RobgiE Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witamczy jesli olej w silniku bedzie zuzyty moze byc taka ewntualnosc ze sprzeglo ma bardzo mala regulacje ? dokladnie chodzi mi o to ze jak ustawie zeby sie nei slizgalo to mi lekko szarpie w momencie wrzucania jedynki a jak ustawie zeby nie szarpalo to slizga sie przy wkreceniu gazu ostro. Czy jesli olej bedzie wymieniony ten zakres moze sie zwiekszyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 lekkie szarpnięcie przy wrzucaniu jedynki jest na ogół normalnym objawem w motocyklach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 W Twoim przypadku tarcze raczej do wymiany razem ze sprężynami Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-z Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A w przypadku gdy na zimnym silniku jest wszystko OK a po rozgrzaniu sprzęgło zaczyna nieznacznie ciągnąć ?? może to być winą oleju ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobgiE Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 jesli linka podkrece tak ze przy wrzucaniu jedynki czuc lekkie szarpniecie (ale nie ciagnie wtedy) ti mi sie nei slizga w czasie przyspieszania wogole.Tylko jak mocno srecilem linke zeby wogole nie bylo czuc szarpniecia to wtedy mi sie tak stalo. Wiec po prostu moze tak musi byc z tym szarpnieciem , generalnie to nie jest jakies wielkie szarpniecie tylko po prostu lekko czuc takie trykniecie. Moze sie niepotrzebnie czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 jesli linka podkrece tak ze przy wrzucaniu jedynki czuc lekkie szarpniecie (ale nie ciagnie wtedy) ti mi sie nei slizga w czasie przyspieszania wogole.Tylko jak mocno srecilem linke zeby wogole nie bylo czuc szarpniecia to wtedy mi sie tak stalo. Wiec po prostu moze tak musi byc z tym szarpnieciem , generalnie to nie jest jakies wielkie szarpniecie tylko po prostu lekko czuc takie trykniecie. Moze sie niepotrzebnie czepiamNa końcówce dźwigni musisz mieć luz w granicach 10 do 15 mm przy prawidłowym ustawieniu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Np. u mnie , oprócz regulacji na lince ,ustawia się również wkręt w deklu silnika . Sposób regulacji podaje serwisówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Taki tryknięcie to normalka i jeszcze sie nie spotakłem w motocyklowych skrzyniach, zeby tego nie było...Wyreguluj ta, zeby trykało przy jedynce i będzie gites. Zobacz u kolegów - napewno mają identycznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi