cenderr Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 witam Problem wygląda tak: Dzisiaj gdy byłem w robocie padał krótki ale intensywny deszcz. z 1.5h temu wyszedłem z pracy, motor oczywiście przemoknięty, zapalił od razu. Podczas jazdy zauważyłem że długie światła się nie palą. Grzebanie w przewodach na oślep nic nie dało. Przejechałem może z 50m i wszystko zaczęło grać, ale do czasu. Gdy wyjechałem na puławską 5 min później świateł znowu nie ma. Przegoniłem ją po mieście trochę aby wyschła lecz nie pomogło. Dodam że długich nie ma w ogóle, nie świeci się na desce kontrolka i ten przycisk do sygnału długich też nic nie daje. Wygląda to tak jakby się coś odłączyło ale raczej ma to związek z deszczem. Jak się do tego zabrać można? Co się sprawdza? Bezpieczniki są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 po 1 to żarówkę sprawdż tak na wszelki wypadek:) idż po kablach, gdzieś może mieć przebicie i jak zawilgotniało to się zwarcie robi, może się coś odłącza, może gniazdo żarówki, musisz posprawdzać - ale musi byc suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Po 1 to żarówka za wiele do tematu nie wnosi bo nawet kontrolka się nie pali od długichPo 2 weź idź tutaj po kablach jak wszystko obudowane plastikami że szczur się nie przeciśniePo 3 jestem wqur***ny I przypominam że przez chwilę działało. Przy kierownicy w tych przełącznik raczej też wszystko OK bo tylko długich nie ma i żaden z 2 przełączników od długich ich nie załącza. Problem tkwi chyba w kablach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpal Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 No to skoro tkwi w kablach to zdejmuj chłopie owiewki i ogień :biggrin:Chciało się mieć plastika to się ma.. Wiem, że przy zdejmowaniu owiewek jest sporo roboty, bo mam coś podobnego... Ale chyba innego wyjścia nie masz :biggrin:PozdrawiamPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A jeszcze takie pytanko mam.Jakby przepaliła się żarówka (H4) to po włączeniu długich kontrolka by się świeciła? I czy możliwe aby przepaliły się same długie światła a mijania + postojowe są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Kontrolka powinna zgasnac jesli dlugie swiatla sie przepala.Moze oczywiscie pasc tylko jedno wlokno w zarowce.Tak ze najpierw ja sprawdz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A jest coś takiego jak przekaźnik od długich świateł? Może to być to? Gdzie on się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 sprawdz ta zarowke, u mnie w cebulce kontrolka nie zgasla, a wlokno od dlugich sie przepalio. zreszta tez po deszczu. jesli masz moto na niemieciki rynek masz przekazniki od swiatel(mijania i drogowych). deszcz im nie powinien szkodzic bo sa hermetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Miałem identyczny przypadek parę dni temu. Po jeździe w ulewie, też długie trafiło. Niestety musiałem sprawdzać kabelki. Kabel od długich przetarł się i robił zwarcie. Zobacz na schemacie jakiego koloru kable wychodzą od długich, włącz je, próbówka w łapę i po kolei sprawdzaj czy dochodzi prąd. Oby to była tylko przepalona żarówka. Pzdr. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez jacek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi