emil11 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Witam. Mam zamiar przeczyscic filtr powietrza i mam pytanie zwiazane z tym czy to prawda ze filtr po czyszczeniu trzeba nasaczyc jakims srodkiem? Czy takie cos bedzie odpowiednie: http://www.emotos.pl/index.php?p1194,bel-r...iltra-powietrza ?POZDRAWIAM :bigrazz: Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Prawda, trzeba nasączyć. Myśle, że to odpowiedni środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Pasuje, ale jak za firmę mało znaną to troszku przydrogi jest :icon_question:Ja stosowałem Motula. Marka znana, preparat dobry i miał jedną wielką zaletę .Był w kolorze niebieskim więc przy "psikaniu" na filtr dokładnie było widać czy równo jest nasączony. Proste, pomysłowe i przydatne. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil11 Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Ok. To tylko taki przykladowy. Dzieki wielkie. Pozdrawiam.:D Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 heh powiedział bym że bel-ray to firma znana i bardzooo dobra. filtrowi nic się nie stanie jak go nie nasmarujesz ale nie zaszkodzi (po roku albo i więcej dopiero zacznie się sypać na kawałeczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Noooo, tutaj są 2 szkoły1. Jak nasączysz, to (teoretycznie) lepiej oczyści powietrze2. Jak nie nasączysz to istnieje możliwość przeczyszczenia go w każdej chwili sprężonym powietrzem. I nie wiem która metoda lepsza na dłuższą metę.... Chyba że masz filtr gąbkowy zaprojektowany do tego by go nasączać i prać. To inna bajka... P.S. hmm, jak myślę to masz piankowy, tak? W takim razie uwagi powyżej odnoszą się do standardow papierowych... Edytowane 2 Września 2007 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Papierowy filtr powietrza mozna oczyscic wytrzepujac go- ale prawidlowo nalezy wymienic na nowy, a piankowy i gabkowy po wyczyszczeniu sprezonym powietrzem nalezy umyc specjalnym srodkiem i nasaczyc...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Szczerze mowiac pierwsze słysze zeby sie nasaczało papierowy filtr powietrza(moze malo słyszalem??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Szczerze mowiac pierwsze słysze zeby sie nasaczało papierowy filtr powietrza(moze malo słyszalem??)Masz rację, Ja też nie słyszałem żeby papierowy filtr nasączać olejem. A "trzepanie" brudnych filtrów czy przedmuchiwanie ich spręzonym powietrzem to tylko "półśrodki" i pozorna oszczędność. Edytowane 2 Września 2007 przez Avalon Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi