piasektt Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Fotki znajdują się pod linkiem: http://picasaweb.google.com/maciulak/22032...637441296409218 Proszę o ocenę sprzęta Tylko proszę bez wyzwisk, że lamerskie białe siedzenie ładna śnieżynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasjbl Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Wietny sprzet, gratulacje wlasnie chce cos takiego kupic. Ile dałes jesli moge zapytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki23 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 witam szykuje mi sie wymiana sprzegla w mijej tt 350 teraz pytanie ,czy odrazu wymienic sprezyny,i gdzie to moge zakupic tarcze i sprezyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Powitać, mam pytanko. Jak się ma TTR600 z 2001 do XT600 z 99 ? Właściwości terenowe tych obydwu sprzetów?Na drodze pewnie + dla XT, a w terenie dla TTR, jednakże prosiłbym o rozwianie moich wątpliwości. I czy TTR da rade jako moto do wypadów turystycznych na ok: 100-150km ? Czy to nie bedzie męka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) Kornol ttr 600 w porownaniu do xt w terenie = znaczny + dla ttr miałem oba moto i jest naprawde dużo przyjemniej z racji świetnego zawieszenia ,mniejszej masy.W terenie naprawde daje rade!Co do wypadów turystycznych dać rade-dasz ,ale nie będzie to super przyjemność -wąska kanapa,duże skoki zawieszeń ,ale 100km /150km w ładna pogode wykonalne.Co do xt 600 z 99 roku - jeśli myślisz o jezdzie offroad ja bym wogole nie brał xt pod uwage (jedynie modele do 1990 roku) pózniej skutecznie je "złagodzili"dodali pare kg do motocykla ,który i tak lekki nie był.Posiadałem 2 xt jeden z 84 roku i z 94 - naprawde ten z roku 84 w terenie spisywał się znacznie lepiej!!Mam nadzieje ,że ci pomogłem w rozwianiu wątpliwości Edytowane 24 Marca 2008 przez mackon4089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 nom, dzieki. Potwierdziłeś to co myslałem.... Moto nie dla mnie tylko dla osoby co raczej będzie jeździła po drodze bądz szuter, dodatkowo ma crossa 125 więc pewnie wybór padnie na XT, bądz możliwe że jeszcze WR400 wyjdzie.. sie zobaczy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACA Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Dobry :( Bylem kiedys posiadaczem TT-R 600 z rocznika '98... niestety nieszczesliwym. Kupujac motocykl pojechalem do znajomych do serwisu i powiedzieli ze wszystko ok - tylny amor da sie zregenerowac, dymienie to napewno pierscienie itp. Tak naprawde motocykl ten byl w tragicznym stanie... padniety tylny amortyzator, jak sie pozniej okazalo trzeba bylo zrobic szlif cylindra i wymienic tlok, przednia owiewka urwana... Bral olej jak oszalaly i nie dalo sie przez tylny amor jezdzic bo kolo podskakiwalo - pracowalo tylko na sprezynie. O co chodzi... Zrazilem sie do tego motocykla jednym slowem ALE... Prowadzenie bylo super, dzwiek rewelacja - pusty tlumik, moc w sam raz, kanapa cholernie wygodna, no i spokojnie 2 osoby mogly pojezdzic ;) Niestety nie przejechalem na nim dosc tyle by moc poznac bardziej motocykl. Dlatego zastanawiam sie nad daniem jeszcze jednej szansy temu motocyklowi ale w wersji SM z rocznikow powyzej 2001. Moje pytanko - jak wyglada u was jazda z pasazerem, oczywiscie mowimy o asfalcie, nie narzeka za bardzo? Jesli jezdzicie w trasy to czy tempo 120 nie bedzie dla maszsyny meczace? I ostatnia sprawa, jak wyglada spalanie przy normalnej jezdzie - nie terenowej. Pytania tendencyjne ale pomoga mi w wyborze bardzo ;)Pozdrawiam i mam nadzieje ze kiedys znowu zaprzyjaznie sie z TTR'ka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Jaca faktycznie miałeś pecha z tą padaką.....,dziwi mnie tylko ze uważasz tą wąską kanape za wygodną... Co do spalania to moto ogólnie nie dużo "pije" latam głownie w terenie i ciężko mi sprecyzować ile spali jeżdżąc po drodze, ale stawiam na 6 litrów:)Z pasażerem też za często nie latam ,ale za wygodnie to mu napewno nie jest... Co do prędkości to jeśli dasz odpowiednie zębatki to bez problemów da rade . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACA Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 nie spodziewalem sie tak szybkiej odpowiedzi :icon_razz: podziekowac :) Zrazilo mnie to bo rozmawialem z paroma osobami i faktycznie ten problem sie powtarzal, amor z gornej polki a pada po po ok. 15 000 km. tak samo jak tlok... wiec do starszych modeli sie bardzo zrazilem. Mam naszczescie wystarczajaco pieniedzy na nowszy i przerobiony na SM sprzet. Zobaczymy, mam nadzieje ze marzenia wkrotce sie spelnia, tylko trzeba zrobic pozadek w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Ja rownież słyszałem wiele złego o tym moto ,ale o rocznikach do 1999.Od 2000 podobno poprawiono pare rzeczy-ale nie pytajcie jakich;)... Ja na amorek w moim nie narzekam wręcz przeciwnie- jest ŚWIETNY!!! z przodu mam upsa więc nawet przy większych skokasch daje rade. Moj ma przebieg większy niz 15,000 a tłok tez ok .Myśle że miałeś poprostu pech i to sporego ,albo poprostu nie przyjżałeś sie moto dobrze przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2adi Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) Dolacze sie do odpowiedzi i powiem szczerze ze XT 2000' (posiadany orzez brata) jest OK na ulice i lekki "lasek" ale nie w ostry czy nawet mniej ostry teren, co do TTR nie ma problemu z pasazerem przynajmniej tak do 100 km bo dalej sie jeszcze nie zapuszczalem :) spalanie na drodze max 5,5l w jezdzie mieszanej tj (teren,ulica) pali mi max 6,5l natomiast nie mam pojecia jak w samym terenie. Jezeli chodzi o bezawaryjnosc moto to nie bede narzekal, jedynym mankamentem jest przekaznik ktory juz 2 razy mi sie spalil! Za duzo gownianej elektryki! :icon_rolleyes: Edytowane 26 Marca 2008 przez k2adi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackon4089 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Jezeli chodzi o bezawaryjnosc moto to nie bede narzekal, jedynym mankamentem jest przekaznik ktory juz 2 razy mi sie spalil! Za duzo gownianej elektryki! Trzeba było nie brac ttre tylko ttr zakupić :icon_rolleyes: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2adi Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 mackon4089 kiedy kupowalem moto nie bylem oczytany co do Yamah, myslalem ze rozruchalka to bedzie na + ale teraz widze ze nie :( no coz, czlowiek uczy sie na bledach choc szczerze az tak nie narzekam na moto. Nie smigam jak dawniej KTM ale jest OK, czlowiek sie starzeje wiec i jazda spokojniejsza :biggrin: moze kiedys zmienie na choperka i bede sobie pykal spokojniutko :) maciulak gratuluje besti, co do kanapki zmien ten kamuflaz bo zima sie juz skonczyla :) na prawde moto OK :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Chyba coś piłem bo wydawało mi się że wczoraj pisałem tu posta... Chciałem zapytać w jakich latach produkowali Belgardę. No i może ktoś coś więcej o niej powie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Chciałem zapytać w jakich latach produkowali Belgardę. No i może ktoś coś więcej o niej powie? Belgarda to ttr jak i poprzedni model tt więc troche bezsensu pisać o belgardzie bo się zmieniły. A co chcesz wiedzieć o ttr? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi