osmul Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 witam mam pewien problem w moim suzuki dr 600. dzisiaj wyszedl mi przeglad wiec udalem sie na stacje kontroli zeby go zrobic... wszystko super fajnie, ale gosc nagle pyta mnie gdzie jest tabliczka znamionowa, wiec ja szukam i co? nie ma! co mam zrobic zeby takowa nabic na rame?? gdzie musze isc i ile to bedzie kosztowalo?? zastanawia mnie jedno, jak zrobiony zostal (przeglad) w zeszlym roku po sprowadzeniu suzy zza granicy??bo przeciez kazdy pojazd musi miec tabliczke znamionowa? czy nie? chcialem sprzedac motor, ale wyglada na to ze niestety jeszcze bede musial sie wstrzymac z tym:/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperCube Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 witam mam pewien problem w moim suzuki dr 600. dzisiaj wyszedl mi przeglad wiec udalem sie na stacje kontroli zeby go zrobic... wszystko super fajnie, ale gosc nagle pyta mnie gdzie jest tabliczka znamionowa, wiec ja szukam i co? nie ma! co mam zrobic zeby takowa nabic na rame?? gdzie musze isc i ile to bedzie kosztowalo??zastanawia mnie jedno, jak zrobiony zostal (przeglad) w zeszlym roku po sprowadzeniu suzy zza granicy??bo przeciez kazdy pojazd musi miec tabliczke znamionowa? czy nie? chcialem sprzedac motor, ale wyglada na to ze niestety jeszcze bede musial sie wstrzymac z tym:/pozdrawiam jak kiedyś chciałem zrobić przegąd ETZ bez takiej tabliczki to kolo mówił, że nową mogą mi nabić na jakiejś tam stacji, na szczęście moja tabliczka czekała na mnie w garażu ;-)poszukaj jakiejś okręgowej stacji diagnostycznej i tam zapytaj gdzie takie coś robią... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 pojedz do kolejnej stacji i zrob przeglad ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Na większości stacja kontroli pojazdów można wyrobić tabliczkę znamionową koszt to ok. 50zł. Musisz na początku wybrać się do wydziału komunikacji i zgłosić że nie posiadasz tabliczki (np. odpadła przy dużym podmuchu wiatru :banghead: ). Wydział komunikacji wydaje skierowanie na stacje kontroli w celu nabicia tabliczki i przymocowaniu. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) a jak motocykl fabrycznie nie posiada takiej tabliczki a jest zarejestrowany to co ?w ramie wiercić nie można bo olej w niej pływa Edytowane 9 Września 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) panowie, panowie.... po pierwsze tabliczka znamionowa dla diagnosty to pikuś, mała rybka. większość przepuszcza moto bo nie jego brocha że jej nie ma. on sprawdza numery z ramy nie z tabliczki. gorzej jest jak cię policja złapie, bo oni właśnie sprawdzają z tabliczki. nie ma tabliczki - nie ma dowodu, a jest skierowanie na ponowny przegląd.wg przepisów sprawa wygląda tak: jedziesz na stację diagnostyczną, zgłaszasz że nie masz tabliczki, oni wydają ci oświadczenie że faktycznie tabliczki brak, z tym zaginasz do wydziału komunikacji gdzie zostawiasz trochę kasy i dostajesz decyzję o nadaniu tabliczki, z tym znów zasuwasz na stację, gdzie nabijają ci tabliczkę zastępczą (wielką jak książka telefoniczna). jak trafisz na walniętego diagnostę to płacisz za pierwszy i drugi przegląd, jak na normalnego to tylko za nabicie.a poza przepisami? kupujesz na allegro czystą tabliczkę i numeratory plus nitownica z praktikera (zawsze się przyda) i sam sobie nabijasz numery. taki mi poradził diagnosta i tak kiedyś zrobiłem.a! tabliczki nie tylko są nitowane, ale również przyklejane. :) Edytowane 10 Września 2007 przez Barnaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmul Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 troche odkope temat, ale nadal nie mam tej cholernej tabliczki i jakos mi to nie przeszkadza w uzytkowaniu, z tym ze brat kupil yamahe fz 750 i tez nie ma tabliczki, a gosc w tym dniu w ktorym ja kupilismy od niego robil przeglad. gosc mi nie przepuscil przegladu, chociaz to znajomy :icon_mrgreen: w takim razie jezeli mowisz o tabliczce z allegrohttp://allegro.pl/item244730078_tabliczka_...e_etykiety.html ma znaczenie jak wyglada tabliczka??musibyc jakas norma? jezeli tak to prosze wyslijcie jakies zdjecie typowej tabliczki znamionowej zebym mogl sobie wyrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 nie ma wzoru.może być taka jak z tej aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan kalin Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Oryginalna tabliczka może być różna ale zastępcza ma swoje przepisy w warunkach technicznych pojazdu?Na badaniu sprawdza się numer VIN a później czy ma tabliczkę to jest wymóg jej czyli tabliczki obecności czy to jest pojemność 50 ccm czy 5000 ccm Koniec szluz ?A jak ktoś ma takie badanie bez........... to mor......... w kubeł i tym się nie należy chwalić. :crossy: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 mialem taki sam przypadek - też w DR ale starej 500tce. Idziesz do Urzedu komunikacji, skladasz prośbe o wydanie nowej tabliczki znamionowej i z tym wnioskiem idziesz tam gdzie robia przeglady. gosc Ci graweruje nowa talbliczke znamionową. jest przy glowce ramy takie specjalne miejsce na to. w zadnej ramie nie trzeba wiercic a tabliczke sie na nitach zaklada. koszt chyba 40zł ale nie wiem bo to dawno bylo. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 w zadnej ramie nie trzeba wiercic a tabliczke sie na nitach zakladanie żebym się przypier*lal..... ale jak chcesz przynitować tabliczkę bez nawiercania....???? :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) ...jest przy glowce ramy takie specjalne miejsce na to. w zadnej ramie nie trzeba wiercic a tabliczke sie na nitach zaklada...napisalem ze jest specjalne na to miejsce przy głowce - specjalnie zrobione pod tabliczkę. wyraznie pisze? mam zdjecie przytoczyć? to jest taki plaskowniczek-blacha przyspawana do ramy i już ma otwory na nity, przynajmniej w DR 500 czy DR 650 wiec pewnie w DR 600 tym bardziej. :) pozdro Edytowane 7 Października 2007 przez pack84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 witam mam pewien problem w moim suzuki dr 600. dzisiaj wyszedl mi przeglad wiec udalem sie na stacje kontroli zeby go zrobic... wszystko super fajnie, ale gosc nagle pyta mnie gdzie jest tabliczka znamionowa, wiec ja szukam i co? nie ma! Tak z czystej ciekawosci sie zapytam to jak kupiles ten motocykl bez sprawdzenia wlasnie podstawowej rzeczy jak zodnosc numerow na ramie i tabliczce z dowodem rejestracyjnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedek Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 w gpz 500 s tez nie mam tabliczki znamionowej,a nawet nie mam pojecia gdzie niby mialaby byc,na glowce ramy raczej nie ma miejsca tam sa numery nabite i nie ma zadnych otworow zeby ja przynitowac,u kolegi w zzr 100 ta sama historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi