Skocz do zawartości

Co sądzicie o tłumiku AKRAPOVIC

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie tak jak w temacie. Mam na myśli tłumik do hondy cbr900. Hodzi mi o dzwięk zeby miał basowy dzwięk. Jakoś nie mogę nigdzie znaleźć opini na ten temat. A tu konkretny model o który mi chodzi.

"AKRAPOVIC BOLT-ON LINE"

http://www.akrapovic-exhaust.com/main/prod...oduct_lines.htm

• Administrator

Stary... Jak dla mnie nie ma lepszych wydechów niż Akrapovic... Chyba żadna inna firma nie spędza tyle czasu na testowaniu układów wydechowych do konkretnych modeli. W rezultacie otrzymujesz produkt idealnie dostosowany do poszczególnych modeli motocykli.

Oczywiście coś za coś - w tym przypadku bardzo wysokie ceny.

Niemniej jeśli możesz kupić tłumik Akrapovica, to bierz. Rzecz jasna najlepsze rezultaty osiąga z kolektorami tworzonymi przez Akrapovica.

pzdr

A może znacie jakieś strony gdzie mógłbym zakupić ten że tłumik nie czekająć ponad miesiąc na dostawe. Orientowałem sie na jednej ze stron gdzie sprzedają to powiedzieli mi ze musze poczekac na zrobienoie go dla mnie. To troche za długo zwazając ze juz may sierpin i prawie konczy sie sezon. Słyszałem o amerykańskich stronach ze tam mozna zakupic taniej. proszę o jakieś porady.

A może znacie jakieś strony gdzie mógłbym zakupić ten że tłumik nie czekająć ponad miesiąc na dostawe. Orientowałem sie na jednej ze stron gdzie sprzedają to powiedzieli mi ze musze poczekac na zrobienoie go dla mnie. To troche za długo zwazając ze juz may sierpin i prawie konczy sie sezon. Słyszałem o amerykańskich stronach ze tam mozna zakupic taniej. proszę o jakieś porady.

Sory ale o tych tłumikach wiele ci nie powiem pyzatym że mają ładny dźwięk :) :) ale chciałbym zapytać czy myślisz że z amerykańskich stron jak kupisz to dostaniesz wcześniej niż za miesiąc ????

Mieszkam w irlandii chociaz tu poczta działa fatalnie i rozmawiałem z kolesiem który zakupił na ebay-u amerykanskim i mówił ze otrzymał w ciągu 2 tygodni poza ty moja dziewczyna kupuje jakieś ciuszki i nie czeka dłuzej jak 2-3 tygodnie. I poza tym są dużo tansze znalazłem jedną stronę ale nie wysyłają za granice, a na drugiej żadaj przefaksowania dowodu osobistego.

• 10 lat później...

Witam

Posiadam bmw s1000r z końcówka akrapovic. Chciałbym wstawić teraz pełen przelot ale zastanawiam się czy kopic same kolektory akrapovic ze stali czy kolektor arrow.

I chciałbym mieć podobny efekt jak na tym filmiku

I na pełnym przelocie stalowym akrapovic uzyskam coś takiego ?

• 2 tygodnie później...

Jak chcesz basowy dzwięk to wybierz wydech BOS.

Zdecydowanie bardziej basowy niż acrap.

Jednak acrap robi dedykowane wydechy jednak jak zawsze trzeba silnik ustawić pod wydech (zwałszcza po wywaleniu kata.)

Porównywałem oba u siebie w KTM-ie i tak:

bos, zdecydowanie bardziej niższy dziwęk i fajniejszy na krótką metę.

acrap jest cichszy i mniej basowy ale przez to nie męczy w dłuższych trasach, i jest tez wiekszy szacun jak sie ma acrapa :)

co do zakupu to nie pomogę.. kupywałęm z ameryki i max 3 tyg czekania..

Jak chcesz basowy dzwięk to wybierz wydech BOS.

Zdecydowanie bardziej basowy niż acrap.

Jednak acrap robi dedykowane wydechy jednak jak zawsze trzeba silnik ustawić pod wydech (zwałszcza po wywaleniu kata.)

Porównywałem oba u siebie w KTM-ie i tak:

bos, zdecydowanie bardziej niższy dziwęk i fajniejszy na krótką metę.

acrap jest cichszy i mniej basowy ale przez to nie męczy w dłuższych trasach, i jest tez wiekszy szacun jak sie ma acrapa :)

co do zakupu to nie pomogę.. kupywałęm z ameryki i max 3 tyg czekania..

Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.”

Witam

Posiadam bmw s1000r z końcówka akrapovic. Chciałbym wstawić teraz pełen przelot ale zastanawiam się czy kopic same kolektory akrapovic ze stali czy kolektor arrow.

I chciałbym mieć podobny efekt jak na tym filmiku

I na pełnym przelocie stalowym akrapovic uzyskam coś takiego ?

Moze cos z polki SC Project :wink:

Porownanie

Edytowane przez Taurus 61