santi Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Mam pytanie :czy jak skaczecie na crosie to to tylko trzymacie równo gaz,czy również lekko wysprzęglacie?Ja dzisiaj starałem się lekko wcisnąć sprzęgło na wyjściu z hopy i mam wrażenie ,że leciało mi się bardziej przewidywalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Mam pytanie :czy jak skaczecie na crosie to to tylko trzymacie równo gaz,czy również lekko wysprzęglacie?Ja dzisiaj starałem się lekko wcisnąć sprzęgło na wyjściu z hopy i mam wrażenie ,że leciało mi się bardziej przewidywalnie.Robisz jedną z głupszych rzeczy jaką można zrobić podczas skoku, ale skoro jeszcze żyjesz to daleko raczej nie skakałeś i prędkość też pewnie znikoma - to się chwali :) Na skok ZAWSZE najeżdzasz na równym gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Przyśpieszanie przed wyskokiem = lot na tył, zwalnianie przed wyskokiem = lot na przód. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santi Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zawsze wjeżdżałem na wyjście z równym gazem ,na w miare wysokim biegu z tym ,że obawiam sie z reguły odruchowego odpuszczenia gazu z powodu strachu i wiadomo jakich konsekwencji.Pomyślałem ,że delikatne wysprzęglenie zapobiegnie ewentualnemu pikowaniu na przód.Zasugerowałem się zresztą wypowiedzią briana lopeza ,misrza świata w 4x mtb, który też jeżdzi crossem,że na wyjście wjeżdża na półsprzęgle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zawsze wjeżdżałem na wyjście z równym gazem ,na w miare wysokim biegu z tym ,że obawiam sie z reguły odruchowego odpuszczenia gazu z powodu strachu i wiadomo jakich konsekwencji.Pomyślałem ,że delikatne wysprzęglenie zapobiegnie ewentualnemu pikowaniu na przód.Zasugerowałem się zresztą wypowiedzią briana lopeza ,misrza świata w 4x mtb, który też jeżdzi crossem,że na wyjście wjeżdża na półsprzęgleNajeżdżanie na wysokim biegu (czyli na średnich obrotach) jest dobre, masz w razie lotu na przód zapas mocy aby po dodaniu gazu szybko podnieść przód motocykla. A wjeżdżanie na półsprzęgle to pierwsze słyszę, myślę że jak masz dobrze opanowany motocykl to można myśleć o takich rzeczach, ale jak dopiero zaczynasz to lepiej skup się na ważniejszych rzeczach jak sprzęgło w czasie lotu, gaz i hamulec, bo raz się uda a raz za mocno wysprzęglisz i przelecisz przez kiere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi