Skocz do zawartości

Ktore rekawice wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

:: Alloy

:: SMX-2 Air Carbon

:: SPS

:: SP-2

Robie orient, a teraz juz wlasciwie selekcje, miedzy tymi czterema modelami. Wg allegro i sklepow internetowych ceny kazdego z nich wahaja sie miedzy 250, a 300 zl, z czego najdrozsze sa oczywiscie SP-2. Ja bede potrzebowal rekawic przede wszystkim do dynamicznej jazdy miejskiej. Zdaje sobie sprawe, ze SP-2, to troche inna polka niz pozostale, ale celowo umiescilem jeden model przeznaczony do jazdy bardziej wyczynowej. Co sadzicie o tych rekawicach? Prosze o konstruktywne komentarze, najlepiej od uzytkownikow, znajomych uzytkownikow, sprzedawcow, dystrybutorow itp.

A ja mam Alloy, nadają się raczej wyłącznie do jazdy po mieście ze względu na dość kiepską ochronę nadgarstków (chociaż raz zaliczyłem w nich glebę i zdały egzamin). Na pewno świetnie sprawują się w upały -> łapy się nie pocą.

Moja rada: uderz do Intermotors na Jagiellońskiej, mają trochę rękawic Alpiny i je sobie pomierzysz.

Kup sp2, bo reszta z tych rekawic jest do typowo letniego i miejskiego smigania, lub jesli mają być kupowane jako drugie dodatkowe rękwice. Sp2 są dobre i na trase i na miasto i nawet jak jest bardzo ciepło super w nich sie jezdzi, super uszyte, wogole sie ich nie czuje na dłoni. I poszukaj dobrze na allegro bo ja kiedyś swoje nówki wyrwałem za 210. Polecam je.

pozdro

• 2 tygodnie później...

Przyszedlem sie pochwalic. :clap:

Kolejny raz z nudow przegladalem allegro i zobaczylem, ze jeden gosc ma SP-2 i SMX-2 w smiesznych cenach tj. kolejno 210 i 170. Napisalem maila z zapytaniem czy nowe, nieuzywane i dzisiaj rekawice sa juz moje. Czerwono-czarne, nowiutkie, w firmowym opakowaniu. Przymierzylem tez SMX-2, ale rzeczywiscie bardziej sie nadaja w teren. SP-2 sa calkowicie zrobione ze skory, a SMX-y maja w wewnetrznej czesci wszycia zamszowe.

Szukajcie, a znajdziecie. I badzcie cierpliwi.

(Gosciu ma jeszcze wystawione Alpiny GP PLUS, nowe, w smiesznej cenie 330 zl (sklepy 500).

Przyszedlem sie pochwalic. :banghead:

Kolejny raz z nudow przegladalem allegro i zobaczylem, ze jeden gosc ma SP-2 i SMX-2 w smiesznych cenach tj. kolejno 210 i 170. Napisalem maila z zapytaniem czy nowe, nieuzywane i dzisiaj rekawice sa juz moje. Czerwono-czarne, nowiutkie, w firmowym opakowaniu. Przymierzylem tez SMX-2, ale rzeczywiscie bardziej sie nadaja w teren. SP-2 sa calkowicie zrobione ze skory, a SMX-y maja w wewnetrznej czesci wszycia zamszowe.

hmm ... to ja juz jestem zbity z tropu .. nie wymieniłeś firmy Vanucci ...

tak siedziełem na forum .. czytałem .. i tak wywnioskowałem że Vanucci Profi to jeden z lepszych modeli a tu nawet nie wspomniałeś firmy ....

to może jakiś komentarz do tego

Gratulacjie zakupu .. aby służyły jak najdłużej.

Przyszedlem sie pochwalic. :)

Szukajcie, a znajdziecie. I badzcie cierpliwi.

(Gosciu ma jeszcze wystawione Alpiny GP PLUS, nowe, w smiesznej cenie 330 zl (sklepy 500).

No widzisz Kosa dlatego warto kupić cos naprawde super, ale poczekać na okazje niż gówieno na szybko ;). Gratuluje zakupu bedziesz na pewno zadowolony, a ja mam model 2006 nie ten stary.

pozdro

hmm ... to ja juz jestem zbity z tropu .. nie wymieniłeś firmy Vanucci ...

tak siedziełem na forum .. czytałem .. i tak wywnioskowałem że Vanucci Profi to jeden z lepszych modeli a tu nawet nie wspomniałeś firmy ....

to może jakiś komentarz do tego

Gratulacjie zakupu .. aby służyły jak najdłużej.

Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi, ale chodzi oczywiscie o rekawice firmy Alpinestars.

No widzisz Kosa dlatego warto kupić cos naprawde super, ale poczekać na okazje niż gówieno na szybko :wink:. Gratuluje zakupu bedziesz na pewno zadowolony, a ja mam model 2006 nie ten stary.

pozdro

No racja racja. Tez mam oczywiscie 2006, bo gdyby chodzilo o stary, to raczej nie zaoszczedzilbym tyle hajsu i niemialbym sie czym chwalic. :cool:

Sp2 są dobre i na trasie i na miasto i nawet jak jest bardzo ciepło super w nich sie jeździ, super uszyte, w ogóle sie ich nie czuje na dłoni.

IMO. Na miasto to chyba jednak lepiej kupić jakieś krótkie rękawiczki lub długie w wersji na lato z wentylacją , bo w długich bez went. to trochę będzie grzało nie w dłonie, a raczej całą rękę (przedramię itp) (no chyba że się jeździ w samym podkoszulku :( )

To wiadomo najlepiej mieć 3 pary - krotkie w bardzo ciepłe dni na miasto, sp2 do pozostałych zastosowań i jeszcze jakieś ciepłe rękawice na zimniejsze dni. Tylko nie kazdy ma tyle kasy, dlatego trzeba sie ratować wyborem czegoś uniwersalnego :biggrin:.

pozdro

To wiadomo najlepiej mieć 3 pary - krotkie w bardzo ciepłe dni na miasto, sp2 do pozostałych zastosowań i jeszcze jakieś ciepłe rękawice na zimniejsze dni. Tylko nie kazdy ma tyle kasy, dlatego trzeba sie ratować wyborem czegoś uniwersalnego ;).

pozdro

a wiec .. czyli rekawice SP2 (których jeszcze nie widziałam i nie przymierzałem) są w miare uniwersalne ... ale nie na super gorące dni i nie na zimne dni .. czyli tak do 5 stopni ?

Nom jest dokładnie tak jak piszesz. W zimne dni ręce troche marzną, bo te rekawice nie mają zadnego ocieplenia, z drugiej strony w ciepłe dni reka sie zawsze troche spoci bo są one całe wykonane ze skóry, nie ma tam zadnej przewiewnej siateczki. Mi akurat to zupełnie nie przeszkadza, a rękawice mam ubrane zawsze gdy tylko wsiadam na motocykl.

pozdro