czarczi Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 jest jedna podstawowa zasada nigdy ale to przenigdy podczas jazdy na kole nawet jak cie za bardzo gibnie nie spuszczaj nog z podnozkow na tylna strone motocykla wtedy jest 99% sznas ze bedzie gleba i tak jak juz koledzy radzili z gazu na 2 podrywasz i jak zlapiesz odpowiedni kat ( moment rownowagi) wbijasz 3 i rownomiernie dodajesz gazu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 heh jednak strzał ze sprzegła to zly pomysł :smile: odradzam wszystkim;p dzis jak strzelilem z 2 to wyladowalem na plecach:P naszczescie mialem buzer i wszystkie inne ochraniacze to nic mi sie nie stało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 heh jednak strzał ze sprzegła to zly pomysł :P pomysl jest dobry tylko wykonanie juz nie bardzo. troche mniej gazu i bedzie gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 pomysl jest dobry tylko wykonanie juz nie bardzo. troche mniej gazu i bedzie gitaraoki:) jutro probuje hehe, najwyzej znowu beda plecy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 pomysl jest dobry tylko wykonanie juz nie bardzo. troche mniej gazu i bedzie gitara W takim sprzęcie to jest zły pomysł!! W 2t to można strzelić, bo nie ciągnie od dołu, a ty masz moc już na najniższych obrotach, więc na początku ćwicz na 2 i z gazu, ale jedz równym gazem powoli i potem odkręć manetkę i pociągnij kiere troche to od razu pójdzie w górę. Trzeba to poprostu dużo ćwiczyć, bo samo nie przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 a ja się jeszcze spytam czy umiesz na rowerze jeździć na tylnym kółku ?? zdaje mi się że jak się na rowerze nauczysz elegancko to będzie ci łatwiej na moto. :icon_mrgreen: niech ktoś inny się wypowie na moje spostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) W takim sprzęcie to jest zły pomysł!! W 2t to można strzelić, bo nie ciągnie od dołu, a ty masz moc już na najniższych obrotach, więc na początku ćwicz na 2 i z gazu, ale jedz równym gazem powoli i potem odkręć manetkę i pociągnij kiere troche to od razu pójdzie w górę. Trzeba to poprostu dużo ćwiczyć, bo samo nie przyjdzie Nie wiesz co piszesz.... strzał ze sprzęgła jest najlepszą metodą, gdyz o wiele łatwiej można wyczuć balans.. a z drugiego biegu z gazu juz nie bedzie tak łatwo... a ja się jeszcze spytam czy umiesz na rowerze jeździć na tylnym kółku ?? zdaje mi się że jak się na rowerze nauczysz elegancko to będzie ci łatwiej na moto. :icon_mrgreen: niech ktoś inny się wypowie na moje spostrzeżenie. Rower troche pomaga ale to zupełnie inna bajka.. można jeździć dobrze na rowerze a nie umieć na motorze i odwrotnie... Rower jest lekki i łatwo sie balansuje a motocykl swoje wazy.. Edytowane 25 Września 2007 przez Stifler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) W takim sprzęcie to jest zły pomysł!! W 2t to można strzelić, bo nie ciągnie od dołu, a ty masz moc już na najniższych obrotach, więc na początku ćwicz na 2 i z gazu, ale jedz równym gazem powoli i potem odkręć manetkę i pociągnij kiere troche to od razu pójdzie w górę. Trzeba to poprostu dużo ćwiczyć, bo samo nie przyjdzieoki to strzaly ze sprzegla narazie odloze i zrobie tak jak piszesz:) poprobuje wszystkiego:) dziex :icon_mrgreen: Edytowane 25 Września 2007 przez damek0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo78 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 To proste jak sikanie :icon_mrgreen: .Naprawde.Na początek z 2 jadąc ok 30km/h odpuszczasz gaz i od razu łycha.lekkie poderwanie kierownicy i już jedziesz :icon_mrgreen: .potrzebny jest taki pion żebyś musiał tylko lekko regulowac gazem.Jak będzie juz wychodziło to 3(przy optymalnym pionie,bez sprzęgła) 4 tez da rade.mam zebatki 16-45.Mam tylko problem bo często wali mnie na lewo i muszę odpuścic.Latwiej jest na siedząco (dla mnie).Latwiej jest jak ściśniesz sprzęt kolanami.I łatwiej pod górkę.Udanego Treningu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 To proste jak sikanie :icon_mrgreen: .Naprawde.Na początek z 2 jadąc ok 30km/h odpuszczasz gaz i od razu łycha.lekkie poderwanie kierownicy i już jedziesz :buttrock: .potrzebny jest taki pion żebyś musiał tylko lekko regulowac gazem.Jak będzie juz wychodziło to 3(przy optymalnym pionie,bez sprzęgła) 4 tez da rade.mam zebatki 16-45.Mam tylko problem bo często wali mnie na lewo i muszę odpuścic.Latwiej jest na siedząco (dla mnie).Latwiej jest jak ściśniesz sprzęt kolanami.I łatwiej pod górkę.Udanego Treningu.Pozdrawiam.a na siedzaco jak najlepiej poderwac moto i jechac? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Najlepiej jak będziesz ćwiczyć i próbować bo z samego takiego gadania się nie nauczysz... Fajnie jak jest też ktoś kto potrafi już coś latać na kole i z takim się ustawić i podpatrzeć jak on to robi. Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo78 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 a na siedzaco jak najlepiej poderwac moto i jechac? :)Tak jak pisałem.Na siedząco blisko zbiornika gaz i lekkie szarp kierą.To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Strzal ze sprzegla w LC4 - bleeee.... Mi DRka bez problemu na 2 na kolo wchodzila. Pozniej sie nauczylem wbijac 3 i najdluzsze wheelie mi wyszlo okolo 200m. Gorzej jak wbijesz 3 i za duzo gazu dasz i do pionu cie ustawia :) Przez ta akcje mialem ladnie plecki zdarte :/ POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Nie wiesz co piszesz.... strzał ze sprzęgła jest najlepszą metodą, gdyz o wiele łatwiej można wyczuć balans.. a z drugiego biegu z gazu juz nie bedzie tak łatwo...Rower troche pomaga ale to zupełnie inna bajka.. można jeździć dobrze na rowerze a nie umieć na motorze i odwrotnie... Rower jest lekki i łatwo sie balansuje a motocykl swoje wazy..Dokladnie, calkiem inna bajka.Inaczej wywazony jest rower, przy mniejszym kącie lecisz juz na plecy.Z braku mocy, mozna docisnac przednie zawieszenie i jak zaczyna je wybijac to jeszcze strzal ze szpregla i szarpniecie kiery i nawet na slabym pierdziku (takim jak moj) da rade troche przejechac. Zrywam z 1 rozpedzam sie, lapie odpowiedni pułap i wbijam 2 i dalej jade. Wiecej jak na 2 do konca obrotow nie udalo mi sie jechac.Wszystko jest do wycwiczenia.Na takim KTM-ie musisz tylko uwazac zeby nie przepalowac, nie kombinujesz jak by tu go poderwac. Pozdrawiam i milej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo78 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Strzał za sprzęgła napewno,ale w słabych moto.W LC$ jest to zupełnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi