shaman9 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witam! Interesuje mnie ile i najlepiej jakiego oleju wlac do przednich i tylnych amortyzatorow do Jawy 250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Przód- po 0,5 l na lage, czyli łącznie bedzie litertył - po piędziesiątce- czyli po 0,05l na amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaman9 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Napewno tam wchodzi 0,5 L na lage??? bo u mnie przy wlewaniu przy 300ml olej wyplynal gora wiec nie wiem o co chodzi. Wydaje mi sie ze powinno byc mniej. Przykladowo do WFMki lalem cos kolo 180ml a do Yamahy XJ 230ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 w rocznikach chyba do 58 100mlw pozniejszych 150mli w tylne chybatroche wiecej niz 50ml ale nie jestem teraz w chacie wiec nie powiem. ja zalalem lux10 a w tyl lux10 z hipolem( byl pod reka) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcha Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Wg. org. instrukcji do 353/03 (wersaja z kołami na półbębnach) leje się po 100ml na lage mieszanki 60% "tłumicoweho oleje" (olej do amortyzatorów) 40% petroleje (nafta, ropa, olej napedowy), z tyłu po 65ml. Ja osobiście mam nowszą wersję 353/04 1960r. z tyłu załem po 50ml hipolu i jest naprawde dobrze. Wcześniej chyba nikt od nowości nie wymieniał tego oleju bo po rozkreceniu z jednego wylało mi się coś co bardziej przypominało oranżade a nie olej :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi