mors2005 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Czy może ktoś z kolegów lub koleżanek zdawał w Poznaniu.Jeżeli tak to proszę o wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 1. Jak to jest z kierunkowskazami na placyku? Są na ten temat jakieś przepisy? Pamiętam, że na kursie leciał film jak zdać egzamin na A i w ogóle nie włączali kierunkowskazów (na placu manewrowym).2. Czy ktoś wie gdzie są określone wymiary ósemki na placyku? Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frem Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 na placu nie używasz kierunków... acha sprawdzcie tez trabke przy sprawdzaniu kierunków :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 na necie znalazłem te wymiary ale nie pamietam ile to to miało, chyba średnica koła to było 3,5 metra, tak mi sie kojarzy. Co do kierunkowskazów to na egzaminie u mnie zmiany kierunku sygnalizujesz rękoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Wiadomość z pierwszej ręki, czyli z obowiązującego rozporządzenia Ministra Infrastruktury:- średnica dużego koła ósemki: 3,5 m- średnica małego koła: 1,5 m- szerokość pasa po którym jeździmy w ósemce: 2 m- odległość pomiędzy pachołkami w slalomie i w ósemce: 6,5 mW rozporządzeniu nie ma wymagania używania kierunkowskazów (na placyku). Jest za to lista co należy sprawdzić przygotowując się do jazdy motocyklem. I teraz pytanie, czy tą listę mogę mieć na egzaminie i pokazywać po kolei według punktów, czy mam się nauczyć na pamięć? Posiadania listy rozporządzenie nie zabrania... :flesje: Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Ja jutro panowie mam egzamin , ale nie u siebie w Płocku tylko we Włocławku. 2 tygi czekalem na egzamin więc dlatego. Najlepsze jest to że nie znam w ogóle trasy :bigrazz: a i nie naleze do ludzi ktorzy dbaja az tak mocno o szczegóły i nieraz zapomni mi sie pare pierdół przez ktore nie zalicze praktyki i probuje sie juz dzis skupic :cool:ps. u mnie sygnalizuje sie kiwnieciem glowy tak jak przy zmianie pasa lub wyprzedzaniu lub wlaczeniu sie do ruchu.normalnie czuje sie jak uczniak Edytowane 5 Maja 2008 przez serwient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakintek Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 ja mam praktyczny 18 czerwca (WORD Bydgoszcz), teorie mialem 29 kwietnia. Dlugo sie czeka w tym osrodku, a w moim przypadku szczgolnie bo zdaje na dwie kategorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Dlatego ja nie zdaje w Płocku u siebie, bo jest podobna sytuacja co u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpion26 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 marcin700 możesz dołączyć tą liste tutaj?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Raczej nie wolno zabierac na egzamin listy obsługi na pismie.Przedstawie wam procedury we Włocławku.Mogą się różnić szczegółami lub kolejnością, ale generalnie wszedzie jest podobnie. Podchodzimy do motocykla.Po kolei:1. zbiorniczek płynu hamulcowego z pomiarem w oczku2. korek wlewowy oleju silnikowego z pomiarem w oczku3. naciąg łańcucha 2-2,5cm luzuPrzekręcamy stacyjke4. swiatła pozycyjne przód-tył5. swiatla mijania przód6. swiatla drogowe przód7. sygnal ostrzegawczy swietlny - kilka razy puszczamy długie8. kierunkoskaz lewy przód-tył9. kierunkowskaz prawy przód-tył10. hamulec przedni 11. hamulec tylni12. sygnał ostrzegawczy dzwiekowy , czyli klaksonPo tym sprawdzamy czy motocykl jest na biegu, jesli tak zwalniamy go na luz, podnosimy stopke przeprowadzamy odcinek -zazwyczaj 5 metrow do lini, stawiamy na stopce i informujemy egzaminatora ze motocykl jest gotowy do jazdy.U mnie to tak wyglada.Oczywiscie przy wszystkich procedurach trzeba podejsc i wskazac palcem lub jak kto woli kuta.em :D Jesli przy przeprowadzeniu nie chce nam wejsc na luz tylko siedzi na 1 to normalne ze trzeba lekko sprzeglo przycisnac jednoczesnie probujemy uwolnic go z biegu na luz i lekko popchnac, ale to uwaga dla zdenerwowanych :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_s Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Podchodzimy do motocykla.Po kolei:1. zbiorniczek płynu hamulcowego z pomiarem w oczku2. korek wlewowy oleju silnikowego z pomiarem w oczku3. naciąg łańcucha 2-2,5cm luzuPrzekręcamy stacyjke4. swiatła pozycyjne przód-tył5. swiatla mijania przód6. swiatla drogowe przód7. sygnal ostrzegawczy swietlny - kilka razy puszczamy długie8. kierunkoskaz lewy przód-tył9. kierunkowskaz prawy przód-tył10. hamulec przedni 11. hamulec tylni12. sygnał ostrzegawczy dzwiekowy , czyli klakson 13. Podświetlenie tablicy rejestracyjnej... Dowiedziałem się, że należy to sprawdzić dopiero przed samym egzaminem (na kursie ani słowa). Koleś, który ze mną zdawał podobno przez to nie zdał za pierwszym razem. Napewno nie zaszkodzi jak się sprawdzi... Edytowane 5 Maja 2008 przez michal_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 O tym pierwsze słysze, ale warto wiedziec i przy okazji sprawdzic :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 o podświetleniu tablicy nie ma ani słowa w ustawie !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwient Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 kornol trzymam cie za slowo :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpion26 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Mam jeszcze takie pytanie kiedyś było tak że jeśli skręcamy na skrzyżowaniu w lewo póżniej się ustawiały na pas wewnętrzny(po skręceniu już) a teraz jest tak że można zająć dowolny pas- czy tak jest na każdym skrzyżowaniu równorzędnym , z sygn kolizyjna(bez strzałek) i bezkolizyją (ze strzałkami)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi