Skocz do zawartości

Yamaha V-max (vmax) - straciłem głowę ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy wsrod Vmaxowiczow i gratuluje slusznego wyboru :flesje:

Zapraszam tez na forum poswiecone temu motocyklowi na:

http://vmaxpolska.republika.pl/

Ten zbiorniczek to zapewne wyrownawczy plynu chlodzaacego :wink: Przycisk fuel sluzy do przelaczania ze stanu normalnego na rezerwe kiedy zapali sie kontrolka "wrzuc monete" :bigrazz:

Nie wiem o jakiej kontrolce piszesz na jakiej tablicy :icon_rolleyes: Zapodaj jaka fotke. Poza tym pochwal sie co za rocznik, jaka wersja etc...

:icon_mrgreen:

• 7 miesięcy temu...

Witam wszystkich,

przymierzam się do zakupu Yamahy V-max z lat 90-tych. Czy ktoś może zna ten motocykl? Proszę o wszelkie opinie na temat tej maszyny.

z góry dziękuję za każdą informację,

Pozdrawiam.

Edytowane przez jardom

Czlowieku, ktora maszyne :icon_eek: Lata 90-te to dosc szerko wachlarz motocykli, poczatek lat 90-tych, koncowka :icon_rolleyes: Nie bardzo tez wiem co za informacje potrzebujesz i odnosnie jakiego motocykla? Chcesz kupic wersje otwarta czy kastrata? Troche wiecej konkretow...

• 5 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...

Ze swoich doswiadczen wiem ze najlatwiej przeszczepic caly przod z kolem i hamulcami od czegos co naprawde dziala :)

Oczywiscie estetyka zaczyna byc wowczas problemem.

Jesli chodzi o sama pompe hamulcowa to mysle ze mozna ja zostawic, jako ze wszystkie tradycyjne pompy malo roznia sie od siebie.

Jesli chodzi o tyl to w wypadku starego VMaxa z lat 80 tych amory moga byc po prostu zuzyte i zakup nowych moze poprawic sprawe.

Druga droga to przerabianie starych zawieszen - trudne i kosztowne.

• 7 miesięcy temu...

Oglądałem dziś Maxa z 96 roku i mimo przeczytania tego tematu ( i nie tylko ) mam pytania:

-według sprzedającego jest to wersja 100KM, ale po przekręceniu kluczyka słychać było jakieś silniczki w okolicy gaźników. To v-boost czy pompa paliwa ?

-motocykl strasznie dziwnie się prowadzi, przy manewrowaniu z małą prędkością lekki skręt kierownicą powoduje, że kiera leci prawie do ograniczników. Podczas jazdy w zakrętach też trzeba bardzo mocno trzymać ster i się pilnować żeby nie skończyć w rowie. Na początku myślałem że to łożysko główki, ale na postoju kiera chodzi normalnie. Czy każdy v-max tak się prowadzi czy z tym jest coś nie tak ? Bo szczerze mówiąc przeraziłem się sposobem prowadzenia.

Jest tu ktoś z Warszawy z V-max'em i dałby się karnąć żeby porównać ?

Rozek Vmaxa kupujesz??? :icon_eek:

To poglebianie skrętu przy małych predkosciach moze byc po prostu typowym 'waleniem sie w zakret' co dla motocykli z bardziej 'chopperowa' geometria jest normą. Było sie przejechać moim Vsem to byś mial jakis punkt odniesienia:]

Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800

Oglądałem dziś Maxa z 96 roku i mimo przeczytania tego tematu ( i nie tylko ) mam pytania:

-według sprzedającego jest to wersja 100KM, ale po przekręceniu kluczyka słychać było jakieś silniczki w okolicy gaźników. To v-boost czy pompa paliwa ?

-motocykl strasznie dziwnie się prowadzi, przy manewrowaniu z małą prędkością lekki skręt kierownicą powoduje, że kiera leci prawie do ograniczników. Podczas jazdy w zakrętach też trzeba bardzo mocno trzymać ster i się pilnować żeby nie skończyć w rowie. Na początku myślałem że to łożysko główki, ale na postoju kiera chodzi normalnie. Czy każdy v-max tak się prowadzi czy z tym jest coś nie tak ? Bo szczerze mówiąc przeraziłem się sposobem prowadzenia.

Jest tu ktoś z Warszawy z V-max'em i dałby się karnąć żeby porównać ?

Pompa to pompa a dzwiek Vboosta jest bardzo charakterystyczny. Jezeli 100 kucy to moze to byc zapewne kastrat bez tego super urzadzenia, ktory powyzej 6500 KRPMow dodaje zyciu smaku :icon_mrgreen:

Jezeli tak sie kiepsko prowadzi to znaczy ze rama zapewne krzywa, choc nie powiedziane. Jezeli chcesz zeby max dobrze jechal musi miec zrobiony porzadny serwis i wszystko tak jak pisze w serwisowce. Najszybciej przekonalbys sie jadac spokojnie na prostej i puszczajac kierownice, jezeli jedziej jak po sznurku znaczy wszystko ok, ale cos mi sie wydaje ze ten maxior mogl miec bogata historie...

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Witam wszystkich użytkowników. Jestem świeżym posiadaczem V maxa 1200 z 1990 roku i mam taki mały problem

Mianowicie Jak kupiłem moto jakieś 2 miesiące temu wszystko chodziło ładnie ale wiadomo zima Motor w szopie itp itd i nie mialem czasu żeby go przepalić.

ostatnio chciałem sprawdzić czy wszystko ok a Maxio nie odpala, wiec odkręciłem śróbki spóstowe na gaznikach i nic sucho, ani kropelki przez wężyki przelewowe więc czy jest jakiś sposób żeby zalac je paliwem? dodam tylko że pompa paliwowa dziala.

wcześniej jezdziłem banditem 1200 i Takich problemów nie miałem.

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...

Witaj

Mozesz troszke blizej go opisac, ktory rocznik, czy wersja pelna i oryginalna czy masz jakies juz dynojety zalozone...

rocznik 1998. wersja otwarta.kupiony w polskim salonie Yamahy,zmienilem filtry,zawieszenie,wzmocnienie ramy, chromy , wydechy itd...