Skocz do zawartości

"A Twist Of The Wrist"

shadok
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

f**k! f**k! f**k!

Wczoraj po poludniu zamowilem I i II czesc na Amazon'ie :lalag:

No coz... bede mial mozliwosc sprawdzenia jakos tlumaczenia - przynajmniej cz. 1 ;)

Cytuje sam siebie, bo... przeczytalem juz kilka pierwszych rozdzialow czesci I (Amazon dal rade i po tygodniu mialem ksiazki u siebie).

Musze powiedziec, ze jestem pod DUZYM wrazeniem tej ksiazki. :clap:

Co prawda dotyka ona w 90% spraw torowych, wiec nie kazdemu sie przyda. :clap:

Na pewno ludziska, ktorzy chca zaczac zabawe z wyscigami (chocby amatorskimi, czy Grandysami) powinni ta lekture przeczytac kilka razy. :biggrin:

Jedyny problem w tym, ze po przeczytaniu paru rodzialow powinno od razu starac sie zamienic teorie w praktyke - z tym juz gorzej w polskich warunkach :lalag:

Dla tych z cienkim budżetem i dobrym angielskim...

http://www.mininova.org/tor/563494

Troszke wolno idzie, ale troszkę cierpliwości i jest.,...

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Dla tych z cienkim budżetem i dobrym angielskim...

http://www.mininova.org/tor/563494

No coz... mialem ta wersje od pol roku i ... tylko raz zajrzalem! :clap:

Nie przepadam za e-book'ami (mnie lub bardziej warez'owymi) ;)

Poza tym w oryginale ksiazka ma dosc szerokie marginesy, a na pierwszych stronach zostal wyjasniony ten zabieg wydawniczy:

Extra wide margins are provided for your notes.
Ekstra szerokie marginesy są na twoje notatki

Co musze powiedziec, ze baaaardzo sie przydaje :)

Niby banal, ale w tym przypadku - prawie niezbednik :)

• 1 miesiąc temu...

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...st+of+the+wrist

Teraz jest w zapowiedziach na listopad: http://www.bukrower.pl/index.php?m=7 , chyba chodzi o polską wersję.

Dzięki

No to trochę się spóźniłem. Ciekawa tylko jak ktoś to przetłumaczył bo obecnie wykonuje zawód tłumacza i z czystej ciekawości to sprawdzę.

"Sport Riding Techniques" Nicka Ienatscha jest NIEBO lepsze....

Ale po polsku nie ma....

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

"Sport Riding Techniques" Nicka Ienatscha jest NIEBO lepsze....

Ale po polsku nie ma....

Cześć,

z kąd zamawiałeś i ile Cie wyszła ta książka jesli można wiedzieć? Musze zobaczyć co to jest - jak znajdę wydawnictwo co to będzie chciało wydać to z przyjemnością przetłumaczę - będzie to miła odmiana po oknach dachowych :biggrin: .

performance riding techniques tez jest wporzo. aczkolwiek twist 2 jest bardziej rozbudowany. w sumie na tyle, ze ciezko to przelknac po angielsku tak jak p.r.t.

Domyślam się. Dlatego se pomyślałem, że skoro już pracuje jako tłumacz i zazwyczaj tłumacze jakieś badziewie o oknach czy innych skrzynkach to to by była fajna odmiana - zawsze dużo czytałem o technice jazdy także tym łatwiej byłoby mi to przełożyć dokładnie - tak żeby zachować maksimum znaczenia tekstu.

Edytowane przez qunio