6,2 do 100, a nowe mają 7,4 - zmienili przełożenia kilka lat temu i spieprzyli całą sprawę. V-max też nie wzrosła, bo już starsze roczniki osiągają maksa na 5 biegu.

Pozdro, Paweł

• 2 tygodnie później...

Dzięki :wink:

Na razie nie narzekam. No może tylko na pogodę.

Mocy nie brakuje mi na razie absolutnie :(. Jestem też mile zaskoczony mimo tego co wcześniej słyszałem elastycznością silnika. Da się też spokojnie, choć kusi.

Moc 46KM na razie mnie satysfakcjonuje. Sprężanie 10.3 w obu cylindrach, chodzi ładnie.

A co do NSRki - myślę, że nie. Jeździłem NSRką ale mało więc dokładnie się nie będę wypowiadać. Z moich spostrzeżeń wynika, że GSem się lepiej skręca. Kopa ma niezłego, naprawdę. Dużo też zależy od egzemplarza na jakiego trafisz. Jechałem dwoma zanim kupiłem. Najpierw wydawało mi się ze chodzi spoko ale jak pojechałem tym, którego kupiłem okazało się że to dopiero rakieta :wink:

Rafał

No to super, tymbardziej ze niesamowicie podoba mi sie ten motocykl wizualnie wiec co sobie bede zalowal...zanim bede mial GSa to jeszcze troche minie ale teraz bede szukal tez GSow..pisalem kiedys na ten temat tutaj i opinie byly podzielone, jedni mowili ze troche malo reszta ze starczy...myslalem tez nad GPZem ale zobacze na co trafie....zawsze moge gupic GSa na chocby jeden sezon i pozniej zmienic...zobaczymy!:)

Ja też nie wiem jak długo pojeżdżę GSem ale wyszedłem z założenia, że warto spróbować. To motocykl popularny i nie będzie go ciężko sprzedać. Poza tym za tą cenę raczej ciężko kupić mocniejszy motocykl w równie dobrym stanie. Lepiej coś słabszego (szczególnie na początek) a jeżdżącego. Polecam.

Pozdr.

Rafał

P.S. Jak zmienie zdanie dam znać :wink: Na razie mi się podoba :( baardzo