Skocz do zawartości

problem z hamulcem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc.

Mam problem z hamulcami w motoże dirt bike 150.

A więc w moto. mam hamulce tarczowe i nie wiem co jest graneże zanikł mi hamulec tylni.

wszystko bylo dobże do czasu aż odkreciłem odpowietrznik i nacisłem na hamulec nożnyi troche płynu sie wylało. no i tu zaczoł się cały problem hamulec przestał działac. :banghead:

hamulec jest mięki dociskam do oporu i nic nie działa.

płyn w zbiorniczku jest.

byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :notworthy:

a jeżeli nie wiecie jaki jest to motor to nic nie szkodzi możecie opisa to na przykładzie innego motocykla jak naprawic ten hamulec tarczowy.

(jestem nowy na forum)

pozdrawiam.

jeśli nie wiecie jaki to jest motor to wpiszcie na allegro " dirt bike "150 albo 200 to wam znajdzie

Edytowane przez Pawel dirt bike

Witam! Na pewno gdy odkręciłeś odpowietrznik nacisnąłeś hamulec i puściłeś, w tym momencie pompa zassała do układu powietrze :) teraz musisz pompować dźwignią aż trochę ztwardnieje nacisnąć dźwignię i odkręcić odpowietrznik nie puszczając dźwigni, zakręcić odpowietrznik i znowu pompować odkręcać i tak aż będzie dobrze :)

Edytowane przez patrykt7

patryk ma racje

zapewne jak odkreciles odpowietrznik to nacisnoles dzwingnie i nastepnie pusciles i zakreciles odpowietrznik zassal powietrze i dzwignia zrobila sie miekka.

Zrob tak popompuj troche dzwignią nastepnie wcisnij ja odkrec odpowietrznik wyleci powietrze i troche plynu nastepnie zakrec odpowietrznik rob to wszystko ciagle trzymajac dzwignie nie puszczaj jej, nastepnie pompuj trzymaj odkrecaj zakrecaj pompuj az ztwardnieje dzwignia

Czy autor tematu nie chodzi do szkoły?

Sądząc po ilości byków, powinien do książki usiąść, zamiast motocyklem się bawić.

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus