Adam M. Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Dlatego poprosilem thefexa o schemat instalacji, ma tam napewno jakis element prostujacy prad np mostek prostowniczy i ogranicznik pradu w postaci np diody zenera.No ale zeby szukac to trzeba wiedziec co to jest.W sprzetach sportowych z ograniczona instalacja stosowanie kondensatora w miejsce akumulatora jest typowe. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) http://w2.bikepics.com/pics/2007/09/19/bik...029151-full.jpghttp://w2.bikepics.com/pics/2007/09/19/bik...029152-full.jpg tutaj jest wycinek z serwisowki, dotyczacy elektryki w silniku LC4 Edytowane 19 Września 2007 przez thefex Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Czy uklad u ciebie jest taki jak na najnizszym zdjeciu z serwisowki na ktorym wystepuje kondensator ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 o ktory uklad dokladnie Ci chodzi?ze zdjecia 029151 czy 029152 Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Przed rozgrzebaniem instalacji elektrycznej, sprawdź na wszelki wypadek, czy nie poluzowało się mocowanie żarówki, czy w kloszu wszystko ułożone jest jak powinno. Być może wcale nie palisz żarówek a po prostu żarnik się odkrusza od wibracji. Miałem tak u siebie, poprawiłem oprawę i jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 obie zarowki sie przepalaja.. przednia i tylna, a mocowanie jest w porzadku Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 o ktory uklad dokladnie Ci chodzi?ze zdjecia czy 29152, najnizsze zdjecie przedstawia kondensator ( okragla puszka ) i obok mocowany regler z widoczna chlodnica. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 29152, najnizsze zdjecie przedstawia kondensator ( okragla puszka ) i obok mocowany regler z widoczna chlodnica. Adam M. tak, to jest dokladnie to samo Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 W takim razie twoj regulator (Shendigen ) ma walniete ograniczenie pradowe, albo masz rozlaczony przewod dostarczajacy prad przy wlaczonym silniku i powodujacy ograniczenie napiecia.Ilo przewodowy jest to regulator ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 kurde.. odpialem kondensator, przetestowalem go czy dziala, podpialem znowu i nie mam w ogole pradu na kablach od lamp. jakie przewody powinny isc do plusa i minusa kondensatora?bo mam tam cztery... a schemat instalacji, ktory podalem, niekoniecznie musi byc dobry Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Kable wg. serwisówki, którą wrzuciłeś to brązowy (masa) i żółto-czerwony. Z tego co jeszcze zrozumiałem kondensator powinien być po każdym teście rozładowany (entladen?) i teraz coś, co do końca nie rozumiem "Beim einbauen des Kondensators auf die Bezeichnung der Anschlusse achten (rot/weis Kabel bei + anschliessen)" po mojemu to: przy montowaniu kondensatora uważać na ozaczenia, czerwono - biały kabel podłączyć do plusa. Ale na 100% nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 minelo troche czasu, moto bylo w serwisie.tematem zajal sie tez elektryk.motocykl ma w porządku prądy, ładowanie jest, nie ma skokow napiec.powiedzieli mi, ze zarowki padaja najprawdopodobniej od wibracji... macie na to jakis patent?dodam ze zarowka to typowa H4 Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twizzter Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) Piszesz, ze wczesniej byla zamontowana 24V..na moje to ten problem byl juz wczesniej tylko ktos probowal go "rozwiazac" wstawiajac zarowke na wyzsze napiecie. Wloz na probe zarowke 24V, jesli sie przepali to wibracje, jesli nie, to znaczy ze 12-woltowe zarowki dostaja niestety zbyt wysoki woltaz i dlatego padaja. Edytowane 13 Lutego 2008 przez twizzter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 jak od zbyt wysokiego napiecia, skoro bylo ono mierzone, a cala elektryka przegladana?regulator jest sprawny i daje odpowiedni prąd ! Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jesli chodzi o wibracje to ja np wlozylem caly wklad lampy mocowany w ramce zatrzaskami drucianymi na podkladki gumowe, tak zeby ramka nie dotykalaklosza bezposrednio i zarowki przestaly sie przepalac.Rowniez mocowanie calej lampy mozna dac przez podkladki gumowe miedzy uszami a lampa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi