Skocz do zawartości

jeździmy po przechodniach?!

pszczola35
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeździłeś kiedyś bez szybki czy gogli ? Wiesz jak to jest kiedy wielki śmierdzący robal strzeli Cie w pobliże oka ?

Ja dojeżdżam do przejścia to się rozglądam czy ktoś nie idzie, to nie stresuj się tak jak bym conajmniej jakiś carmagedon na drodze robił :banghead:

no przy 90 km/h jedziesz do Biedronki po .................

nowe oko :banghead:

kolego zdecyduj sie czy nie lepiej zmienic helmofon czy odpuscic sobie jazde :D

:D

no przy 90 km/h jedziesz do Biedronki po .................

nowe oko ;)

kolego zdecyduj sie czy nie lepiej zmienic helmofon czy odpuscic sobie jazde :P

;)

Niet, kask zostaje bo taki po odpowiada do jazdy na wsi, jazdy sobie nie odpuszcze bo znowu będę gnił przed kompem ;) Jutro kończe kurs na prawko i ide zapisać się na egzamin so watch out :wink:

P.S Instruktor stwierdził że technike mam bardzo dobrą to chyba nie jest ze mną tak źle ;) W jego mniemaniu technika to też rozglądanie się czy przypadkiem kogoś lub czegoś nie rozjedziesz ( w przypadku zmiany pasa czy ciebie coś nie rozjedzie :P ).

Edytowane przez shiningami

Ja dziś o mało co na własne życzenie nie pieprznąłem jakiejś laski na przejściu. Skręcałem w Warszawie z Kruczej w Jerozolimskie w lewo i miałem zieloną strzałkę w lewo czyli przejazd bezkolizyjny. Laska miała czerwone światło a mimo to nie rozglądając się nawet zbytnio władowała się na to przejście ... spokojnie bym przejechał za nią ale ponieważ codziennie dojeżdżam tą trasą do pracy i codziennie widzę jak ludzie się tam pakują na czerwonym postanowiłem ją obtrąbić. I to był ogromny błąd ... Panna mnie nie widziała więc na trąbienie zareagowała nieprzewidywalnie spierniczając spowrotem na chodnik ale gdy mnie zobaczyła to znów zrobiła w tył zwrot i w końcu nie wiedziałem z której strony ją minąć ... Na szczęście w końcu stanęła jak wryta i minąłem ją z prawej ale oczyma wyobraźni już widziałem nasze bliskie spotkanie.

Kurcze muszę następnym razem uważać z tym trąbieniem, ale przynajmniej mam nadzieję że dziweczynie odechciało się przełażenia na czerwonym bo wyglądała na mocno przestraszoną.

'hubert_afri' date='09 sierpień 2007 - 08:36'

Ja dziś o mało co na własne życzenie nie pieprznąłem jakiejś laski na przejściu. Skręcałem w Warszawie z Kruczej w Jerozolimskie w lewo i miałem zieloną strzałkę w lewo czyli przejazd bezkolizyjny.

tam co chwila tak sie dzieje...

nie pamietam, ale przed remontem torów tramwajowych chyba zielone włączało się jednocześnie w obu kierunkach i teraz każdy odruchowo idzie dalej. Nie bronię ich w każdym razie.

No niestety, trzeba tam uważać ....

Edytowane przez Jadwisia

Myślę że to wynika z tego że ludzie świadomie pakują się na czerwonym bo to teraz tylko 2 pasy do przeskoczenia a w dodatku korki więc samochody szybko nie jeżdżą, ale nie wiedzą że teraz jest światło "bezkolizyjne" dla skręcających w lewo i może ich spotkać niespodzianka ...

Pewnie są przyzwyczajeni że jak stają Jerozolimskie to zaraz ruszy Krucza i im również zaraz zapali się zielone jak już będą na przejściu ...

Edytowane przez hubert_afri

Dużo jeżdżę na rowerze i denerwuje mnie to że dla innych użytkowników drogi jestem przeszkadzajką. Najchętniej kopnęli by mnie w dupsko przy wyprzedzaniu. , bo przecież rowerzysta powinien zjechać na pobocze. Rzadko sie zdarza że ktoś inteligentnie poczłapie za mną aż będzie miał miejsce do wyprzedzenia..

Bez obrazy ale w tej sytuacji JESTES zawalidroga. IMO jesli widzisz ze za Toba robi sie korek to czemu nie zjedziesz na pobocze?? Korona z glowy spadnie?? Przeciez duzo latwiej jest zjechac na pobocze niz korkowac droge 50-ci samochodom i innym pojazdom. Postaw sie tu w sytuacji kierowcow samochodow/motocykli/ciezarowek. Jak jedziesz autem to nie wkurza cie jak 20 aut przed toba ciagnie sie 15 km/h fura z gnojem? No prosze Cie... Pozdr

Edytowane przez milosz-RR

SUPPORT 18

Bez obrazy ale w tej sytuacji JESTES zawalidroga. IMO jesli widzisz ze za Toba robi sie korek to czemu nie zjedziesz na pobocze?? Korona z glowy spadnie?? Przeciez duzo latwiej jest zjechac na pobocze [...ciach...]

Nie każdym rowerem zjedziesz zawsze bezpiecznie na pobocze. (nieutwardzone, bo chyba o takie chodziło Tuzmenowi)

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)