KarOr Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 popieram przedmowce w 100%... pozdrawiam :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajewa777 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Z tego co pamiętam to bak pasuje tylko ze to tragicznie wygoda, ja bym nie polecał > zgodzę sie z kolegą który powiedział "wiejski tuning" :bigrazz: Gratuluje sprzętu XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 popieram przedmowce w 100%... pozdrawiam :banghead: Napiszesz jeszcze jednego takiego posta a odpoczniesz od forum. Kolejny Gościu nam rosnie :icon_razz: :buttrock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrolohead_69 Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Chyba macie racje, na razie nie będę cudował. :bigrazz: A tak, btw widziałem że można założyć do simsona obrotomierz chciałem sie was zapytać czy nie wiecie gdzie go można kupić ?? może ktoś z Was ma taki i mógłby niedrogo odsprzedać :).I jak go podłączyć ? :crossy: Odpowiednie zamocowanie juz wylookałem -> Półka :icon_twisted: Pzdr Adam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 A mi tam sie podoba z takim bakiem przynajmniej tak jak ten co pokazal busterek.Z bakiem od Emy bił by na glowe nawet Charta wygladem moim zdaniem. Pozdro BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 A tak, btw widziałem że można założyć do simsona obrotomierz chciałem sie was zapytać czy nie wiecie gdzie go można kupić ?? może ktoś z Was ma taki i mógłby niedrogo odsprzedać ;).I jak go podłączyć ? :bigrazz: Odpowiednie zamocowanie juz wylookałem ->Może niewiele pomogę, ale widziałem kiedyś taki obrotomierz do Simsona, z tym że fotkę zapisałem na dysku półtora roku temu, więc nie pamiętam, kto to sprzedawał (było na allegro, to pewne). I na pewno czytałem też w necie jakieś informacje, jak zamontować obrotomierz z FSO (Poloneza/Fiata). Mam też fotkę z Jawki z efesowskim tachomierzem, też była na Allegro, ale fotkę zapisałem 2 listopada 2006, więc nie wiem, kto to sprzedawał i jak zamontował. Coś było o cewkach itd., że obrotomierz jest elektroniczny (nie na linkę, tylko na kable) i sam przelicza prędkość obrotową na podstawie impulsów. Ta Jawka była kosmiczna, cała w owiewkach :-). Mam jeszcze 3 inne jej zdjęcia :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Chyba macie racje, na razie nie będę cudował. :D A tak, btw widziałem że można założyć do simsona obrotomierz chciałem sie was zapytać czy nie wiecie gdzie go można kupić ?? może ktoś z Was ma taki i mógłby niedrogo odsprzedać :bigrazz:.I jak go podłączyć ? ;) Odpowiednie zamocowanie juz wylookałem -> Półka :bigrazz: Pzdr Adam :clap: chce Ci sie z tym pie**olic? przeciez trzeba jeszcze dokupic sam obrotomierz, dekiel silnika od strony sprzegła z napedem obrotomierza no i linke. Moim zdaniem w simsonie to zbędny bajer :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obarzaneq Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Mozna zamontowac obrotmoerz od maluch albo poloneza. Wystarczy wymienic jeden z kondensatorow podajze 220nF na 470nF (gdyz taki najblizszy mnoznikowi 2) i mozna sie cieszyc doslownie za gorsze eleganckim obrotkiem do simsona. Sam sobei takiego zrobilem ale nie mialem pomyslu an mocowanie i sprzedalem z duzym przebiciem a wlozylem kolo 20 za kondenasator. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Bak super pomysl, bedzie mozna sie mozna na nim wylozyc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrolohead_69 Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Bak super pomysl, bedzie mozna sie mozna na nim wylozyc :biggrin: no właśnie, też się zastanawiałem czy kierownica nie będzie dobijać do baku :) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Bak super pomysl, bedzie mozna sie mozna na nim wylozyc D.gif Chyba mu chodziło o to że będziesz mógł się położyć na baku dla lepszej aerodynamiki* *czy w simsonie i innych demoludach można mówić o aerodynamice ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrolohead_69 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Chyba mu chodziło o to że będziesz mógł się położyć na baku dla lepszej aerodynamiki**czy w simsonie i innych demoludach można mówić o aerodynamice ;] O kurcze ale zonk! :D To jednak nie zmienia faktu że będzie się można na nim wtedy łatwiej wyłożyć (tj. przewrócić :) ) Jak już ktoś chyba napisał wcześniej, jak sie zatankuje to może być wyżej środek ciężkości i przez to może być mniej stabilny :D PS. prace nad doprowadzeniem go do stanu używalności trwają :crossy: : dziś wymieniłem kilka szprych, a jutro czeka mnie wymiana wałka startera, bo był luz na połączeniu i całkiem sie ząbki zjechały :icon_mrgreen: Pzdr Adam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara_1990 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zostaw go w orginale, ja wczoraj w mielnie widzialem chłopaka na zielonym simku, wszystko wypolerowane, szprychy felgi wydech i wygladal naprawde kozacko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrolohead_69 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zostaw go w orginale, ja wczoraj w mielnie widzialem chłopaka na zielonym simku, wszystko wypolerowane, szprychy felgi wydech i wygladal naprawde kozacko Myślałem nad tym i powiem, że to jest kuszący pomysł, tak chyba zrobię:flesje: Oczami wyobraźni widzę w pełni wypolerowanego simka :banghead: ;) :icon_mrgreen:. I tak sobie myślę: Widziałem na allegro takie cos jak np:chromowana osłona łańcucha . Jak myślicie takie dodatki będą fajnie wyglądały, czy to może już być za dużo??(oczywiście teraz próbuję ułożyć plan działania na zimę :crossy: ) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dziś z zamiarem wymiany wałka startera, odkręciłem lewy dekiel i ku mojemu zasmuceniu, między koszem sprzęgłowym a zębatka na wale jest duży luz :biggrin: :biggrin: :cool: A kiedy powoli kręcę wałem to słyszę jakiś metaliczny dźwięk z cylindra(może pęknięty pierścień??) Nie można tak jeździć żeby sie nie zrobiło jeszcze gorzej, więc jak tylko tata będzie miał chwile czasu bierzemy się za silnik :crossy:, mam nadzieje ze zrobimy to jak najszybciej i nie zejdzie z tym więcej niż tydzień :buttrock: Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ta osłona wygląda co najmniej tandetnie, ten chrom to pewnie za chwile odleci.Co do twojego problemu to zdejmij cylinder i sprawdź ogólnie stan gładzi, pierścieni. Cała robota zajmie max 30 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi