emil11 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Witam. Mam zamiar przeczyscic filtr powietrza i mam pytanie zwiazane z tym czy to prawda ze filtr po czyszczeniu trzeba nasaczyc jakims srodkiem? Czy takie cos bedzie odpowiednie: http://www.emotos.pl/index.php?p1194,bel-r...iltra-powietrza ?POZDRAWIAM :bigrazz: Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Prawda, trzeba nasączyć. Myśle, że to odpowiedni środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Pasuje, ale jak za firmę mało znaną to troszku przydrogi jest :icon_question:Ja stosowałem Motula. Marka znana, preparat dobry i miał jedną wielką zaletę .Był w kolorze niebieskim więc przy "psikaniu" na filtr dokładnie było widać czy równo jest nasączony. Proste, pomysłowe i przydatne. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil11 Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Ok. To tylko taki przykladowy. Dzieki wielkie. Pozdrawiam.:D Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 heh powiedział bym że bel-ray to firma znana i bardzooo dobra. filtrowi nic się nie stanie jak go nie nasmarujesz ale nie zaszkodzi (po roku albo i więcej dopiero zacznie się sypać na kawałeczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Noooo, tutaj są 2 szkoły1. Jak nasączysz, to (teoretycznie) lepiej oczyści powietrze2. Jak nie nasączysz to istnieje możliwość przeczyszczenia go w każdej chwili sprężonym powietrzem. I nie wiem która metoda lepsza na dłuższą metę.... Chyba że masz filtr gąbkowy zaprojektowany do tego by go nasączać i prać. To inna bajka... P.S. hmm, jak myślę to masz piankowy, tak? W takim razie uwagi powyżej odnoszą się do standardow papierowych... Edytowane 2 Września 2007 przez Buber Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Papierowy filtr powietrza mozna oczyscic wytrzepujac go- ale prawidlowo nalezy wymienic na nowy, a piankowy i gabkowy po wyczyszczeniu sprezonym powietrzem nalezy umyc specjalnym srodkiem i nasaczyc...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Szczerze mowiac pierwsze słysze zeby sie nasaczało papierowy filtr powietrza(moze malo słyszalem??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Szczerze mowiac pierwsze słysze zeby sie nasaczało papierowy filtr powietrza(moze malo słyszalem??)Masz rację, Ja też nie słyszałem żeby papierowy filtr nasączać olejem. A "trzepanie" brudnych filtrów czy przedmuchiwanie ich spręzonym powietrzem to tylko "półśrodki" i pozorna oszczędność. Edytowane 2 Września 2007 przez Avalon Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi