grooc Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam,najnowsze info w temacie: Automobilklub Krakowski przekazał mi info na zapytnie o posiadanie terenu, że właścicielem obszaru jest Wydział Skarbu Urzedu Miasta Krakowa... Jutro rano jestem jeszcze umówiony w Geodezji, bardzo miła Pani dziś zadzwoniła do mnie i poprosiła bym podjechał, wtedy zobaczymy jakie dokładnie nr. działek wchodzą w grę (lotnisko jest podobno poszatkowane na części, co by się zgadzało z włąsnością Wydziału Skarbu) i wtedy sprawdzimy status. Zobaczymy. Jeszcze sprawdzę status w Muzeum Lotnictwa Polskiego, oni też tam na pewno mają swój udział.Jeśli ktoś ma inne wiadomości- dajcie info.Pzdr. EDIT: Dzwoniłem gdzieniegdzie, Muzeum Lotnictwa jest właścicielem lotniska, ale po 2 stronie ulicy, tej części która przylega do UJ, tam gdzie są organizowane pikniki lotnicze. Część po stronie o której rozmawiamy, nie wchodzi w ich gestię i nie wiedzą do kogo należy.Natomiast oni również dysponują po swojej stronie pasem startowym i jak najbardziej realne jest wynajęcie tej ich części. Natomiast osoba odpowiedzialna, w osobie dyrektora, jest niedostępna do poniedziałku i dopiero wtedy trzeba dzwonić i podjąć konkretne ustalenia.Wybiorę się na tą 2 część, porobię fotki, zapoznam się z tematem i zadzwonię w poniedziałek. Zobaczymy. Witam, po wizycie w Geodezji, sprawa wygląda tak: rozpatrywany plac jest podzielony na wiele działek, co do których toczy się postępowanie własnościowe i oczywiście do każdej jest 30 chętnych właścicieli, jak to w Polsce...Więc na tym placu już raczej nigdy nic się nie zorganizuje, a przynajmniej legalnie. A działanie na dziko w naszym przypadku nie wchodzi niestety w grę.Schematyczny plan naniesiony na ksero wyrysu z Geodezji, dla zainteresownych:http://grooc.w.interia.pl/plan_kopia_edited-1.jpg Więc tak naprawdę z lotniska pozostaje nam tylko część po drugiej stronie drogi, ta pod władaniem Muzeum Lotnictwa. Ale to, jak wygląda sytuacja terenowo-statutowa bedę mógł ocenić dopiero w weekend i podczas rozmowy z dyrektorem ML w poniedziałek. Lub możemy wyszukać jakiś inny teren, gdzie jest sprecyzowany właściciel i jest po prostu z kim rozmawiać.Jest już ok. 35 zainteresowanych kursem osób.Jeśli ktoś ma jakieś propozycje- czekamy. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez grooc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooc Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Witam, odwiedziłem dziś 2 część lotniska, tej będącej własnością Muzeum Lotnictwa i wygląda to bardzo zachęcająco, lepiej niż poprzednia wersja, mianowicie tak:lotnisko, zdjęcie 1lotnisko, zdjęcie 2lotnisko, zdjęcie 3lotnisko, zdjęcie 4lotnisko, zdjęcie 5lotnisko, zdjęcie 6lotnisko, zdjęcie 7 Teraz pozostaje kwestia jutrzejszej rozmowy z dyrektorem muzeum i jego wymagań co do wynajęcia terenu. EDIT:Panowie, no i lipa.Rozmawiałem dziś z nimi, Muzeum Lotnictwa wycofuje się z wynajmowania placu ;) Szukam alternatywy. Edytowane 3 Września 2007 przez grooc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Panowie, a może by tak Tor testowy Fiata w Tychach ? Tak tylko rzucam propozycje, ale jakie tam są warunki itp. to niech sie wypowiedzą Ci co znają obiekt.. Co prawda nie jest to kraków... ....miałbym bliżej :) Albo lotnisko sportowe Katowice muchowiec. można zobaczyć trochę pasu np. tu FilmFota z lotu ptaka Edytowane 3 Września 2007 przez daniel500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeż Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 No to nie ciekawie!A moze na pasie na os. 2-go Pułku Lotniczego?! Link! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooc Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 No to nie ciekawie!A moze na pasie na os. 2-go Pułku Lotniczego?! Link! Pozdro Odpada,1. Brak prawnego właściciela2. Uciązliwość dla mieszkańców i ich protestyTyle w temacie :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooc Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) I dobre wieści w temacie :) Jest plac, na ul. Nowohuckiej, pomiedzy M1 a Selgrosem (po drugiej stronie ul. Nowohuckiej). Dokładnie pod starą wieżą ciśnień, na pewno każdy z Krakowa ją kiedyś widział.Znalazłem właściecieli, rozmawiałem z nimi, jak najbardziej chcą i mogą go wynająć. Plac jest na uboczu, możemy wyczyniać co chcemy.Jest tam zlokalizowany również plac manewrowy dla kursantów na prawo jazdy, ale z tego co widziałem to jest pusto (na zdjęciu w oddali ćwiczy ciężarówka, dobry punkt odniesienia co do wielkości placu). Prezentuje się on tak:Plac Nowohucka 1Plac Nowohucka 2Plac Nowohucka, lokalizacja Więc teraz wszystko zależy od konikkonik, jeśli plac jest ok, podaję namiary do właściwego człowieka i jedziemy.Potrzebne jest jeszcze info co do kosztu kursu, aby zebrać ostateczną grupę uczestników. Wycena również leży w rękach konikkonik. Wysłałem jeszcze zapytanie o plac w Skawinie, narazie nie mam odpowiedzi, ale wydaje mi się, że Nowohucka jest ok. Pozdrawiam. Edytowane 6 Września 2007 przez grooc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczota Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 wyglada ok :) co do skawiny , jesli wysłałeś maila to pewnie Ci odpiszą za 30 lat , jesli odpiszą.... Cytuj etz250 -> B6 -> SV650 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooc Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 wyglada ok :icon_eek: co do skawiny , jesli wysłałeś maila to pewnie Ci odpiszą za 30 lat , jesli odpiszą.... Wysłałem maila do prezesa, ale wcześniej rozmawiałem telefonicznie z zarządem. Po weekendzie przypomnę się im :flesje:Problem jest taki, że oni mogą wynająć plac tylko na 2 dni sobota i niedziela. W tygodniu ten plac to pole manewrowe dla ciężarówek ładujących towar (produkują beton komórkowy...) i nie ma szans. A w planach jest także piątek na jazdy dla nas.Dlatego traktuję to narazie jako plan awaryjny.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaxx Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Czołem! Na prośbę Marka napiszę jak wyglądało doszkalanie z mojego punktu widzenia.Parę dni temu skończyłem I fazę kursu doszkalającego w Promotorze.Na początku były spotkanie i rozważania teoretyczne - pomimo, że trwało ponad 5h to było to bardzo ciekawe i można było się b.dużo dowiedzieć, nie był to suchy wykład, tylko dyskusja. Praktyka, czyli gwódź programu to było dopiero przeżycie.Od pierwszej minuty ćwiczeń do ostatniej wymagała całkowitej koncentracji i był to konkretny wysiłek fizyczny. Wiedziałem, że muszę się bardzo wiele nauczyć jeśli chodzi o jazdę na moto, natomiast nie wiedziałem, że aż tak mało wiem. Marek cały czas się darł, że to źle, tamto źle i to było najlepsze, że praktycznie nie spuszczał mnie z oczu.Wyobrażam sobie jak wyczerpująca musi być jego praca (12h/dzień). Ćwiczenia polegają na żmudnym poprawianiu błędów, powtarzaniu. Pomimo wysiłku jaki trzeba włożyć wyniki są wręcz niesamowite (po 2h sam byłem zdziwiony). Nie zdawałem sobie sprawy, że na tym "różnorodnym" betonowym, nierównym podłożu będę mógł tak nisko zejść. Zakręcanie, pozycja w zakręcie podczas ćwiczenia stały się tak naturalne, że nie mieściło mi się to w głowie. Harmonia na każdej płaszczyźnie.No to teraz już wiem, że jest tyle szczegółów przy ustawianiu odpowiedniej pozycji, że pewnie lata praktyki nie byłyby w stanie doprowadzić do techniki, której się uczyłem i dalej uczę. Podsumowując:Nauczyłem się niewyobrażalnie dużo (przez parę h), teraz wiem, że mogłem już dawno to zrobić. Wiem jaką masę błędów popełniałem i mam świadomość co trzeba poprawiać. Każdy kto odbył takie doszkalanie, wie o czym mówię.P.S. Po kursie ciężko mi było poruszać się na nogach. Dzięki Marek! Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooc Opublikowano 12 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) No i temat się klaruje :D Najprawdopodobniej szkółka będzie trwała 2 weekendy- 2 grupy, każda grupa po 1 weekendzie. Chodzi o to, aby każdy z nas przejeździł minimum 8h na szkoleniu (2 dni po po 4h, 2h rano i 2h po południu). Najprawdopodobiejszą lokalizacją na tą chwilę jest plac w Skawinie. Mamy tam załatwioną zgodę na wykorzystanie placu, decyzja należy teraz do Pro Motor. Dokładna specyfikacja nastąpi po ostatecznej deklaracji uczestnictwa (zakładam, że osoby deklarujące się są słowne i poważne).Obowiązkowym elementem szkolenia jest teoria- ok. 6h w piątek 5 października DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW szkolenia (od godz. 17.00). Sobota i niedziela to praktyka na placu (8.00- 19.00), 1 weekend dla każdej grupy.Całkowity koszt szkolenia jest zależy od ceny wynajmu placu. Na tą chwilę: koszt teorii to 50 PLN za każdego uczestnika za całość. Praktyka to 50 PLN za każdą godzinę jazdy na moto. Czyli reasumując 50 PLN teoria + 400 PLN praktyka (8h x 50 PLN) PLUS koszt dojazu chłopaków z Wawy.Czyli MINIMUM 450 PLN za 3-dniowe szkolenie za osobę. Do tego koszt dojazdu szkoleniowców, zależny od ilości uczestników. Reasumując- proszę poniżej o wpisy osób, które są zainteresowanie szkoleniem przy cenie ok. 500-550 PLN za CAŁOŚĆ szkolenia, za osobę (5h teorii + 8h praktyki). Ponadto proszę każdą zainteresowaną uczestnictwem osobę o wysłanie do mnie PW z telefonem kontaktowym i adresem email do kontaktu, w celu przekazywania bieżących informacji co do szkolenia. Pozdrawiam. Edytowane 13 Września 2007 przez grooc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasiek Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 No to ja zgłaszam swoją obecność (1.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 obecny Cytuj s*am na polityczną poprawność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooc Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Witam, na tą chwilę swój udział w szkoleniu, przy przedstawionych założeniach, potwierdziło 8 osób, w tym 5 z forum.motocyklistow:- grooc, czyli ja :)- pankracy- bert- hasiek- subbarCzy to już wszyscy zainteresowani, którzy pozostali z wstępnej grupy? Ostateczny termin zgłoszenia do kursu to najbliższa niedziela, 23 września, w poniedziałek zaczynamy ostateczną organizację, jeśłi sprawa dojdzie do skutku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooc Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Witam, oficjalne zalecenie Marka z Pro Motor:MODLIMY SIĘ O POGODĘ! Termin: 6-7 października.:biggrin: Na tą chwilę praktycznie wszystko jest dograne, przy poprzednich założeniach.Termin 5-6-7.10, plac w Skawinie na Energetyków. Na tą chwilę potwierdzonych jest 15 uczestników, w tym 7 z forum.motocyklistow:- grooc- WS- pankracy- tmo- bert- hasiek- subbarDo tego jeszcze kilka osób do potwierdzenia. Proszę o szybkie info, jeśli ktoś się jeszcze zdecyduje.Pozdrawiam i do zobaczenia :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasiek Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Coś tu ucichło.Czy kurs jest aktualny?Miejmy nadzieję, że pogoda się utrzyma... Edytowane 1 Października 2007 przez hasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi