drbig800 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 witam czy jest mozliwosc sprawdzenia poziomu paliwa przez naprzyklad spuszczenie paliwa z komor i zlanie go do naczynia i sprawdzenie ile jest mililitrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmc Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Czesc,wydaje mnie się, że jedynym problemem jaki napotkasz, bedzie wzór na objętość komory :-). Mając ten wzór i pomiar ilości bez problemu wyliczysz wysokość...... tylko ten wzór :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 zakładasz rurke na spust odrekcasz spust i kranik następnie drugi koniec rurki przykładasz do krawędzi połączenia komory z gaźnikiem. Coś Ci tam wyjdzie. teraz znajdz ile powinno być mm poniżej krawędzi i będziesz miał odpowiedz. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 witam czy jest mozliwosc sprawdzenia poziomu paliwa przez naprzyklad spuszczenie paliwa z komor i zlanie go do naczynia i sprawdzenie ile jest mililitrowTeoretycznie jest taka możliwość tylko nikt nie sprawdzał jeszcze w ten sposób i nie ma odnośnych danych, musiałbyś poprosić kogoś z 4um aby taki pomiar zrobił na swoim motocyklu tylko po co?Manual podaje dosyć dokładnie jak powinien być ustawiony pływak. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GANER Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 WitamMoze ktos mi rozwieje wątpliwosciPrawidłowy poziom to 4.5-5.5mm ponizej krawedzi komory,ale nie wiem w którym miejscu dokonac pomiaru, gazniki nie są w poziomie (Yamaha XJR1200)Czy na początku ,na końcu a moze na srodku komory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 WitamMoze ktos mi rozwieje wątpliwosciPrawidłowy poziom to 4.5-5.5mm ponizej krawedzi komory,ale nie wiem w którym miejscu dokonac pomiaru, gazniki nie są w poziomie (Yamaha XJR1200)Czy na początku ,na końcu a moze na srodku komory?W manualu masz fotkę w którym miejscu trzymać przezroczysty wężyk Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi