duddits Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 powiedz, że ma być taki jak w instrukcji podaliDokładnie! I wszystko na ten temat. Masz wiedzieć gdzie to sprawdzić a nie kuć bezmyślnie wszystko na pamięć. Cytuj http://gomoto.tv/naszym motorem jest pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Co prawda czasem może się trafić jakiś wypierd, który będzie chciał żebyś podał dokładną wartość, ale to bardzo rzadkie przypadki Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LupoRF Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Czy ktoś wie jak skończyła się sprawa z sygnalizowaniem prawą ręką nad kaskiem skrętu w lewo? bo mnie to zainteresowało... Cytuj kręciciel obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Na szczęście tak jak wszystko w Polsce - jest gdzieś w dupie :D Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaseR Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Witam i z miejsca przepraszam że odkopuję temet. Ale gdzieś usłyszałem taką dziwną informację iż wedle nowych przepisów prawa jazdy, żeby zdawać na kat. A trzeba posiadać kat. A1 i A2, bądź jedną z nich. PozdrawiamRaseR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Dawno nie śledziłem tematu nowych przepisów, ale z tego co słyszałem to trzeba będzie posiadać jedną z tych kategorii "X" lat (nie pamiętam, ale bodajże 4 lata czy cuś) i po tym czasie można "aspirować" do właściwej kategorii A. Krótko mówiąc- w wieku 18 lat robisz A2, jeździsz sobie na zduszonej DRZ'cie, po 4 latach, czyli w wieku 22 lat robisz A i kupujesz sobie R1. (Gdybyś nie zrobił np. A2 to prawko byś mógł zrobić dopiero po ukończeniu 24 lat) Efekt? Statystyki śmiertelności wśród motocyklistów na drogach w wieku 18-22 lata spadają, ale jeżeli jesteś głupi to Ty, i kilkanaście tysięcy innych osób- dokładasz swoje pięć groszów i gwałtownie rośnie ilość zabitych w wypadkach od 22-25 roku życia. :) Wybaczcie generalizowanie... Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaseR Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) Spoko głupi nie jestem :)Uważam że jestem rozsądny i mam zamiar teraz iść na A1 i tak się zastanawiałem czy żeby zrobić A musze posiadać wszystki kat czy tylko jedną czy bez żadnej od razu na A w wieku 24 lat A czy uważacie że pójście na prawko kat. A1 to będzie strata czasu i pieniędzy.? Edytowane 17 Maja 2012 przez RaseR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 pytanie tylko czy prawko A1 daje takie same przywileje do A jak w przypadku zrobienia najpierw A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaseR Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 No z tego co zrozumiałem co napisał kolega wyżej to tak...I właśnie nie wiem czy robić A1 czy poczekać do A2...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Pardon, w wieku 20 lat można będzie zrobić "A", posiadając od 18 roku życia A2. Niby tak ma być, ale cholera wie jak to będzie wyglądać. Motają się z tymi przepisami. :) Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Pleciecie, a nikt rozporządzenia nie poczyta.Posiadanie kategorii A1 prawa jazdy nie uprawni do zrobienia kat. A w wieku lat 20. TYLKO kat. A2 uprawni do zrobienia kat. A w wieku lat 20.Nie mając żadnej kategorii, A można będzie robić mając lat 24. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Pleciecie, a nikt rozporządzenia nie poczyta.Posiadanie kategorii A1 prawa jazdy nie uprawni do zrobienia kat. A w wieku lat 20. TYLKO kat. A2 uprawni do zrobienia kat. A w wieku lat 20.Nie mając żadnej kategorii, A można będzie robić mając lat 24. No to przecie to napisałem wyżej. :) Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus36 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam,Kolejny raz podchodzę do egzaminu praktycznego na kat. a1.Dwa razy poległem na ominięciu przeszkody, przy czym ostatni raz dwie próby z prędkością 49km/h. Zawsze zaczynam przyśpieszać po przejechaniu bramki. Ważę 90-kilka kg. Liczę na jakieś wskazówki/rady jak rozbujać go do 50+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Aby rozbujać to wystarczy gazu dodawać, a rozwiązaniem Twojego problemu są dodatkowe zajęcia praktyczne a nie czytanie w internecie.Wiesz co to jest przeciwskręt? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus36 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tak wiem czym jest przeciwskręt i jak go wykonać.Na placu wychodzi wszystko ok tylko jest trochę dłuższy rozbieg.Ale dziękuje za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi