berolok Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 j.w czy odrazu mozna jechac w las spokojnietrzeba 50km/h?i ograniczona ilosc obrotow?mowa o rieju 50 enduro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 jak masz nowe moto to zajrzyj do serwisowki. zreszta poszukaj na forum, na bank jest masa tematow o docieraniu --> dzial mechanika Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Docierasz tak jak każdy inny silnik 2T w zależności od tego czy żeliwo czy nicasil jest trochę różnicy, ale chyba Rieju to żeliwo. Czyli jeździsz tak aby silnika nie przegrzać i nie dawaj mu do oporu. Nie jeźdź też za wolno bo zamulisz sprzęt. Ogólnie tak jak napisał poprzednik - tematów o docieraniu jest mnóstwo, użyj opcji szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 j.w czy odrazu mozna jechac w las spokojnietrzeba 50km/h?i ograniczona ilosc obrotow?mowa o rieju 50 enduro Witam >>> Docieranie takiego silnika nie jest skomplikowane >> trzeba obchodzic się z nim delikatniej i nie dopuścić do przegrzania . Pasowania (tłok cyl.) w 2t są z założenia dość luźne i nie powinno się nic stać ale dobrze jest oszczędzać go w początkowej fazie . Dobra rada >> dolewać więcej oliwy do benzyny i zaopatrzyć się w zapasową świecę . Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 na samym początku ja bym wlał miksola do paliwa na pierwszą jazde (na ok 20 km) żeby to się zaczeło układać a nie ślizgać na najlepszych olejach, a potem zalać syntetyka i jeżdzić. Nie można go przegrzać, nie można jeżdzic cały czas np do 50 bo go zadławisz, musisz jeżdzić na wszystkich obrotach od najniższych do najwyższych, czasem dać do oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Przeczytałem książke jeżdżę motocyklem MZ, bo mam MZ ;) i tam pisało żeby motocykl jak się dociera żeby jeździł cały czas na różnych obrotach i żeby go nie zamulać... Ale nie wiem czy to się sprawdzi u ciebie. Chciałem pomóc, a nie zaszkodzić :D Pozdrawiam Edytowane 21 Lipca 2007 przez ozi159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi