LENAR Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja wyprowadzam moto z garazu i odpalam, potem ubieram kombinezon i reszte co zajmuje nie całe 3 min, po tym czasie w motocyklu jest juz okolo 60stopni na piecu wiec ruszam ale jazda delikatna do temp okolo 77stopni czyli normalnej temperatury pracy ps: instrukcja uzytkowania cbr 1000 rr podaje ze silnik powinien byc zozgrzany przed jazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SB_ Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 U mnie to wygląda tak, że na postoju motorek musi chodzić z 5 min na ssaniu, żeby nie gasł bo odjęciu. Za to zdecydowanie szybciej się zagrzewa już po drodze. Robię tak:Podchodzę do moto, odpalam i chodzi na ssaniu (obroty 3.5-4tys bo niżej się nie da ustawić na nim), zapinam się, zdejmuję disclocka (1-1.5min), siadam, wyłączam ssanie zupełnie i jazda. Jeszcze na pierwszych dwóch skrzyżowaniach muszę dogazowywać na postoju, bo bez gazu zdycha. Po 2km już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 ja też specjalnie nie rozgrzewam. na pewno nie czekam po 5 minut aż silnik się rozgrzeje, tylko staram się przez parę pierwszych km jechać delikatnie.w samochodach faktycznie producent zaleca rozgrzewanie silnika podczas spokojnej jazdy, a nie na postoju (instrukcja obsługi Astra III diesel). natomiast większy nacisk kładą na studzenie po jeździe. rozgrzewanie istotne jest tylko chyba podczas jazdy z kompresorem (nie turbiną). tam faktycznie trzeba to ustrojstwo najpierw rozgrzać, bo drastycznie spada jego żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Zapalam, motorek pare sekund pomruczy i spokojnie ruszam. Jadę około kilometra, potem wyłączam ssanie i już śmigam normalnie.Zdrowy rozsądek i tyle, silnik sam pokazuje od kiedy można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[zt]MICHU Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 ja robie tak podchodze ssanie zapalam silnik ma ok 1500 -2000 rpm chodzi tak kilkadziesiat sekund i rosna obroty urosna do 3500 wtedy zamykam calkowicie ssanie i jade dopuki wskazowka nie wyjdzie z zimnego pola to nie przekraczam 7 000 i wszystko gra i buczy zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekimm Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Mój za kazdym razem odpala bez ssania poczekam az pojawi sie tem na wskźniku a zaczyna sie pokazywać od 40 stopni i wtedy zazwyczaj ruszam ale jade nie odkrecajac praktycznie gazu, czasem jak mam wiecej czasu poczekam aż wejdzie na 60 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi