Skocz do zawartości

Nowa motorynka !!!

gumbej
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

znalazłem takie oto coś :

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=221134694

a, że obiecałem synowi (11 lat) crosika jestem zainteresowany może ktoś wie coś więcej bo sprzedawca

tylko zachwala mówi ze nawet 120 tyś.km ten silniczek jest w stanie przekręcic bez remontu.

pomysł hondy produkcja oczywiście ping-pongi :)

podpowiedzcie coś please ;)

Bedzie duzo radosci jak kupisz i duzo placzu jak bedzie trzeba dlugo czekac na czesci, duzo za nie trzeba bedzie zaplacic lubi nie dostaniesz wcale.

Pozdro

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Bedzie duzo radosci jak kupisz i duzo placzu jak bedzie trzeba dlugo czekac na czesci, duzo za nie trzeba bedzie zaplacic lubi nie dostaniesz wcale.

Pozdro

bez przesady to ma silnik wywodzący sie z hondy monkey i jest on montowany w 99% tego typu sprzetów i uwiez że z częściami nie ma najmniejszego problemu.

bez przesady to ma silnik wywodzący sie z hondy monkey i jest on montowany w 99% tego typu sprzetów i uwiez że z częściami nie ma najmniejszego problemu.

Niby tak, ale 2 znajomych miało poważne problemy z dostaniem do niego części. Jeden musiał sprowadzać zza granicy a drugi był tak zdesperowany, że w końcu pozbył się sprzęta. Jedyne co mi sie podoba w tych motorkach to to, że zamiast robić remont kupuje się nowy silnik 125cm za 700-750zł, stary sprzedajemy za 200-300zł na części i za mniej więcej 400zł mamy nowy silnik :bigrazz:

moj brat w minicrossie ma ten silnik tylko 125cm, jak narazie jest wszystko ok, i idzie az milo, z kazdego biegu na kolo idzie, ladnie pali i wogole

co prawda mamy go dopiero niecaly miesiac, wiec niewiadomo jak to bedzie

Edytowane przez Jimmy

Witam

znalazłem takie oto coś :

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=221134694

a, że obiecałem synowi (11 lat) crosika jestem zainteresowany może ktoś wie coś więcej bo sprzedawca

tylko zachwala mówi ze nawet 120 tyś.km ten silniczek jest w stanie przekręcic bez remontu.

pomysł hondy produkcja oczywiście ping-pongi :banghead:

podpowiedzcie coś please :notworthy:

no to ja się postaram coś podpowiedzieć zamiast pisać "to jest jakieś chińskie gówno kup coś innego", bo to nie jest żadna pomoc. Mi osobiście to ten sprzecik się nie widzi w ogóle :lapad:

Za to proponuje spojrzeć lepiej na:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M466695

ten motorek był testowany w czerwcowym nr Światu motocykli i rzeczywiście jest to Tajwański wyrób czyli godny polecenia :lalag: . Pozwole sobie zacytować fragment:"Jadąc na 75% możliwości, możemy osiągnąć spalanie poniżej 1,5 litra na 100km[...] jeżdżąc dynamicznie nie udało się przekroczyć 1,85l/100km"

Prędkośc max w teście to 62km/h czyli sporo jak na takiego małego 4T

Dlatego radze dołożyć troszkę i kupić coś co ma jakiś wygląd i osiągi :biggrin: :crossy:

Edytowane przez pawel125r

jeden pies:p

a i tu się mylisz :notworthy:

niedawno znajomy przymierzał się do zakupu skuterka na lato do pomykania po mieście. między innymi byliśmy w salonie/ serwisie rometa i in. wiadomości tam uzyskane: romet do ub roku zamawiał swoje pierdopędy na tajwanie, w związku z czym były one przyzwoitej jakości i nawet jeździły. w końcu tajwan ma dość znaczące osiągnięcia, np sym zaliczany jest ponoć do jednej z lepszych marek skuterów; przynajmniej tych, które nie kosztują -naście tysięcy. o tych zazwyczaj rometach mówią ludzie, którzy je sobie chwalą. problem zaczął się w tym roku, z nową serią rometów, które dla oszczędności (budują przecież fabrykę/ montownię, gdzieś trzeba było zaoszczędzić) zamówiono w chinach. i tu się zaczęły schody, bo rekordowy przypadek to było zatarcie wału po 156km, nowy który przyszedł do wymiany był też uszkodzony; a częste awarie są po prostu normą. przy tym jeśli ten silnik faktycznie leżał koło planów konstrukcyjnych hondy, to jeszcze o niczym nie świadczy (poza tym, że chińczycy kopiują wszystko jak leci)

pozostaje faktycznie przemyśleć zakup tego bad boya, bo chociaż to nie cross, to z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć, że posłuży znacznie dłużej i lepiej niż jakikolwiek pojazd produkcji chińskiej

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Niby tak, ale 2 znajomych miało poważne problemy z dostaniem do niego części. Jeden musiał sprowadzać zza granicy a drugi był tak zdesperowany, że w końcu pozbył się sprzęta.

Znaczy, że pierdoły z nich ^^

Pozwole sobie zacytować fragment:"Jadąc na 75% możliwości, możemy osiągnąć spalanie poniżej 1,5 litra na 100km[...] jeżdżąc dynamicznie nie udało się przekroczyć 1,85l/100km"

Prędkośc max w teście to 62km/h czyli sporo jak na takiego małego 4T

Dlatego radze dołożyć troszkę i kupić coś co ma jakiś wygląd i osiągi :icon_evil: :bigrazz:

To fakt, te silniczki mają minimalny apetyt na fabrycznych ustawieniach. Z resztą ile miały by mieć, skoro maksymalna prędkość taka niska? Wiadomo, poziomy silnik produkcji chińskiej to nie jest to samo co wysokoobrotówka w CB50J z fabryki Hondy, gdzie z 50cc w 4T można wycisnąć znacznie więcej (brat mi świadkiem że 95km/h jest, a zamierzam wykręcić więcej :clap: ) przy spalaniu na poziomie 3l/100km.