Kosa Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 :: Alloy:: SMX-2 Air Carbon:: SPS:: SP-2 Robie orient, a teraz juz wlasciwie selekcje, miedzy tymi czterema modelami. Wg allegro i sklepow internetowych ceny kazdego z nich wahaja sie miedzy 250, a 300 zl, z czego najdrozsze sa oczywiscie SP-2. Ja bede potrzebowal rekawic przede wszystkim do dynamicznej jazdy miejskiej. Zdaje sobie sprawe, ze SP-2, to troche inna polka niz pozostale, ale celowo umiescilem jeden model przeznaczony do jazdy bardziej wyczynowej. Co sadzicie o tych rekawicach? Prosze o konstruktywne komentarze, najlepiej od uzytkownikow, znajomych uzytkownikow, sprzedawcow, dystrybutorow itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxt Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 smx2 w tych jezdze. sa ok nawet w deszcz. w miescie fajnie, a i w terenieddaja rade. po dwoch seszonach lekko sie rozciagnely. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 A ja mam Alloy, nadają się raczej wyłącznie do jazdy po mieście ze względu na dość kiepską ochronę nadgarstków (chociaż raz zaliczyłem w nich glebę i zdały egzamin). Na pewno świetnie sprawują się w upały -> łapy się nie pocą. Moja rada: uderz do Intermotors na Jagiellońskiej, mają trochę rękawic Alpiny i je sobie pomierzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Kup sp2, bo reszta z tych rekawic jest do typowo letniego i miejskiego smigania, lub jesli mają być kupowane jako drugie dodatkowe rękwice. Sp2 są dobre i na trase i na miasto i nawet jak jest bardzo ciepło super w nich sie jezdzi, super uszyte, wogole sie ich nie czuje na dłoni. I poszukaj dobrze na allegro bo ja kiedyś swoje nówki wyrwałem za 210. Polecam je. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) trajka66, Jestes pewien, ze kupiles TEN model SP-2 czyli 2006? Bo jest jeszcze poprzedni i wygladaja TAK. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Kup sp2 moim zdanie sp-2 też będą chyba dobre ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Przyszedlem sie pochwalic. :clap:Kolejny raz z nudow przegladalem allegro i zobaczylem, ze jeden gosc ma SP-2 i SMX-2 w smiesznych cenach tj. kolejno 210 i 170. Napisalem maila z zapytaniem czy nowe, nieuzywane i dzisiaj rekawice sa juz moje. Czerwono-czarne, nowiutkie, w firmowym opakowaniu. Przymierzylem tez SMX-2, ale rzeczywiscie bardziej sie nadaja w teren. SP-2 sa calkowicie zrobione ze skory, a SMX-y maja w wewnetrznej czesci wszycia zamszowe. Szukajcie, a znajdziecie. I badzcie cierpliwi.(Gosciu ma jeszcze wystawione Alpiny GP PLUS, nowe, w smiesznej cenie 330 zl (sklepy 500). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Przyszedlem sie pochwalic. :banghead:Kolejny raz z nudow przegladalem allegro i zobaczylem, ze jeden gosc ma SP-2 i SMX-2 w smiesznych cenach tj. kolejno 210 i 170. Napisalem maila z zapytaniem czy nowe, nieuzywane i dzisiaj rekawice sa juz moje. Czerwono-czarne, nowiutkie, w firmowym opakowaniu. Przymierzylem tez SMX-2, ale rzeczywiscie bardziej sie nadaja w teren. SP-2 sa calkowicie zrobione ze skory, a SMX-y maja w wewnetrznej czesci wszycia zamszowe. hmm ... to ja juz jestem zbity z tropu .. nie wymieniłeś firmy Vanucci ... tak siedziełem na forum .. czytałem .. i tak wywnioskowałem że Vanucci Profi to jeden z lepszych modeli a tu nawet nie wspomniałeś firmy .... to może jakiś komentarz do tego Gratulacjie zakupu .. aby służyły jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 ja mam Vanucci Profi i jestem mega zadowlony. nie zamienilbym ich na nic innego: trwale, nic sie nie pruje, dobra wentylacja.. super kontrola bo z miekkiej skory..naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Przyszedlem sie pochwalic. :)Kolejny raz z nudow przegladalem allegro i zobaczylem, ze jeden gosc ma SP-2 i SMX-2 w smiesznych cenach tj. kolejno 210 i 170. Napisalem maila z zapytaniem czy nowe, nieuzywane i dzisiaj rekawice sa juz moje. Czerwono-czarne, nowiutkie, w firmowym opakowaniu. Przymierzylem tez SMX-2, ale rzeczywiscie bardziej sie nadaja w teren. SP-2 sa calkowicie zrobione ze skory, a SMX-y maja w wewnetrznej czesci wszycia zamszowe. Szukajcie, a znajdziecie. I badzcie cierpliwi.(Gosciu ma jeszcze wystawione Alpiny GP PLUS, nowe, w smiesznej cenie 330 zl (sklepy 500). No widzisz Kosa dlatego warto kupić cos naprawde super, ale poczekać na okazje niż gówieno na szybko ;). Gratuluje zakupu bedziesz na pewno zadowolony, a ja mam model 2006 nie ten stary. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 hmm ... to ja juz jestem zbity z tropu .. nie wymieniłeś firmy Vanucci ... tak siedziełem na forum .. czytałem .. i tak wywnioskowałem że Vanucci Profi to jeden z lepszych modeli a tu nawet nie wspomniałeś firmy .... to może jakiś komentarz do tego Gratulacjie zakupu .. aby służyły jak najdłużej.Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi, ale chodzi oczywiscie o rekawice firmy Alpinestars. No widzisz Kosa dlatego warto kupić cos naprawde super, ale poczekać na okazje niż gówieno na szybko :wink:. Gratuluje zakupu bedziesz na pewno zadowolony, a ja mam model 2006 nie ten stary. pozdroNo racja racja. Tez mam oczywiscie 2006, bo gdyby chodzilo o stary, to raczej nie zaoszczedzilbym tyle hajsu i niemialbym sie czym chwalic. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Sp2 są dobre i na trasie i na miasto i nawet jak jest bardzo ciepło super w nich sie jeździ, super uszyte, w ogóle sie ich nie czuje na dłoni. IMO. Na miasto to chyba jednak lepiej kupić jakieś krótkie rękawiczki lub długie w wersji na lato z wentylacją , bo w długich bez went. to trochę będzie grzało nie w dłonie, a raczej całą rękę (przedramię itp) (no chyba że się jeździ w samym podkoszulku :( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 To wiadomo najlepiej mieć 3 pary - krotkie w bardzo ciepłe dni na miasto, sp2 do pozostałych zastosowań i jeszcze jakieś ciepłe rękawice na zimniejsze dni. Tylko nie kazdy ma tyle kasy, dlatego trzeba sie ratować wyborem czegoś uniwersalnego :biggrin:. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 To wiadomo najlepiej mieć 3 pary - krotkie w bardzo ciepłe dni na miasto, sp2 do pozostałych zastosowań i jeszcze jakieś ciepłe rękawice na zimniejsze dni. Tylko nie kazdy ma tyle kasy, dlatego trzeba sie ratować wyborem czegoś uniwersalnego ;). pozdro a wiec .. czyli rekawice SP2 (których jeszcze nie widziałam i nie przymierzałem) są w miare uniwersalne ... ale nie na super gorące dni i nie na zimne dni .. czyli tak do 5 stopni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Nom jest dokładnie tak jak piszesz. W zimne dni ręce troche marzną, bo te rekawice nie mają zadnego ocieplenia, z drugiej strony w ciepłe dni reka sie zawsze troche spoci bo są one całe wykonane ze skóry, nie ma tam zadnej przewiewnej siateczki. Mi akurat to zupełnie nie przeszkadza, a rękawice mam ubrane zawsze gdy tylko wsiadam na motocykl. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi